|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
Pokaż wyniki sondy: Co sądzisz o pomyślę założenia osobnych subforów dla polskich gildii w Tibii? | |||
Rewelka, zawsze mój klan marzył o własnym, profesjonalnym forum! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 40.00% |
No nie wiem, w sumie przydałoby się takie coś, ale z kolei gg nam wystarcza. |
2 | 13.33% |
W życiu! GG, oxygeny i inne ustrojstwa to już aż nadto możliwości do komunikacji w gildii |
7 | 46.67% |
Głosujących: 15. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Piszę ten temat gdyż jak sądzę, istnieje pewna opcja która by ułatwiła życie wielu polskim klanom - szczególnie rozpatrując aspekty komunikowania się. Mianowicie: ciężko w dzisiejszych czasach o dobre (!) forum. Bycie w gildii w tibii wymaga możliwości komunikowania się stale z wszystkimi członkami klanu. Najprostrzym rozwiązaniem dla takiej gildii jest posiadanie własnego forum. Patrząc na forum tibia.pl, które jest - a co tam, będzie wazelina - naprawdę zrobione wyśmienicie, myślę sobie - dlaczego jeszcze nikt nie wybłagał (a może nawet poruszył) problemu zakładania suforów dla polskich klanów w tibii...
Uściślając - moją propozycją jest (wzorem innych for, takich jak choby forum q3arena.gry.imro.pl) wprowadzenie opcji tworzenia for gildii (oczywiście prywatnych). Takie subfora znajdowałyby się w osobnym katalogu by nie robić bałaganu na głównej stronie forum, miały by oczywiście osobnych modków, a dostęp do nich byłby zawężony do ludzi uprawnionych przez modków. Wszystko mam nadzieje oczywiste. Tylko podkreślałbym, żeby - o ile się da - subfora te były widoczne. Jest to bowiem promocja danego klanu, zachęta. Słowem - prestiż, owoc zakazany. Tak jest lepiej, ładniej i widać że coś się dzieje. Oczywiście wszystko ma dwie strony medalu - takie forum musiałoby żyć, być aktualizowane. W przeciwnym wypadku można by kasować fora które były porzucone (albo których klany przestały istnieć). No i na koinec jeszcze argumentacja: po pierwsze, z góry niezgadzam się z opinią że gildię się obejdą i nie ma zapotrzebowania. Myślę że zapotrzebowanie jest, a taki sposób rozwiązania komunikacji gildii jest najskuteczniejszy (jeśli chodzi o ogłoszenia i prowadzenie dyskusów). Po drugie, zasadność wprowadzania czegoś skoro wszyscy są online i grają. Oczywiście że argumentowanie że można gadać w Tibii jest tu nie na miejscu. Pokażcie mi gildię mającą 30 osób i wiec na którym frekwencja wynosi 100%... No i na koniec kwestia zaśmiecania (ekhm) forum. Tibia.pl została stworzona żeby pomagać graczom, jak sądzę. Wprowadzenie dodatkowych udogodnień, opcji powinno pomóc graczom. Tym bardziej że przyczyni się to z pewnością do wzrostu zainteresowania (nie wszyscy polacy z serverów widzieli ten servis, o dziwo). Tyle ode mnie, dam sondę, co mi tam. Czekam na uwagi (zarówno graczy jak i modków i adminów).
Chwalebny nasz Zakon szczęśliwie niech żyje i w krainach triumfy święci nad złem plugawym Gloria Ordo Invictis!! Galahard sprzedany w mam nadzieje dobre ręcę. Koniec z tibią. Trza się ukreatywniać. The Great Journey :: The Undiscovered Celhorn :: Galahard |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
Natomiast, jesli chodzi o forum mniej lub bardziej publiczne, do ktorego dostep mieliby nie tylko czlonkowie gildii, to nie widze przeciwskazan. Aczkolwkiek Matkus moze takowe widziec, a jego przeciwskazania maja wieksza wartosc niz moja opinia, gdyz od Niego zalezy czy takie fora powstana. ![]() Ostatnio edytowany przez Polinik - 29-11-2004 o 00:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() chce podkreślić, że tibia.com swoją drogą a tibia.pl swoją. Oni powinni i muszą udostępniać takie coś graczom. Mi jednak byłoby dużo przyjamniej (i nie ukrywając wolałbym posiadając polską gildię mieć forum tutaj) zakładać forum na tibia.pl. No ale to moja opinia - wydaje mi się po prostu że ten serwis jest stworzony dla graczy - więc jeżeli było by zapotrzebowanie to można by wprowadzić takie rozwiązanie.
Chwalebny nasz Zakon szczęśliwie niech żyje i w krainach triumfy święci nad złem plugawym Gloria Ordo Invictis!! Galahard sprzedany w mam nadzieje dobre ręcę. Koniec z tibią. Trza się ukreatywniać. The Great Journey :: The Undiscovered Celhorn :: Galahard |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
![]() |
![]() To zrob wlasna grupe zrzeszajaca czlonkow Twojej gildii i o ile sie nie myle wtedy dostaniesz subforum. A wogole po co gildii dobre forum? Wystarczy zrobic jako takie forum. Dobre forum jest potrzebne jak na strone wchodzi 100 osob dziennie i zeby przyciagnac ludzi ;].
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Re_up
No właśnie, troche lepszy transfer (bo z fpp.pl), troche (!) lepsza domena, i na pewno dużo lepiej zrobione forum, a nie standardówka phpbb... Poza tym dalej podtrzymuje moją opinię że tibia.pl jest tworzona przez graczy dla graczy, a założenie takich subfor tutaj to jakiś straszny problem nie jest chyba... btw: adminki i modki - co z tymi zmianami :/
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |