|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
|
![]() Od razu mowie ze chodzi mi o BP. Po kazdym dzedzie tracie sie ZAWSZE bp ( chyba ze sie ma aola ale mniejsza ). Ale czy traci sie BP czy item ktory znajduje sie na miejscu BP ? Przykladowo: Mam 1 bp ale trzymam go tam gdie jest miejsce na strzaly. Czy tez go bede zawsze tracil ? i 2. mam 2 Bp: jeden w m9ijescu na bp drugi w mijescu na strzaly. Czy strace obydwa czy ktory ? Losowo?
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2007
Lokacja: Gliwice
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Eternia
|
![]() Wbij na noob chara jakiegoś i sprawdź ale bp zawsze wypada nie ważne czy masz go w miejscu tam gdzie powinien być czy gdzie indziej, a co do tego czy wypadają wszystkie jestem na 90% pewny, że tak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 09 2006
Lokacja: Włocławek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 90+
|
![]() Backpack i bag wypadaja ZAWSZE.Niewazne gdzie go bedziesz trzymal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() Wszystkie pojemniki (bp, bag, keyring, martwy szczur itp) wypadają zawsze, niezależnie od tego, gdzie je trzymasz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
|
![]() Cytuj:
Co do reszty ciała (hełmu, armoru, itd.) szansa wynosi 10% (z tego co pamiętam). @down Ta. Ostatnio edytowany przez Emok - 02-06-2008 o 22:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2008
Lokacja: Barcelona
Imię: Shazaria Ripus
Gildia: Razem Ponad Kilogram
Świat: Guardia
Poziom: 63
Skille: 81/61
Poziom mag.: 13
![]() |
![]() A broń?
Wypada tak samo jak armor czy legi? To znaczy czy "wypadalność" też wynosi 10%? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() musiałeś zrobi 2 takie tematy?jeden w dziale inne a drógi tutaj?
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Forum jest tak super zorganizowane, ze albo temat mona dac do 5 dzialow i wszedie pasuje albo nie pasuje do zadnego. I tak samo z ludzmi na forum.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Nieważne gdzie trzymasz backpack,bag,keyring (itemy z pojemnością w sobie) wypadnie Ci na 100%.
Reszta itemów typu armor,legs,weapon,helmet,shield,necklace wypadną Ci na 10%(słownie dziesięć). Jeżeli masz 2 bp, jeden w miejscu na bp drugi w ręce,miejscu na strzały(na klacie lol) wypadną Ci oba na 100%. Myślę że dalsze komentarze są niepotrzebne ^^. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2006
Imię: Rena Carti
Gildia: Infernal Souls
Świat: Astera
Poziom: 71
|
![]() A ja jednak nie jestem tego pewny, bo czasami nie tracilem baga trzymanego w miejscu na strzaly
![]() Wydaje mi sie, a raczej jestem tego pewny, ze to wszystko opiera sie na pwnym systemie, ktory jest jedna z tajemnic tibi ![]() po dluzszym rozmyslaniu wlaplem na taki pomysl, iz moze to wygladac tak: Zakladamy, ze postac ma na sobie cale eq (lacznie z amuletem i strzalami w kolczanie) oraz w backpacku ma 20 itemkow (typu viale czy cos w tym stylu, nie posiadajacych mozliwosci wlozenia czegos do nich). podczas deada wszystkie itemy rozkladane sa w jeden ciag (dla ulatwienia pokaze to na znakach): przyjmijmy E jako item z EQ (strzaly do niego naleza) B jako plecack R jako reszte W sumie mamy 30 Itemow, czyli: ERBERREEREEEREERRRRRRRRRRRRRRR (kolejnosc losowa) teraz Tibia musi wybrac 10% z nich losowo, czyli w tym wypadku 3 itemy, powidzmy, ze 2 z nich to itemy R, a trzeci to czesc eq, czyli E no dobrze, ale dlaczego nie spadl nam BP wg. mojego sposobu? Ano BP takze nam polecial, poniewaz podczas smierci nie mogl nam wypasc jakis konkretny item z Backpacka, dlatego jezeli wylosowany item znajdowal sie w bp, to bp musial takze wyleciec. Skad wiem, ze to prawda? Ano zauwazcie, ze jak idziecie na jakis powazniejszy hunt/exp z reguly macie bp zapchany itemami/manaskami/potami, to przy zgonie (rzadko sie to dzieje, jak mamy dobry team ![]() Mam nadzieje, ze niktorzy sie ze mna zgodza, bo mysle, ze jednak mam racje ![]() pozdrawiam ~Argon
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wlasnie, mi tez sie tak wydaje, ale podobnie...3 razy z rzędu padłem i straciłem tylko BP: raz byl to pusty bag a w nim bag a w bagubag, a przedtem plecak 1 w plecaku 2 itd do 5...
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2006
Lokacja: na południu polski
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Świat: Gułardja :B
![]() |
![]() Np mam na sobie
plate armor , plate legs , leather boots , soldier helmet , brazowy bp to z tibia tak jak z pralka jak sie upierze to zostaje u ciebie a jak sie wetnie w prale to wypada tibia mysli 10% szansy na wypranie plate armora... hmm zaryzykujmy - pralka wciela item czyli item sie nie upral ... wypada 10% szansy na wypranie plate lwgsów... ryzyko ok - pralka uprala item zostaje 10% na wyczyszczenie butow jak sie nie uda to znikna - dupa pech jakis buty wyparowaly 10% na wypolerowanie helma jak zle wypolerujesz to sie stopi - polerujesz lerujesz ujesz esz i pieknie udalo sie helmik zostaje 100% na porwanie backpacka - 100%.. wiadomo Ostatnio edytowany przez G17 - 06-06-2008 o 17:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2008
|
![]() Cytuj:
Jest to moje zdanie, jeśli ktoś chce to niech wierzy sobie w tę teorię. Myśleć sobie możecie co chcecie, byle by tylko nie spamować na forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2006
Imię: Rena Carti
Gildia: Infernal Souls
Świat: Astera
Poziom: 71
|
![]() moze i nie jest super dopracowana, moze i sie myle co do backpacka ale taki tok myslenia wydaje mi sie najbardziej sluszny
![]() |
#17 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Po 2, prawdopodobienstwo to jest taki fajny dzial matematyki, ze miejscami jest zupelnie sprzeczny ze zdrowym rozsadkiem. W praktyce oznacza to, ze gdy 10x pod rzad przy smierci nie stracimy nic poza bp to niekoniecznie nalezy sie w tym doszukiwac jakichs ukrytych formulek, po prostu prawdopodobienstwo takiego zdarzenia jest bardzo duze ( w granicach 89% tak na pierwszy rzut oka ). Polecam przeczytac troche o wzorze Bernoulliego.
![]() |