|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2007
|
![]() Poradnik Trochę historii Moja przygoda z tibią rozpoczęła się 4 lata temu. Przez cały ten okres zebrałem mnóstwo doświadczenia. Starałem się poznawać najlepsze ''ruchy'' w tibii. Gdzie najlepiej, jak, kiedy? Po czterech latach zgromadziłem tyle wiadomości, że mogłem pomagać bez problemów innym graczom. Teraz postanowiłem spisać swoje doświadczenie na papier. O poradniku Poradnik powstawał 2 miesiące. Sumiennie zbierałem materiały i starałem się wytłumaczyć wszystko bardzo dokładnie. Poradnik na dzień dzisiejszy liczy ok. 84 strony pisane czcionką nr. 16-19. Jak widzicie to bardzo dużo... O czym ten poradnik? W poradniku starałem się opisać dosłownie wszystko. Zaczynając od podstawowych rzeczy - obsługa clienta - a kończąc na nieco trudniejszych - jak zostać milionerem i high lvl'ową postacią. Czy poradnik będzie za darmo? Tak i nie. Najprawdopodobniej w ciągu 2 tygodniu ruszy strona projektu. Poradnik będzie z każdym uptade aktualizowany. Będą dodawane nowe terytoria, filmy, screeny. Będziemy musieli więc zbierać jakieś datki. Na razie cena nie jest ustalona. Jest jednak prawie pewne, że przez pierwsze 7 dni od opublikowania poradnika będzie dostępny za darmo. Mały bonus. Będzie on jednak zawierał 85% całego poradnika.(Zostaną usunięte niektóre filmy, opisy terenów.) Czy mogę pracować nad tym projektem? Na razie nie zostanie ogłoszona rekrutacja nowych ludzi. Przewidujemy, że grono drużyny zostanie powiększone za 3-6 miesięcy. Czy mogę zobaczyć 'kawałek' poradnika? Owszem. Udostępniam część poradnika. - Demo. Co zawiera? Przede wszystkim obejmuje tylko jeden zakres - zarabianie i to tylko w 30%. Druga sprawa - zostały usunięte linki do filmów, niektóre screeny. Trzecia sprawa - może się wydawać trochę bezsensu, ale został on napisany 'innym językiem'. Takim po prostu mniej schludnym ;P Ta część poradnika została napisana na początku pisania całego poradnika i nie przywiązywałem wtedy większej uwagi do większego tłumaczenia szczegółów. Tej części nie będzie w płatnym poradniku.Mam tu na myśli, to, że w płatnym będzie ten rozdział napisany zupełnie inaczej. Będą zaznaczone drogi poruszania się, szczegółowo opisane eq itd. Demo poradnika do pobrania pod tym adresem: rapidshare.com/files/115719158/PORADNIK.doc.html (format doc) Dlaczego piszę ten temat? Pozdrawiam, Przede wszystkim chcę zachęcić ludzi do projektu, ale także jestem otwarty na propozycję. Nie piszę tego tematu, aby czytać opini na temat dema poradnika bo jak już pisałem - tak naprawdę jego nie ma w płatnej wersji P.S. Dlaczego 'Poradnik przygody'? Dlatego, że cała tibia to jedna wielka przygoda ![]() Ostatnio edytowany przez Achmes - 18-05-2008 o 09:57. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Richard the Lion-Heart
Profesja: Elite Knight
Gildia: Czarne Kruki
Świat: Menera
Poziom: 84
Skille: 76/72
Poziom mag.: 6
|
![]() Popraw tą kremową czcionkę bo jest słabo widoczna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() wydaje sie fajne lecz kiedy wyjdzie cały?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Poradnik wyjdzie w przeciągu kilku dni.
Została tylko sprawa strony www. // Na rozpoczęcie projektu będzie zapewne jakiś konkurs... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Ciekawy poradnik (demo), nie ma w nim wielu informacji, aczkolwiek nieźle się zapowiada.
Jaka będzie forma płatności za cały poradnik? SMS? Przelew? I jaka będzie przybliżona cena? 5zł? 10zl? 100zł? (lol) teoretycznie temat łamie regulamin forum, gdyż jest to reklama poradnika, polecam ci się skonsultować z adminem w tej sprawie |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cena będzie zależeć od zainteresowania... Jeśli w miarę dużo osób będzie zainteresowane to poradnik kilka(naście) zł będzie kosztować. Wszystko zależy jak będzie się to kręcić. Cena jednak nie będzie raczej duża.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2007
Stan: Niegrający
Imię: Haer Isaac
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 64
Poziom mag.: 50
|
![]() Mi sie wydaje że podmienił linka i pewnie to keylogger ale moge sie mylić.
