Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-05-2008, 22:07   #1
naiwny20
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 11 2007

Stan: Początkujący
Profesja: Knight
Poziom: 9
Skille: 69/69
Poziom mag.: 4
Domyślny Royal Paladin 52 lvl brak pomyslow

Przepraszam z gory za brak polskich znakow jednak zainstalowalem windowsa w angielskiej wersji i takowych nie posiadam
Tak wiec przechodzac do sedna sprawy:
RP
lvl 52
dis 88 shield 74
eq royal helmet/hat of the mad(expiac na malpach uzywalem hat of the mad zawsze to dwie sztuki spearow wiecej)
platinium amulet
Blue robe
Blue legs
Demon shield
Boh
Zastanawiam sie gdzie expic bo niestety malpy sa obecnie non-stop zajete i tylko czasem mi sie uda trafic na wolny spawn
Na malpach wyciagam jakies 35k expa na second floor i jakies 8k +10k w itemach z czego na enchanted spear idzie jakies 7k w (60-80 min)
I chodzi mi o w miare przyzwoite miejsce moze byc nawet mniejszy zarobek ewentualnie nieznaczny waste, zalezy mi w glownej mierze na szybkosci w expieniu
Jesli chodzi o poradniki czytalem wiekszosc jednak nie mowia mi one nic o zarobku sredniej ilosci expa na godzine itp
I jeszcze jedna sprawa ktora powinienem umiescic w innym dziale jednak nie chce zbytnio zasmiecac forum
Zastanawiam sie nad zakupieniem softow i prosilbym o wypowiedz jakiegos doswiadczonego paladyna czy "lepiej" sie expi
Wczoraj z nudow policzylem mniej wiecej ile enchanted spearow mozna zrobic za 10k roznymi sposobami podziele sie tutaj bo "poradnikiem" to to raczej nie jest
*wyniki w przyblizeniu*
109-4h-soft boots
65-??-mana potions ( liczylem jedynie na normalnych zakladajac ze viale sie sprzedaje i kupuje za nie nastepne potiony)
137-5h 40min- life ring (zakladajac ze cena jednego wynosi 500gp)
64-1h 20min- Ring of Healing (zakladajac ze cena jednego wynosi 1000gp)
Pozdrawiam i prosze o mozliwe szybkie rady i wskazowki

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-05-2008, 22:13   #2
Bas
Użytkownik Forum

Bas's Avatar

Data dołączenia: 08 05 2008

Stan: Niegrający
Świat: Iridia
Poziom: 47
Skille: 8+/8+
Domyślny

Może się powtarzam ale od tego jest przyklejony temat. Na wypadek gdybyś był za mało rozwinięty żeby go znaleść podam Ci link :http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=1807. Wystarczy kliknąć, to nie boli.

Cytuj:
Co do expienia to polecam ci dragsy w d lair venore (czesto zajete ale za to szybki resp)
Szybkość respa jest zależna od ilości osób online a nie od miejsca.

Cytuj:
Jezeli masz dobrego kumpla najta to mozesz z nim skoczyc na dle.
Masz dobry dist. więc możesz spróbować solować.

Cytuj:
Co do softow, mozesz je kupic, ale tylko do expa na dragach bo do innych expow ci sie nie przydadza, a dodatkowo to strata jakichs (300-600k) w zaleznosci od serva.
Jeszcze raz zaznaczam że z takim distem na dragach expi mu się jak na rotach... jak potrafi grać to nie zejdzie mu nawet 1 uh/mp/hp, więc po co mu softy??
Z tych snów już się nic nie ziści.

Ostatnio edytowany przez Bas - 14-05-2008 o 22:25.
Bas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2008, 22:14   #3
Xiaczek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 11 2007

Domyślny

Co do expienia to polecam ci dragsy w d lair venore (czesto duzo ludzi ale za to szybki resp) badz dragi w ank (na Honerze [non-pvp] malo ludzi tam expi wiec moze u ciebie tez) mozesz jeszcze skoczyc na gsy na poh, tez ladnie powinno isc. Jezeli masz dobrego kumpla najta to mozesz z nim skoczyc na dle. Niestety nie powiem ci ile to expa/h bo nie mam pala, ale moi kumple tak expia (czut up).
Co do softow, mozesz je kupic, ale tylko do expa na dragach bo do innych expow ci sie nie przydadza, a dodatkowo to strata jakichs (300-600k) w zaleznosci od serva.

Sory za interpunkcje i ort ale pisalem na szybko

/Pzdr
stary 14-05-2008, 22:41   #4
naiwny20
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bas Pokaż post
Może się powtarzam ale od tego jest przyklejony temat. Na wypadek gdybyś był za mało rozwinięty żeby go znaleść podam Ci link :http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=1807. Wystarczy kliknąć, to nie boli.
Poprostu szybkosc odpisywania w tamtym temacie jest "zawrotna" i nie zdarzylbym przeczytac wszystkich odpowiedzi
A tak powaznie kiedys tam zadalem pytanie to czekalem 3 dni
Cytuj:
Szybkość respa jest zależna od ilości osób online a nie od miejsca.

