|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
Pokaż wyniki sondy: Który rodzaj broni preferujesz? | |||
Club |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 22.03% |
Sword |
49 | 41.53% |
Axe |
43 | 36.44% |
Głosujących: 118. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Exotyczny
Data dołączenia: 20 04 2005
Stan: Na Emeryturze
Imię: Exorim
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 227
Skille: 105/105
Poziom mag.: 9
|
![]() Witam, z powodu że temat poprzedniego autora za bardzo nie wypalił, więc postanowiłem ja to bardziej urozmaicić.
![]() Szczególne plusy: + Bronie łatwo dostępne + Tanie + Najlepsze dla początkujących graczy + Najszybsza droga na zdobycie wyżyn w top 300 Ważniejsze minusy: - Nikłe szanse na zdobycie odpowiednika Magic Sworda i Stonecutter Axe - Cranial Basher(atk 44) używany przez 60+ poziomowych Clubmanów posiada minusowe punkty tarczy ![]() Szczególne plusy: + Obszerna lista mieczy umożliwiająca barwniejszą grę + Avanger(atk 50) mimo że jest 2ręczny posiada większą ilość obrony od najlepszej możliwej tarczy do zdobycia + Magic Sword(atk 48) wymaga 80 poziomu co go wywyższa od Stonecutter axe na który potrzeba 90 poziomu + Ice Rapier Ważniejsze minusy: - Magic Sword odstępuje na krok, a nawet powiem że na dwa kroki od Stonecutter Axe - Obszerna lista mieczy może i być plusem ale także prosi się o częste zaglądanie do portfela - Najtrudniej ze wszystkich rodzai broni wspinać się w top 300 ![]() Szczególne plusy: + Więcej punktów atk od reszty rodzai broni + Łatwy dostęp do Axe ringów co pozwala na jeszcze większe miażdżenie wrogów(jakby tego było mało...) + Mimo największej siły, dużo toporów ma także dodatnie punkty do tarczy + Ceny broni równe odpowiednikom w Clubach i Swordach mimo że niektóre mają więcej atk Ważniejsze minusy: - Stonecutter Axe super, boskie, świetne i w ogóle joł itd. ale cenaa... - Mało def'a(Co robi teraz niechęć do używania np. takiej Dragon Lancy) - Nie ma odpowiednika Arcane Staff'a i Avanger'a - Można powiedzieć że toporów szuka się dłużej od reszty ======================= Teraz uważane jest że rycerz powinien korzystać z toporów ze względu na Sca, jednak najpierw trzeba wbić ten lvl i zarobić kase na niego żeby go używać, nie? >.<" Trzeba pamiętać o tym że to tylko zabawa i wybór broni ma służyć grze nad którą raczej całego życia nie spędzisz(niektórzy traktują wybór broni jak np. zmianę religii). Nie ma gorszych i lepszych rodzajów broni, jeżeli by tak było to już by to dawno było znalezione i nikt by się nie wa chał z czego korzystać. To są tylko pixele, więc jednak bardziej powinieneś wybierać ze względu na wygląd broni lub z czym lepiej widzisz sylwetkę rycerza. Często zdarzają się takie sytuacje jak np. ta: Jest sobie 120 knight korzystający z Clubów(zaużmy że ma 87 skill Cluba). Dochodzi do wniosku że cluby są sux itd i zmienia rodzaj broni. Trenuje Axe do 90 skila tracąc na to 568 godzin (\o/). Przez te 568 godzin wbiłby z 87 cluba około 96 skill. I ciekawe czy na tym 90 axie uderzyłby więcej ze Stonecutter Axe niż na 96 skilu z Blessed Sceptre?(ironiczne pytanie, jasne że nie). Nawet jeśli miałby już ten 90 axe to ten 87 club byłby o wiele wyżej oceniany w top 300 rankingu od jego axe'a. Osobiście korzystam ze swordów, ale uważam że Club to najlepszy wybór dla rycerza. Oky czas na wasze opinie xd Ostatnio edytowany przez Miłosz - 27-05-2008 o 19:39. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Dobrze napisane. Tyle!
Jestem za axe'ami. Zawsze za nimi byłem. Cena czy "długość szukania" mnie nie zraża. Ważne, że dużo punktów ataku ; ). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Raz, ze miejscami przeczysz sam sobie. Dwa - nie znasz angielskiego to go na sile nie uzywaj.
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() No ja preferuje mieczyki. Są dobre i łatwo dostępne, a poza tym można z nimi bloczyć bo są jednoręczne
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: Leszno
Stan: Niegrający
Imię: Druid Venar
Profesja: Druid
Gildia: aktualnie brak
Świat: Danera
Poziom: 34
Poziom mag.: 37
![]() |
![]() Ja zato na moim knighcie wybrałem obuchy. Dlaczego? Sam nie wiem, poprostu lubie isc pod prąd i nie wybieram najłatwiejszych dróg. Tak samo kiedyś wybrałem druida mimo że był najgorszą profesją.
Pozatym nie lubie marnować czasu w depo chcąc kupić jakąś żadką broń, cluba kupie praktycznie od ręki. @up a clubami i axami nie można bloczyć? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2007
Lokacja: Sulechów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Fortt
Świat: Candia
Poziom: 300
|
![]() Sam posiadam axe i wiem ze jest dobre, ale gdybym zaczal grac od nowa to bym zrobil cluba, gdyz sa od 8.0 naprawde dobre i latwo dostepne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 06 2008
Lokacja: Poznań
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 33
Skille: 71/54
Poziom mag.: 10
|
![]() ja preferuje miecze są po prostu najlepsze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Zabawne jest natomiast nieuzywanie tarczy, w wielu przypadkach moze wypadac lepiej niz jej uzywanie, i to na sprawdzeniu tego moznaby sie skupic.
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 04 2008
Lokacja: Gdynia
Imię: Demus Sama
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 25
Skille: 52/49
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Oczywiście że axe zawsze ich używam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2007
Lokacja: Mazury
Imię: Kfasuch
Gildia: Immortales
Świat: Refugia
Poziom: 230
Skille: 103/96
Poziom mag.: 10
|
![]() Miłosz, ale tak w ogóle to zapomniałeś dodać coś o ringach
![]() Ich ceny są różne. Mam wrażenie, że club ringi są najtańsze. Jeszcze przed letnim update najlepsze były topory i miecze, teraz jest już wszystko naprawdę wyrównane ![]() Listy top 300 też się z czasem wyrównają ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() Ja nie mam o tym zdania, wszystko jest W MIARĘ równe, jak od zawsze używałem toporów i już jestem do nich przyzwyczajony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zbanowany
|
![]() Moj 1 knight uzywal swordow na 50 zoorientowalem sie ze jest cienko [2007rok,sierpien niebylo relic sworda latwo dostepnego] 36ataku na takie zolwie itd tragedia ... potem nowy knight i axe od 25 dobry knight axe potem nastepny beastslayer axe i w koncu dobroc cipsoftu Noble axe ich wspolna cecha wydalem na nie malo kasy ,a 3 pkt ataku to jest spora roznica jeszcze wpadl mi potem Ornamented axe w lapy od 50 to jest kolorowo 42 ataku na 50 lv 8k na moim servie ,a Relic 30 ;]]]]]]] Wiec axe do okolo 60 poziomu rulez ;]]]
Tak wiec przed 60 levelem Topory>>Obuchy>>Swordy Po 60 Topory>>Swordy>>Obuchy |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() Sword <3
Miałem już chyba pięciu knightów, każdym waliłem ze swordów i już jestem do nich przyzwyczajony ![]() |
![]() |