EDIT: Sorki że powiedziałem że to key, skanowałem plik i wszystko wporządku ![]() Ostatnio edytowany przez loonyxd - 18-05-2008 o 12:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Mogę zapytać, jak zamierzasz ochronić swoje dzieło przed "kradzieżą"?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Faktem jest, że nie da się praktycznie ochronić takich rzeczy przed kradzieżą. Ludzie będą umieszczać to na allegro, rozdawać kolegom... No niestety takie są fakty. Program, który wymagałby podania hasła/kodu przed otwarciem poradnika jest dość ryzykowny, ale na pewno by wiele rozwiązał. Drugim rozwiązaniem może być umieszczenie poradnika tylko na stronie. Byłby on wyświetlany po zalogowaniu się na konto. Można by było wtedy zablokować kopiowanie z tej strony..W takim wypadku małokto by ten poradnik mógł skopiować. Jedyną możliwością byłoby wtedy robienie ss ekranu.... No, ale jeszcze zobaczę.... ; ) P.S. Nie wiem czy przypadkiem przez kilka dni-tydzień, stroną zastępczą nie będzie php-fusion, albo jakaś inna strona tylko w html. Narazie robię to wszystko sam z małą pomocą kolegi i nie wiem czy zdążę. W przyszłości mam plany powiększenie teamu o przynajmniej jednego programiste php oraz gracza gromadzącego materiały.... Edit: Cytuj:
Edit: Mała informacja. W wyniku braku czas jest prawdopodobne, że uruchomienie pełnej/całej strony www się opóźni. Strona musi być robiona w php, a ponieważ robie to narazie tylko ja i mój kolega możemy nie zdążyć skończyć strony w tak szybkim czasie. Możliwe, że powstanie tymczasowa strona projektu. Będzie to najprawdopodobniej php-fusion, albo stronka w samym html. Narazie jednak nie zrobi to wam większej różnicy raczej... Konkurs Razem z kolegą doszliśmy do wniosku, że możemy ogłosić konkurs... Może zacznę od nagród żeby was zachęcić ; ) Nagrody to: I miejsce - Pełna wersja premium poradnika (Wszystkie profesje:knight,paladyn,sorcerrer,druid,rookstayer ) i 4 aktualizacje. II miejsce - Wersja premium poradnika (Dla 2 wybranych profesji). 2 Aktualizacje III miejsce - Wersja premium poradnika dla jednej wybranej profesji. 1 Aktualizacja. Jak wygrać? Należy w dowolnym programie (photoshop, corel itp.) stworzyć ładny baner, który będzie zachęcać do kupienia poradnika. Baner ma mieć wymiary prostokąta i nie może przekraczać 80% szerokości przeglądarki. Wysokość dowolna, jednak proszę zachować umiar.... Osoby, które wygrają dostaną unikalne kody, które aktywują ich przyszłe konta. Pracę należy zgłaszać do mnie na PW. Termin rozstrzygnięcia konkursu...Nie mogę podać dokładnej daty narazie, ale maksymalnie 1.5 tygodnia od dnia dzisiejszego. STRONA WWW Tu niedługo pojawi się link do TYMCZASOWEJ strony www projektu.Ostatnio edytowany przez Achmes - 18-05-2008 o 13:09. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 01 2008
|
![]() Ile poradnik bedzie kosztowal ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Widać, że nie bardzo wierzysz w sukces finansowy z tej inwestycji. Rozpowszechnij go od początku za darmo albo weź się do roboty. Biorąc pod uwagę, że bardzo ci zależy: poradnik w .e xe (spakowany rarem z hasłem w jakimś egzotycznym języku), który do otwarcia potrzebuje odpowiedniego wpisu do rejestru (indywidualnego, dla każdego HWID). Pobaw się z WinLicense/znajdź kogoś, kto się tym fajnie bawi. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2008
Lokacja: dom
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Greczyn Forrester
Profesja: Knight
Gildia: Banda Kubusia Puchatka
Świat: Shanera
Poziom: 31
Skille: 72/72
Poziom mag.: 4
|
![]() przeczytalem demo i mi sie podoba
proponuje aby byl on za darmo np przez 7 dni a potem... trzeba bedzie kupic ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Twórco poradnika. Jeśli tak bardzo boisz się kradzieży swojego dzieła to jest coś takiego jak prawa autorskie. Wystarczy, że je ee "wyrobisz" i możesz bez problemu dać poradnik w internet. W razie gdyby pojawił się on na jakiejś stronie, forum czy gdziekolwiek bezprawnie - możesz wytoczyć sprawę i dostać odszkodowanie.
|
![]() |
![]() |