Zdaje sobie z tego sprawe jednak na pacc area i tak jest szybszy resp
Cytuj:
Masz dobry dist. więc możesz spróbować solować.
Na DLu siedzialem jedynie na naginata quest tam sa 3 wsumie jednak re-spawn jest strasznie wolny jednak waste jest dosyc duzy
Dzieki sprobuje z Venore moze bedzie dobrze
Cytuj:
Jeszcze raz zaznaczam że z takim distem na dragach expi mu się jak na rotach... jak potrafi grać to nie zejdzie mu nawet 1 uh/mp/hp, więc po co mu softy??
Na dragach nie schodza mi potiony to prawda ale na DLu i owszem poza tym jak sa x2 dragi na raz to czasem z jeden MP pojdzie
Czyli sadzisz ze softow sie nie oplaca w moim przypadku kupowac??
A co myslisz o zmianie z RH na demon helmet ??
stary 14-05-2008, 23:16   #5
Bas
Użytkownik Forum

Bas's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A tak powaznie kiedys tam zadalem pytanie to czekalem 3 dni
Faktycznie zapomniałem że czasami można czekac pare dni na odpowiedź... więc sorry że na Ciebie wjechałem

Cytuj:
Czyli sadzisz ze softow sie nie oplaca w moim przypadku kupowac??
Grałem palkiem i z doświadczenia wiem że softy są na tym lvlu co najmniej zbędne.

Cytuj:
A co myslisz o zmianie z RH na demon helmet ??
DH jest lżejszy, ale to 19 capa to nawet nie 1 spear/e spear (jeśli nimi expisz).Jeśli masz kase to kup bo pewnie na wyższym lvlu i tak będziesz w nim biegać. I musisz się liczyć z tym dodatkowym 50k na Aol'a.
stary 14-05-2008, 23:57   #6
naiwny20
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
DH jest lżejszy, ale to 19 capa to nawet nie 1 spear/e spear (jeśli nimi expisz).Jeśli masz kase to kup bo pewnie na wyższym lvlu i tak będziesz w nim biegać. I musisz się liczyć z tym dodatkowym 50k na Aol'a.
Tylko znowu gdybym zalozyl AoL to bym na tym interesie arm stracil ;/
stary 16-05-2008, 19:05   #7
Sestor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 03 2008

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Remar'ek
Świat: Antica
Domyślny

wiec tak exp:
BB island, GSy, Crystal Spidery, Tomby za tp (polecam Tar tomba jednak zobacz sobie poradnik i wybiez na ktorym ci sie bedzie dobrze expilo), Dragony Venore, Ankrahmun, Edron << Polecam, Ancienty ladny exp a z kasa roznie.

SOFTY: jesli masz kase na ich zakup to pewnie ze sie oplaca jednak wtedy musisz zainwestowac w aol koszt sie szybko zwroci a i zrozumialem ze expisz z enchantedami na malpach nie rob tego na malpach sie zarabia Enchandety se zostaw na Dragi/DLe
Sestor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2008, 22:26   #8
Kopiko
Użytkownik Forum

Kopiko's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2006

Profesja: Royal Paladin
Świat: Menera
Poziom: 100
Skille: 87/69
Poziom mag.: 20
Domyślny

Kupuj softy, jak tylko będzie cię stać. Mam je od 51 poziomu i przy sporo słabszych skillach dragi zwracają się z samych gp letków i śmieci typu kusz. Ogólnie softy w gigantycznym stopniu powiększają zyski z expienia. A enchanty zostawiłbym sobie na dle i gsy, bo na zwykłe dragi to tylko niepotrzebny wydatek.
Kopiko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 02:27   #9
naiwny20
Użytkownik Forum

Domyślny

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i porady
Pozdrawiam
stary 18-05-2008, 08:47   #10
Thazi
Użytkownik Forum

Thazi's Avatar

Data dołączenia: 21 12 2007

Świat: Candia
Poziom: 52
Skille: 74/56
Poziom mag.: 13
Domyślny

Witam . Dobrego masz dista więc do jakiegoś 55 lvl'a dle/dragi (najlepiej z kimś)
ja expie na 54 lvl'u rp z drugin rp na 62 lvl'u exp dzielimy.. jest waste ale jak poleciał dsm to zwróciło się za prawie 5 dni huncenia.. Co do softów to może poczekaj z tym do 70 lvla? na 50 ~~ to raczej Ci się nie przydadzą jak ktoś up wspomniał. A od 55 lvl'a (power Bolty) na hydry z blokerem i ew. drugim shooterem..
Pozdrawiam.
Thazi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 10:59   #11
Maki
Użytkownik Forum

