|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2008
Stan: Niegrający
Imię: Cinus of Pall
Profesja: Paladin
Świat: Eternia
Poziom: 30
|
![]() Witam !
Dwa dni temu dostałem Bana. Checie wiedziec za co? Za dobre chęci :/ To jest tak: Zobaczyłem na Trade channelu link jakiś chakerski mi sie zdał i chciałem to zgłosić do Gm. Skopiowalem link i wkleiłem do Game Chatu. Chciałem żeby Gm sie dowiedział i to zablokował.:/ : Banishment: Account banished until May 11 2008, 10:07:43 CEST because of hacking (Spreading hack links is a violation of Tibia Rule 3d) I co ja mam teraz zrobić ?? Chcę to jakoś wytłumaczyć ale nie wiem jak sie z kimś skontaktowac ;/ Mozeci pomuc? Wielkie dzięki za wszystko. Cinek Ps. Sorki za błedy. ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() ctrl + R a nie na Game Chacie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
|
![]() Dla mnie nie masz szans na odwołanie ponieważ każdy może powiedzieć ze nie chciał a przez przypadek wkleiło mu się. Było już na forum parę takich przypadków opisanych. Po prostu przeczekaj bana.
![]() |
#4 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Dostałeś ban za rozsyłanie linków do hackerskich stron. Nie możesz tego odkręcić, bo nikt Ci nie uwierzy, że to nie "Twoje" linki.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Nawet jeśli to nie twój link, to skopiowałeś go, a co za tym idzie zwiększyłeś prawdopodobieństwo, że ktoś się na to złapie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Wszak za nieznajomość zasad karanyś jest chłopie, za dobre chęci nikt tu nie oskarża, na raz następny, zważaj na siebie, gdzie kopiujesz treści i jakie są to treści!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2007
|
![]() nie rozumiecie go chyba
pewnie ktos napisal na trade: ktos1[8]: wejdz w to www.haknecie.pl to bedziesz mial mpa (w game chacie)ON[30]:ktos1[8]: wejdz w to www.haknecie.pl to bedziesz mial mpa Chodzilo mu pewnie o to ze skopiowal cale msg od goscia do game chatu..bo na ctrl nikt nie odp. a game chata maja logi z calego dnia i przegladaja i banuja.Ja tak mialem zaraz po ssie dalem link do tibia.org a pod wieczor jak exilem dostalem bana-.l- topic: nic nie mozesz zrobic,cipsoft to kurwy proste |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tutaj macie cały viev cryminal rocerd: Type: Account Banishment - Banishment of the complete account. For the duration of the banishment no character of the account may log into the game. Warning: Account will be deleted in case of further rule violations! Character: Cinus of Pall Reason: hacking Statement: "17:25 Sejtex [29]: www.kyraown.yoyo <- The best Site with bots , lotery pacc \ najlepsza stonka z botami , loteria paccow" (Apr 10 2008, 17:25:25 CEST in Game Chat) Comment: Spreading hack links is a violation of Tibia Rule 3d Date: Apr 11 2008, 10:07:43 CEST Until: May 11 2008, 10:07:43 CEST Duration: 30 days To powinni nie mnie zbanować tylko tego kolesia ![]() Ostatnio edytowany przez Cinus_of_Pall - 13-04-2008 o 14:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() @UP
No ale ciebie zbanowali. ![]() ![]() Po prostu przeczekaj bana i tyle. (chyba że ten ban już się nieodstanie) ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2008
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
|
![]() Trudno stało się. Cipsoft to K**** i nic nie dbają o graczy więc raczej tego nie odkręcisz. Pilnuj się na drugi raz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Właśnie ban z powodu hakingu oznacza dbanie o graczy. W tym wypadku GM zbanował potencjalnego hakera, który mógłby zagrozić kontom innych graczy. Gdyby został nagrany film, na którym widać, kto wysłał w rzeczywistości tego msg, to można by było udowodnić niewinność, ale w tej sytuacji nie da się nic zrobić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() Pomoglem kiedys jednemu kolesiowi ladnie po angielsku to wszystko wyjasnic dostal unbana i tak sie cieszyl ze dal mi pol dp
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() up@
Cienius pomugł bys i mi?/ ![]() słyszałem że jest cos takiego jak chat dla zbanowanych czy cos. BO w tym niuse co była rozmowa z GM tak było. Jest coś takiego?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: Zza monitora
![]() |
![]() Cytuj:
niestety ale cipsoft nie wezmie tego pod uwage chyba next time uzyj ctrl+R i tam to wklej jak tego ci sie nie uda odkrecic to mozesz sie pozegnac z kontem ;/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() To chociaż chciałbm wyjaśnic by nie mieć sksowanego konta ;/ mogłby ktos pomuc??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Up@
Nie. Nic nie możesz zrobić. My także. Nie skasują Ci konta tylko dostałeś ostrżeżenie że następny ban to będzie aksacja konta. Nie martw się, gdy ban się skończy dalej będziesz grał. Ostatnio edytowany przez Zalgadis - 14-04-2008 o 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gdzieś jeszce czytałem że po 6 miechach kasuje sie wpis tak jakby gralbym "od nowa" z "czystym kontem" i jak wtedy dostanę bana to nie sksują mi konta?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: Zza monitora
![]() |
![]() Cytuj:
Cinus: Dostales bana na 30 dni a dopiero po nastepnym przewinieniu skasuja Ci konto. Po prostu go przeczekaj albo zrob sobie nowe konto i graj od nowa. Przepraszam że wprowadzilem Cie w blad P.S. Tez lubisz Neji'ego ^^ Zalgadis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2008
Lokacja: Stargard Szczeciński
Imię: Orbel Kalekiot
Poziom: 268
![]() |
![]() POdajcie jakis email cipsoftu czy cos ,bo dostalem bana wlasnie za podawanie takich linkow ,a wczoraj weszlem na ta chare ,ktora niby wysylalem linki na minutke! aby pujjsz pietro wyzej w bezpieczne miejsce !
![]() Ostatnio edytowany przez lamp999 - 18-04-2008 o 16:32. Powód: malo info. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
czemu ? przeciez ty tez rozsyłałeś ten link, pozatym nie widzialem w tym twoim MSG za ktory dostales bana żadngo ostrzeżenia... śmiem twierdzić że ta próba ostrzeżenia innych to bajeczka którą wymyśliłeś żeby ci ludzie na forum pomogli
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |