|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 08 2004
Lokacja: z Ansalonu
|
![]() Ostatnio często spotykanym problemem w świecie tibii jest lurowanie potworków... dość silnych(to zjawisko istniało zawsze, ale według mnie ostatnio się nasiliło)... Chcąc bronić newbie i graczy(wykluczając n00bów...) , którzy wybierają sie w podróż po świecie tibii przed śmiercią bez powodu, przed straceniem lootu, ciężko zarobionymi skillami...
Zacznę od miejsca mojego zamieszkania: Venore 1) Giant Spider- Lurowany na głowny trakt, czyli trzeba uważać przy wchodzeniu/wychodzeniu przez południowo-zacodnią bramę miasta Venore... 2)Orc Berserc- Lurowany na Amazon Camp 2)Hunter- Także lurowany na Amazon Camp Mam nadzieję, że te trzy przykłady pomogą komuś przeżyć... Jeżeli znacie jeszcze jakieś niebezpieczne miejsca, opiszcie je tu... Ostatnio edytowany przez Sir Oizo - 20-11-2004 o 14:33. Powód: tytuł mało mówi o temacie posta... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów
|
![]() Moge jeszcze dodac, ze do amazon camp'a czasami luruja draga, a gs pod most dwarfow...
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Stan: Niegrający
|
![]() rulują też
elfa arcanista to ab :/ i raty do ab ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Cieszcie sie ze zrobili te mosty. Pamientam jeszcze nie tak dawne czasy kiedy gs biegaly po Venore
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
|
![]() Świetnie widze że temat się rozwija.. cieszy mnie to ponieważ wiele osób dzieki wam nie straci życia... OBY TAK DALEJ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
|
![]() gs po venore ?? super !! szkoda, że mnie wtedy nie było :/
a da sie gsa zlurowac do carlin albo ab?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() Jeszcze huntera pod pocztę między mostem dwarfów i mostem koło M.Sternum.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Do Amazon Camp loorują też demon skieletona. Niby słabe i powolne bydle, ale w piątek było 5 czy 6 trupów. Wczoraj widziałem tam lidera(w toważystwie 2 zerków)....zdaje się że niektórym ludzią okropnie się nudzi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2004
|
![]() a do thais z minopitu luruja mino guardy (bo tam sa mino zwykle i mino guardy tylko) i z Mount Sternum luruja cyclopy
![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
Imię: Cors Ent // Tegax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: DoF - always in our memory
Świat: Azura
Poziom: 111
![]() |
![]() Jak sie ktos postara to do Ab mozna zlurowac GS'a
kiedys widzialem takie cos. posadzam ze z Molts go ludzie przytachali. to było jeszce przed update zwiekszajacam szybkosc ale dla nieco wiekszego rycka taki gs to rzaden problem i jak by sie postarac to nadal moznaby zobaczy gsa w ab mysle ![]() Lurowanie zawsze bylo i bedzie. To prawie tak jak pkowanie newby i noobow tylko ze nie grozi rzednymi skulami. chociaz jak dla mnie to uwazam ze zgon na jakims 15lvl nie boli i jest rzecza normalna. a na 2x lvl to tarcza i pare uh i da sie przerzyc zlurowanego potworka. [z gs ciezko bo teraz to mocne bydle - ale jak niedaleko jakas dziura, drabinka czy klif to mozna probowac na utani hur tam dobiec]
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
|
![]() Racja... więc jeżeli z góry wiecie, że nie dacie rady, to nie uciekajcie tam skąd przyszliście, ponieważ tamta droga pewnie zostanie zablokowana przez lurela... szukajcie jakiejś dziury... a jeżeli nie ma takowej w pobliżu, to albo błagajcie żeby was wypuszczono
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
|
![]() Zloorowany orc warrior pod wyjscie z Ab'dendriel (nawet takie slabe potwory looruja)
![]() ![]() ![]() Niedlugo zaczna loorowac roty do kazzo, albo mino do carlin. Ostatnio edytowany przez Chmielok - 20-11-2004 o 22:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2004
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() do venore na glowny trakt w strone dwarven bridge luruja orci lidery dragi DL'e a na droge do amazon camp berki huntery dragi moj kolega walczyl nawet tam z liderem :/ do carlin lub ab luruja valkirielub WW
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Cytuj:
![]() GSy byly czasami lurowane tez do AB i Carlin z MOTLS... coz za niespodzianka jak ktos idzie do portalu mieszkanstwa(A ![]() ![]() GSa mozna tez bylo bardzo rzadko spotkac w kazoo na poziomie gdzie powinny byc zwykle dwarfy i roty ![]() GSy tez mozna bylo spotkac na cmentarzu na POHu gdzie byly tak czesto lurowane ze zastanwialem sie czy nie ma tam ich nowego respa jakiegos ![]() No a dzisiaj GS juz nie jest ulubionym stworkiem do lurowania ![]() Glownie wszelkie rzeczy ktore mozna z POH wyciagnac mozna tez znalesc na trakcie miedzy Venore a Kazoordon badz Thais, tj. GSy, DSy, Cyclopy, minoski, huntery, itp. Do Amazo camp lubia tez lurowac wszystko co zyje w Orc Fortress(zerki, lidery najczesciej) oraz smoki i huntery. Do Thais mozna wlurowac jakies cyklopy najczesciej i slabe orki. Do Kazordoonu czasem udaje sie zlurowac jakiemus idiocie BR i wszyscy wpadaja w panike ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Lokacja: Libiąż
|
![]() Można też zlurować mino archery pod kopalnie dwarfów.
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 11 2004
|
![]() Ostatnio widzialem 2 cyce zlurowane do Thais... 3-ch typa padlo dopiero jakiś h-lvl ubił wszystkie :/
Potem przed Troll Moutains niedawno zobaczyłem Mino Guarda (btw, tam trenuja zazwyczaj 8-15lvl wiec taki mino g to koszmar dla nich ![]() I jeszcze czasem Elf Scouty nad thais lurują |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Knuróv
|
![]() w kopalniach caly czas na poziome dal zwyklych dwarfów i rotów zawsze jakis guard chodzi i lurerzy je dodatkowo uhają
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
eX Moderator
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() W kopalini jesli widzicie kolesia kolo dziurya pod nim pelno smieci mozecie byc pewni ze na dole jest guard a kolo tylko czeka aby nawrzucac wam smieci na dziure. Radze na to uwazac.
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
|
![]() Mam jeden pomysł... Jeżeli wiecie kto luruje, to jeśli chcecie to możecie podać jego nick(tylko żeby to były sprawdzone dane, a nie tak żeby komuś na złość zrobić)...... i swoje propozycje jak postępować z takimi ludźmi...
Podawajcie swoje wskazówki jak wygrać konforntację z silniejszym potworkiem... Dziękuje wszystkim, którzy napisali wszystkie posty w tym temacie... P.S. Jeżeli wasz kolega,znajomy luruje i jest polakiem spróbujcie mu wyperswadować aby nie zabijał polaków... w końcu jakaś solidarność musi być... |
![]() |
![]() |