Maki's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: venore-thais-kazoordon

Gildia: Polish army
Świat: Pacera
Poziom: 67
Skille: 81:(/56
Poziom mag.: 15
Domyślny

Ja zaproponuje piraty. Na 50 lev też miałem ten problem ale wybrałem piraty. Na piratach proponowałbym royal speary bo enchanted są niezbyt opłacalne.
Maki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 23:54   #12
naiwny20
Użytkownik Forum

Domyślny

No tak wiec
Zainwestowalem jednak w demon helmet + AoL i jeszcze DSM (okazja byla) i narazie nosze DSM ale jesli gdzies dalej ide to jednak wracam do blue robe
Najwiekszy problem mam z DLami w ank probowalem jednak nie moge do wszystkich jaskin wejsc bo DL + dragon albo x2 DLe naraz to troche nie na moje nerwy poza tym "mecze" sie jeszcze z jednym DLem, probowalem w Venore i tam wsumie mi sie najlepiej expi w dragon lair a jesli chodzi o hydry to pojedyncze moglbym solowac??
Jesli chodzi wsumie o "dragon lair" to najbezpieczniej mi sie expi w thais naginata quest tyle ze tam jest z x4 drag x3 DL x2 DL hatchling i kilka dragon hatchlingow i DLe sie strasznie dlugo re-spawnuja jednak w miare bezpiecznie sie tam czuje
A i jeszcze jedno pytanie jesli chodzi o BK on sie dosyc szybko re-spawnuje ?? bo szczerze bylem tam tylko na quesie i nie mam pojecia jak z tym respem jest
A jesli chodzi o expienie enchantami na malpach robie to glownie z przyczyny wiekszego zasiegu nie musze wchodzic w full resp marklinow itp a co 4 markliny to nie jeden
A jesli chodzi o dragon lair to bardziej sie oplaca isc z RSami czy moze jednak crossbow + power bolty ??
Im wiecej pytan zadaje tym wiecej pytan siedzi mi w glowie tak wiec jesli chodzi o Arbalest a Crossbowem jest jakas diametralna roznica ??

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez naiwny20 - 18-05-2008 o 23:56.
naiwny20 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2008, 06:07   #13
Bas
Użytkownik Forum

Bas's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez naiwny20 Pokaż post
No tak wiec
Zainwestowalem jednak w demon helmet + AoL i jeszcze DSM (okazja byla) i narazie nosze DSM ale jesli gdzies dalej ide to jednak wracam do blue robe(...)
Jak expisz np. na dragach i dostajesz mało dmg fizycznych to b.robka, a jak np. OF to dsm.
Cytuj:
(...) a jesli chodzi o hydry to pojedyncze moglbym solowac??
Dla sportu i z dużym/wielkim waste w zalezności od Twoich umiejętności.
Cytuj:
A i jeszcze jedno pytanie jesli chodzi o BK on sie dosyc szybko re-spawnuje ?? bo szczerze bylem tam tylko na quesie i nie mam pojecia jak z tym respem jest
Szczerze mówiąc to od ostatniego pudate tam nie byłem... ale z tego co pamiętam to da się wytrzymać
Cytuj:
jesli chodzi o dragon lair to bardziej sie oplaca isc z RSami czy moze jednak crossbow + power bolty ??
Tylko RS... TYLKO xD
Cytuj:
Im wiecej pytan zadaje tym wiecej pytan siedzi mi w glowie tak wiec jesli chodzi o Arbalest a Crossbowem jest jakas diametralna roznica ??
1 sqm, to dla jednego dużo a inny nie zauważy, jak dla mnie to dużo, ale różnica nie jest az taka diametralna.
stary 19-05-2008, 14:30   #14
MasterMor
Użytkownik Forum

MasterMor's Avatar

Data dołączenia: 27 04 2008
Lokacja: Gliwice

Stan: Na Emeryturze
Świat: Hiberna
MasterMor ma numer GG 9155984
Domyślny

pff Człowieku!
Jak ja bym miał 52RP to bym latał wszędzie! Prawie zawsze ci sie zwraca z piratów, mógłbyś popróbować cyclo na -3/-4, tomby, dragi, z teamem na hydry, necro, BB island.. dużo tego by sie nazbierało
MasterMor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2008, 15:24   #15
Thazi
Użytkownik Forum

Thazi's Avatar

Data dołączenia: 21 12 2007

Świat: Candia
Poziom: 52
Skille: 74/56
Poziom mag.: 13
Domyślny

@up:
grałeś kiedys rp na 50 poziomie? ;s
na dragach/dl bez waste? pff.. Necro bez waste?
DSM spadnie ok. zależy do farta ale necro bez waste? Rozumiem BoH super często leci? ;s
Aha i powiedz czy piraty, tomby, cyclo, BB island i hydry/dragi to wszędzie?

