|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 06 2008
Lokacja: Szczecin
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
|
![]() Witam
![]() Mam 2 pytania odnośnie skillowania i włamania na konto... Można powiedzieć, że łączą się one ;p... Nie używałem żadnego syfu, botów itp. do tibii. Nie wchodziłem na żadne podejrzane strony i nic z tym związanego. Dziś napisał do mnie jakiś nab podając się za GM, że wygrałem pacca itp ;p. Pomyślałem, że się z nim trochę pobawię... Ku mojemu zdziwieniu nie chciał passów do konta a recovery key.(wynika z tego, że znał już moje passy i chciał przejąć konto...dowodzi tego dalsza moja wypowiedź) Pogadałem z nim trochę, powkręcałem go aż w końcu się wylogował. Wyszedłem trochę odpocząć od pikseli na dwór a po powrocie okazało się, że moja postać jest online. Odrazu wbijam na konto na tibia.com w celu zmiany passów. Oczywiście haker je zmienił. Po odzyskaniu wszystkiego co trzeba starałem się przed jak i w trakcie próbowania zapobiegnięcia utraty wszystkiego co mam zablokować konto. Wreszcie się udało i zostało ono zablokowane. Niestety haker zdążył jeden raz paść. Na moje szczęście nie zdążył dojść do depo ani do banku. Nie wyrzucił także eq. Przy deadzie straciłem jedynie 900gp i 5bp health potionów. Po odzyskaniu konta zmieniłem jeszcze raz passy na maila i na konto. Tym razem jednak nie otworzyłem nowego hasła w mailu i zrobiłem szybko format, usunąłem wszystko co związane z tibią z dysku. Po ponownym zainstalowaniu windows'a zainstalowałem najnowszą wersję kasperskyego, włączyłem zaporę i dokładnie zeskanowałem kompa. Po tym wszystkim otworzyłem maila następnie zmieniłem znów hasło do maila i do konta ;p... Dalej jednak nie czuje się bezpiecznie. Czy to wszystko starczy? Coś jeszcze można zrobić ? ^^... Przejdźmy do drugiego pytania. Po deadzie jak to wiadomo spadł lvl i skille. Gram knightem 44(teraz 42) i skille były po 73 a teraz po 71... Jestem, że tak powiem wpieniony, ponieważ w poniedziałek miałem zamiar iść i zakupić pacca(z tego powodu taka troska o pierwsze pytanie ![]() O haku napisałbym post w przyklejonym temacie jednak nie chciałem zakładać osobnego tematu o skillowaniu więc 2 pytania w jednym temacie ![]() Ostatnio edytowany przez ringeril - 20-06-2008 o 21:29. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Odpowiem Ci w sprawie skillowania, w tym temacie czuję się mocniejszy - Jakundaf Desert. Jest tam parę fajnych miejscówek ze slimami, będziesz miał raczej spokój, ewentualnie odwiedzi Cię jakiś high-lvl albo noob, który zabłądził.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Jeśli chcesz się upewnić (choć nie ma 100% pewności), czy nie masz keyloggera to pobierz program hijackthis. Zeskanuj komputer i wrzuć loga na www.hijackthis.de
Jeśli okaże się, że jest coś podejrzanego to wrzuć loga na forum jakiś znawców np: dobreprogramy.pl Oni stwięrdzą ostatecznie, za co odpowiada dany proces. To samo możesz dla pewności zrobić programem findit. Co do reszty pytań to ktoś inny udzieli ci odpowiedzi. |
![]() |
![]() |