Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 25-06-2008, 00:19   #1
Necron
Użytkownik Forum

Necron's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2004
Lokacja: Poznań

Stan: Niegrający
Imię: Solinari
Profesja: Royal Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 63
Skille: 89/59
Poziom mag.: 15
Necron ma numer GG 3180413
Domyślny Cena PACC, a firma Drom

Moj temat nie ma za zadanie obrażenia, ani w jakimkolwiek stopniu zniechęcenia do firmy Drom.
Mój osobisty stosunek do tej firmy jest pełen uznania i podziwu dla fachowości sprzedarzy.
Sam za każdym razem gdy kupuje PACC kupuje go właśnie przez tą firme, ale mam jedno pytanie dlaczego pomimo zmniejszającej się ceny euro cena wciąż pozostaje ta sama.

Pozdrawiam.

End of my humanity has come on.
Necron jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-06-2008, 00:22   #2
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

1) Bo musieliby codziennie zmieniać ofertę, żeby stosować się do kursu.
2) Też muszą jakoś zarabiać ;P.
stary 25-06-2008, 01:07   #3
Sesef
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Jakiś czas temu taki sam temat pojawił się w innym dziale.

Odpowiedź prosto od Dr. Omader-a
http://forum.tibia.pl/showthread.php...98#post2110098

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG
Sesef jest offline  
stary 25-06-2008, 10:36   #4
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor

Ojciec Dyrektor's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Nowy Sącz

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Anima
Send a message via Skype™ to Ojciec Dyrektor
Domyślny

A może najlepszym rozwiązaniem byłoby zarejestrowanie firmy zagranicą ? UK, Irlandia. Gdziekolwiek gdzie podatki są niższe

PAMIĘTAJ !
Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, że właśnie moja racja jest racją najmojszą !
Ojciec Dyrektor jest offline  
stary 25-06-2008, 11:21   #5
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Witaj,

Dziękuje za trafne uwagi
Tak, niestety ceny ciągle są te same.
Niestety zawsze będzie się bardziej opłacało kupić pacc bezpośrednio na tibia.com bo niestety nie dostajemy żadnych zniżek od CipSoftu.

Co do zmiany cen to niestety sprawa wygląda tak:
Firma jest Polska, więc musi płacić polski VAT, który wynosi 22% i to od całkowitej kwoty, a nie jak normalni ludzie - niemiecki VAT, czyli 19% i to tylko od ceny zakupu pacc.

Z tego powodu niestety koszt zakupu jednego PACC dla nas wychodzi przy dzisiejszym kursie około 85~zł. Od pozostałej kwoty 10zł, która zarabiamy musimy opłacić wszelkie koszta związane z legalną działalnością, musimy prowadzić pełną księgowość, a od tego co nam zostaje jeszcze musimy zapłacić podatek dochodowy.

Więc to brzydko wygląda dla klientów bo jak ktoś sobie weźmie cenę 19.95euro i pomnoży przez nawet 3.5zł to daje mu około 70zł i to bardzo brzydko wygląda, jakbyśmy "zdzierali" z klientów 25zł, a niestety prawda jest taka, że większość tych pieniędzy "zdziera" nasze kochane państwo, w którym żyjemy.

Dzięki niskiemu kursowi euro zarabiamy te parę złotych, gdy kurs był po 4.20zł cena była taka sama i prawie nic nie zarabialiśmy.

Dla nas ważne jest trzymanie stałej ceny, bo częste zmiany cen powodują niepotrzebny zamęt. Dlatego teraz przy niskim kursie nie zmieniamy cen, dlatego też nie zmienimy cen przy wysokim kursie, jak kiedyś.

Jeśli kurs euro dalej będzie tak spadał to rozważymy zmniejszenie cen, jednak to wszystko musi być poprzedzone długimi obliczeniami.

Dziękuje jeszcze raz za podzielenie się ze mną tymi uwagami i mam nadzieje, że wyjaśniłem dlaczego cena jest taka jaka jest.

Pozdrawiam,
Bartosz Przyszlak
Dr. Omader jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania