|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 04 2004
Lokacja: nie pamietam
![]() |
![]() mam pytanie jak sie zaklada wlasne forum
mianowicie zalozylem guildie i chcialem zrobic forum dla guildiowiczow ale nie wiem od czego zaczac czy mogby ktos opisac krok po kroku zakladanie takiego forum z gory dziekuje |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() W necie są gotowe "zestawy" które sie sciaga za free lub nie i wrzuca na swój server, tam się nimi jeszcze troszke bawi w edytowanie i masz gotowe forum.
To forum jest płatne, więc nietrudz się go zdobywać, ale są inne, za free (nieznam żadnych) poszukaj w google.
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Iława
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Ja preferuję ten drugi, choć w polskim necie najwięcej jest phpbb a co za tym idzie, z tym silnikiem ludzie szybciej się oswajają. Oczywiście potrzebujesz serwera z bazą SQL'a aby to postawić. Ewentualnie jeżeli masz net ze stałym/zewnętrznym IP, możesz zainstalować u siebie apache'a z dodatkami do php i sql'a i wystawić forum z własnego kompa.
always be prepared for unexpected... This will make your life easier. Ostatnio edytowany przez Bonastick - 17-11-2004 o 03:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 04 2004
Lokacja: nie pamietam
![]() |
![]() UDALO SIE wkoncu zrobilem forum guildi na eterni ja by co zachecam do odwiedzania
http://mightycouncil.proboards22.com Ostatnio edytowany przez gertt - 18-11-2004 o 19:39. |
![]() |
![]() |