Ostatnio edytowany przez Thazi - 19-05-2008 o 15:27.
Thazi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2008, 15:49   #16
Boro_Moro
Użytkownik Forum

Boro_Moro's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2007
Lokacja: Kobyłka/Warszawa

Imię: Lord Phero
Świat: Kyra
Poziom: 20~
Skille: 60/60~
Poziom mag.: xX
Boro_Moro ma numer GG 6549175
Domyślny

ja na twoim lvlu a dokladniej 57 palkiem na faccu expilem na guardach , ale nie sadze teraz tego za dobre wyjscie , na twoim miejscu poskillowal bym do 90 , kupil pacc jak nie za rl kase to za tibijska i na luzie wyrobisz bonebeast/gs island gdzie exp jest naprawde niezly , niewiem jak po tym upie bedzie z bonebeastami poniewaz nie expilem jeszcze na banucie jak bb wali na odleglosc ale na 60-70 lvlu wyciagalem 100 k expa/h tylko czasami byl hard i nigdy mi sie nie zwróciło...
A ona mnie mentolowym Marlboro
Zgrywam ekspert, ekspert dżentelmena
Polecę wierszem, pełen czad, tak jest wena
Teraz na serio mam ci coś do powiedzenia
W moim ritmo na tylnych siedzeniach
_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
Będę brał cię (gdzie?) w aucie
Boro_Moro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2008, 17:07   #17
naiwny20
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Boro_Moro Pokaż post
ja na twoim lvlu a dokladniej 57 palkiem na faccu expilem na guardach , ale nie sadze teraz tego za dobre wyjscie , na twoim miejscu poskillowal bym do 90 , kupil pacc jak nie za rl kase to za tibijska i na luzie wyrobisz bonebeast/gs island gdzie exp jest naprawde niezly , niewiem jak po tym upie bedzie z bonebeastami poniewaz nie expilem jeszcze na banucie jak bb wali na odleglosc ale na 60-70 lvlu wyciagalem 100 k expa/h tylko czasami byl hard i nigdy mi sie nie zwróciło...
Pacc mam skillowac do 90 bede na 60 lvl a obecnie mam 57 i mysle ze do 60 lvl dis na 89 skoczy i tylko doskiluje do 90
na bonebeastach probowalem ale tylko pojedynczych
A co do necro akurat dzisiaj z na necro tzn tam chyba 3 jest w tombie w ank tym w miescie nie wiem jak sie nazywa exp niezly itp ale jak chce zejsc na -3 to trace 1.5bp mana potionow aby wogole zaczac tam expic bo ancient scarab lich i necro do tego kilka dsow przy zejsciu ;/ i do wyczyszczenia zeszlo mi no tak jak mowilem 1.5 bp potionow
ale i tak waste nie mialem bo x2 bohy polecialy ale to raczej jedno razowe szczescie bo moze z 8 necro zabilem
i wlasnie jesli chodzi o tomby to ktory jest "przewidziany" na ten poziom to znaczy aby az tyle potionow mi nie szlo??
a i wlasnie Giant Spider island moglby to ktos wyjasnic bo nie bardzo sie orientuje ??
A i jeszcze probowalem troche na crystal spiderach nawet niezle tam jest ale zupelnie zero loota a z 2h siedzialem
stary 19-05-2008, 18:50   #18
Kurczakos
Użytkownik Forum

Kurczakos's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2006

Domyślny

exp w przyklejonych tematach i na allegro
Kurczakos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2008, 19:47   #19
naiwny20
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kurczakos Pokaż post
exp w przyklejonych tematach i na allegro
Jesli to mialo bys smieszne to niestety masz straszne poczucie humoru druga rzecz jesli nic nie w nosisz to tematu to po co zawierasz glos ??
Hmmm a expienie na allegro to Twoj sposob ktorego uzywasz zapewne skoro go tak dobrze reklamujesz
stary 20-05-2008, 20:27   #20
Boro_Moro
Użytkownik Forum

Boro_Moro's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2007
Lokacja: Kobyłka/Warszawa

Imię: Lord Phero
Świat: Kyra
Poziom: 20~
Skille: 60/60~
Poziom mag.: xX
Boro_Moro ma numer GG 6549175
Domyślny

idź na czarną wode za scaraba tam kasa jest i exp przyjemny
A ona mnie mentolowym Marlboro
Zgrywam ekspert, ekspert dżentelmena
Polecę wierszem, pełen czad, tak jest wena
Teraz na serio mam ci coś do powiedzenia
W moim ritmo na tylnych siedzeniach
_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
Będę brał cię (gdzie?) w aucie
Boro_Moro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania