|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Czy przeszkadza ci brak polskich liter w tibi. | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 29.69% |
Jest mi to obojętne |
18 | 28.13% |
Nie |
27 | 42.19% |
Głosujących: 64. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 02 2008
Lokacja: Szczecin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Eremsi
Profesja: Elite Knight
Gildia: Banda Kubusia Puchatka
Świat: Valoria
Poziom: 50+
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
|
![]() Co myślicie na temat polskich znaków w tibi? Pisze ten temat ponieważ nie podoba mi sie to, że nie ma w tibi polskich znaków, a szyfrem pisać nie bede.
Czytając trochę for zauważyłem, że ludzie popełniają co raz więcej błędów. Pomijając już te typu "Szlem, arz, rze, " etc, doszedłem do wniosku ,że brak polskich znaków w tibi doprowadza do braku ogonków przy samogłoskach np. zamiast napisać poprawnie Mogę napiszemy "Mogem" lub po prostu "Moge". Mam wielką nadzieję, że spodoba sie wam ten temat i jak najwięcej osób odda głos w sondzie. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() W Tibii powinieneś używać języka angielskiego, Twoja sprawa, czy gadasz z kimś po polsku, CIP'ów to nie obchodzi ;D. Ja tam jakoś nie mam problemów z odczytaniem/zapisem czegoś, ba, nawet błędów nie robię. Tak więc dla mnie to niepotrzebne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Co ma brak polskich znaków do skretyniałych dzieci, za przeproszeniem.? Jakoś w tak popularnych komunikatorach jak gg czy tlen są polskie znaki, ale ludzie jakoś nie kwapią sie by ich używać. Więc na co w Tibii.? W grze w której posługujemy sie językiem angielskim.?
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
|
![]() Dzięki temu że ich nie ma ludzie popełniają mniej błędów...znacznie mniej... A jeśli dobrze pamiętam to oficjalnym językiem w tibi jest angielski...
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() A mi tam wszystko jedno. Jeśli by były to bym ich używał, a jeśli nie no to trudno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2008
Lokacja: Skoczów
Imię: Kaiser De'Spax
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Poziom: 99
Skille: 82/80
Poziom mag.: 7
|
![]() Po Ci polskie znaki w Tibii i tak w Tibii obowiązuje język angielski _/
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() ja i tak nie uzywam polskich znakow, jak chce napisac "BEDE" to pisze BENDE, żeby łatwiej bylo rozczytac, jak chce napisac są piszę SOM, żeby było łatwiej zrozumieć, jak chcę napisać ładną pisze ŁADNOM, pisząc np. żaba pisze RZABA, w końcu lepiej wygląda rzaba niz zaba co? Polskie znaki w tibii w ogóle nie są potrzebne, w końcu można napisać zamiąst ą-OM zamiast ó-u albo zamiast ż-rz.
Lubieł te forum, koleguw, przyjaciul i pozdrawiam wrzystkih nie urzywajacyh polskih znakuw kropka @down nie, ja tak na serio
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa Ostatnio edytowany przez Etoric - 03-04-2008 o 23:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Blondynka
|
![]() Problem lezy w innym miejscu.
Brak polskich znakow wcale nie zwieksza ilosci bledow ortograficznych. Nikt przeciez nie pisze om zamiast ą. Przynajmniej nie ja. Poza tym na wielu czatach internetowych (takich jak nasz irc) uzywanie polskich znakow jest wrecz niewskazane - inni uzytkownicy widza jakies dziwne znaki zamiast ą czy ę. Podobnie jest w przypadku angielskich windowsow. Brak polskich znakow wcale nie sprawia, iz tekst jest mniej zrozumialy. U mnie jest to oznaka lenistwa ;). Po prostu nie chce mi sie naciskac tego alta.. No i przyzwyczailam sie. Mam tylko nadzieje, iz.. nie sprawia to, ze moje posty staja sie mniej zrozumiale. @up Ironia?
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Polska
|
![]() Cytuj:
Dzieciaku idź do szkoły i tam se pisz om potem będzie zamiast: Ja grajac w Tibie nie mówię i nie używam bo nie ma polskich znaków dlatego pisze tak jak lubię. To będzie Ja grajonc w Tibje nje mufje i nje urzywam bo nje ma polskih znakuf dlatego pisze tak jak lubjem. Bardzo inteligentne ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: ok. Rybnika
Imię: Fingregher
Gildia: Pink Shoes in Public
|
![]() Ale " ó " jest xD . Ostatni bastion polskich znaków
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() Po co polskie znaki skoro głównym językiem Tibi jest angielski ;s
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 12 2007
Lokacja: Konin
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Ile milionów osób jeszcze napisze "Językiem głownym w tibii jest angielski?"
![]() @topicc Jak w tibii polskie znaki? Nie tylko polacy grają w tibie -.- A jak chcesz mieć polskie znaki to se skórki sciągnij.Tam mają wbudowane polskie znaki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2008
|
![]() Polskich znakow nie ma, ale zauwazcie, ze te ogonki nad e i inne portugalsie czy tam szwedzkie znaczki sa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Szczecin
Profesja: Knight
|
![]() W tibii mi to nie przeszkadza bo w końcu to gra "światowa" , ale jak widzę takie rzeczy na forum to mnie trochę to wkurza. No ale to tylko mój stereotyp
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() język angielski obowiazuje TYLKO na kanalach publicznych ,nie liczac real-chatu na ktorym mozna pisac w kazdym jezyku, ; ) czyt. (trade , game-chat,help channel)
Jestem za wprowadzeniem polskich znakow lecz jest to niemozliwe z przyczyn technicznych chyba ze kazdy kraj miałby osobnego klienta ; ) lecz taka sonda i tak nic nie zmieni , lepiej zrob temat na forum na tibia.com ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2006
Lokacja: . . .okolice Szczecina Ilość postów: 8
Wpisy bloga: 21
Stan: Początkujący
Imię: Eragog Rook
Profesja: Rookstayer
Gildia: Mayhem
Świat: Silvera
Poziom: 40~
Skille: 100/200
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Oczywiście, że chciałbym Polskie znaki w Tibii, ale oczywistym jest też fakt, że polskich znaków w Tibii być nie może ponieważ grają w nią ludzie różnych narodowości.
Co do ankiety: Cytuj:
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez ErAgOg - 04-04-2008 o 13:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zaznaczyłem tak, bo czasami chce się napisać to "ą", lub "ę" z przyzwyczajenia.
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Ja do nie używania polskich znaków nic nie mam, rozumiem, wygoda. Ale do błędów typu 'fszystko', 'mogom' zawsze będę sie czepiał i je tępił :F.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ale boję się, że z polskimi znakami pisano by "Damy to ludzią", a nie poprawnie "Damy to ludziom" To jest wyjątek
![]()
Raz jestem, raz mnie nie ma, różnie to bywa Masz o mnie zdanie? Nie lubisz mnie? Lubisz? Notka! KLIK!!! A może masz jakiś problem? Nie krępuj się! Pisz na PW! PW!!! Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!! Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |