|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Servaler
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
|
![]() Zacznijmy od tego - mój stary komputer się zepsuł, był stary jak świat ale tibia chodzila na nim świetnie. Nadszedł czas na nowy komputer, niczego sobie : procesor 2.1 Ghz, 896 Mb ram. Instaluje na nim tibie, gram 2 dni bez zadnego laga, a tu nagle komputer sie zawiesil. Od tej pory dzieje sie tak regularnie. Co mam zrobić ?? doradzic plx.
ps. Stary komp był 2 razy gorszy od nowego, a nowy komputer jest z Anglii |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 06 2008
|
![]() Tibia zużywa 100% procesora. Wyłącz gg,skype itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2008
Lokacja: Kętrzyn - W.-M.
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nodrink Nolive
Świat: Celesta/Morgana
|
![]() Ja mam kompa : Procek Pentium III 1GHz 512 ramu i 32 gradika... komp ma 7 latek
![]() A czemu ci sie komp wiesza? Moze masz jakis anty vir wymagajacy? Jak ja an swoim zainstalowalem MKs anty vir 2007 to folder moj komputer uruchamial sie 3 min a przegladarka 5-7 min odrazu odinstalowalem.... Albo zformatuj kompa na wszystko dobre -.- ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Moim zdaniem coś z prockiem. Sprawdź temp. procesora. Wiem, że nowe, ale nowe nie znaczy dobre.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
|
![]() 1. Najnowsze stery do graficznej
2. Ogranicz liczbę FPS tym suwakiem w opcjach o połowę (zmiesza zużycie procka) 3. Przedmuchaj sloty od ramu
![]() sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651) Join World Community Grid today! Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby. Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ad.2 - Mam na 10 Ad.3 - Jak to zrobić ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Jeszcze podopychaj kable które są w środku kompa.
![]() sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651) Join World Community Grid today! Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby. Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG Ostatnio edytowany przez Sesef - 02-06-2008 o 18:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
|
![]() Otworzyć obudowę, wyładować napięcie elektryczne z palców (starczy dotknąc obudowę). Następnie delikatnie wyjąc RAM ze slotów i poprostu na niego delikatnie podmuchać. Tylko go czasem nie myj ani na niego nie pluj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeszcze tego nie robilem, ale zaniedlugo to zrobie. Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie: dlaczego zawiesza mi sie tylko i wylacznie tibia??, sa gry, lub programy ktore sa o wiele bardziej wymagajace od tibii i przy nich komputer wrecz mi sie 'pali'. Wiec dlaczego dzieje sie tak tylko z tibia ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2007
Lokacja: wołomin
Imię: Wietek pala
Profesja: Paladin
Gildia: Theos Academy
Świat: Samera
Poziom: 37
Skille: 78/61
Poziom mag.: 13
![]() |
![]() Cytuj:
np normalnie jak nic nie robie to procek ma zuzycie jakies 4 % a jak gram w tibie jakies 90-100 % O-o a takie male wymaganie no ale nic ja tez mam ze mi sie tak zetnie gram w tibie wyjde do okienka gg a tu zonk lag tak sie komp tnie ze o zaaal.... i musze wylaczyc aplikacje explorer . e x e jak wylacze to sie juz nie tnie normal chodzi :| tez sproboj wylaczyc jakby ci sie scinalo
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Wietek - 02-06-2008 o 21:15. |
|
![]() |
![]() |