![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() W Second Life, gracz wciela się w dowolnie wykreowaną przez siebie postać, możliwości są olbrzymie. Trudno mi się na ten temat rozpisywać więc odsyłam tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Second_Life
Dodam, że w grze można prowadzić własne sklepy i sprzedawać przedmioty, samochody, za wirtualne pieniądze, które można wymienić na dolary. Co o tym myślicie? Ja pobrałem właśnie instalkę i jestem mile zaskoczony. Więcej dowiecie się tu: www.secondlife.pl Są tam odnośniki do rejestracji, więc myślę, że z rozpoczęciem nie będzie problemu. Oficjalna strona "gry" : www.secondlife.com Ostatnio edytowany przez Arcan - 29-04-2008 o 21:33. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() second life - no life
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gra ma taką nazwę, ponieważ posiada wiele możliwości kreowania postaci. W każdym bądź razie, to wciąż jest gra jak każda inna. Mógłbyś rozwinąć wypowiedź, bo to co napisałeś niewiele bardziej różni się od spamu.
Ostatnio edytowany przez Arcan - 29-04-2008 o 23:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() O tej grze było jakiś czas temu głośno. W momencie rozrastania się jej coraz bardziej przestawała być grą a zaczynała być wirtualnym rynkiem. Firmy zaczynały wkładać pieniądze w reklamowanie się w tamtejszym świecie itp. Podobno jako np. architekt domów w SL można było nieźle zarobić (tak naprawdę realną gotówkę). Nie wiem jak to jest teraz. A co do samej gry to swego czasu też byłem nią zainteresowany
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bo ja lubie spamowac. Gra jest stworzona dla zyciowych nieudacznikow ktorzy nie maja kumpli zeby isc na piwo.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2007
Lokacja: Koszalin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thadel
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 71
|
![]() Grałem trochę, ale znudzilo się dość szybko, jeśli ktos nie ma innej gry, ani kasy to może sobie w to popykać
![]() ![]() Ale trzeba trochę znać sie na skryptach, tworzymy "coś" np. kule, ale żeby z tego "czegoś" powstała jakaś rzecz, musimy ją ożywić skryptem :/ to moze trochę odrzucać, więc nie są to Simsy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Zapomniałeś jeszcze dodać że musisz mieć mocnego neta żeby w to grać.
Zyski są, pewna nauczycielka z niemiec zarobiła sporo kasy handlując tamtymi działkami. I jakoś żyje. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Voon - 30-04-2008 o 13:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
a) nałogowy gracz, który po za graniem nie ma innych zajęć b) pijak, j/w tyle że woli pić... W sumie to drugie jest gorsze...Niestety... Jeśli tak sądzisz, to każda gra jest stworzona dla nieudaczników, więc po co się udzielasz w tym dziale? [raczej spamisz] @top: Może zagram ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie powiedzialem, ze jestes nieudacznikiem. W takie gry gra sie naprawde z desperacji. A jak grasz bo nie masz w co innego, to lepiej isc na piwo/ z dziewczyna. A jedno piwo, to nie alkoholizm.
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@2up Wręcz przeciwnie, do gry dochodzą cały czas nowe serwery, rozrasta się z ogromną prędkością. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Te plotki to nawet nie były tylko plotki, bo jakieś były procesy i w ogóle kontrole czy wszystko jest zgodne z prawem itd. Ale skoro jest to spróbować nie zaszkodzi. Nie grałem w to, ale również polecam
![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Może mi ktoś, kto grał/gra w SL powiedzieć gdzie są miejsca w których można tworzyć przedmioty? Ostatnio edytowany przez Arcan - 30-04-2008 o 20:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() A skąd wiesz, jakie pobudki kierują osobami, które grają w takie gry ? Desperacja ? Wiesz to z autopsji ?
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Guardia
|
![]() Cytuj:
"Sandbox"
![]() |
![]() |