|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
![]() |
![]() Jak w tytule, od kiedy zmienilem karte grafy z geforce 4MX na Radeona 9600 XT Tibia b. czesta zawiesza kompa kiedy jest w opcjach lub a ekranie powitalnym. sterowniki mam najnowsze. zauwazylem ze na tibii 7.1 czas miedzy wlaczeniem tibii a zwiecha jest o wiele krotszy niz na tibii 7.3, nie wiem dlacego tak jest.
Zwieszka wyglada +- tak - najpierwiej moge ruszac tylko myszka, po okolo 10 sec. nie moge ruszac takze myszka, a po chwili slysze glosne BIP z glosniczka systemowego i ekran robi sie czarny. System - Winzgroza XP prof. 512 RAM, Radeon 9600XT 256 ram, athlon 1700 Towarzysze - Pomozecie?
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Stan: Niegrający
|
![]() oczywiście towarzyszu Hez!
mój kolega mówi że może to być przez nadmiar ram, bo on też tak miał(ale... kto go słucha -.-?) może pokombinuj ze skanowaniem systemu... ja miałem vira i mi się ciągle wieszał... albo..... juz nic nie wymyśle... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
![]() |
![]() Na 3 dni przed zmiana akceleratora dorzucilem 256MB ramu. tylko nie pomyd\slalem, ze to moze byc przyczyna problemu.
Ktos jeszcze sie moze wypowie?
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2004
Lokacja: Ełk
Stan: Aktywny gracz
Imię: Xozuji Knight
Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
|
![]() Hmm...
Wedlug mnie powinienes przeinstalowac windowsa jezeli jeszcze tego nie zrobiles Mialem podobny problem po wymianie gafiki Sprobuj i napisz czy pomoglo |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() przed zainstalowaniem sterowników do radeona usunąłeś te nVidii ?? 512 ramu jeszcze nikomu nie zaszkodziło, chciałbym mieć tyle
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() a jaki jest ten bip z pc speakera?
najprawdopodobniej wina sterownikow
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() LOL, ludzie RAM tu nie ma nic do gadania, już prędzej by się zawieszało gdyby było za mało ramu, a nie za dużo. Zawsze po instalacji nowego sprzętu lepiej jest przeinstalować/sformatować windowsy. Spróbuj zainstalować inne sterowniki niż najnowsze.
Masz Windows XP Service Pack 2? "ATI recommends Windows XP Service Pack 2 or higher to be installed." Czyli "ATI zaleca, żeby Windows XP Service Pack 2 lub wyższy został zainstalowany przed instalacją sterowników". Więc masz 3 możliwości: 1. Sformatować windowsy. 2. Zainstalować wcześniejsze sterowniki ATI. 3. Zainstalować Service Pack 2 (o ile masz oryginalne windowsy). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny gracz
Imię: Gigancik Ros
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Aldora
Poziom: 33
Skille: 24/28
|
![]() po 1: sterowniki Nvidii ciężko odinstalować (a musisz usunąć je całkowicie), jest specjalny program do tego (nazwy nie pamiętam a zassałem go z www.idg.pl/ftp - opis był w newsach). Jeśli nie znajdziesz go to niestety reinstal system.
po 2:NIE INSTALUJ SP2 !!!!!!!!!! Przez to badziewie miałem problem z wiruskami - dokłada do windy więcej dziur niż łata!!!!!!!!!! Mnie się udało to i tobie się uda. Acha może być jeszcze inny powód: za słaby zasilacz . Karta nowsza żre więcej prądu. U mnie system tak się dziwnie zachowywał po dołożeniu nagrywarki . A po tygodniu dymek z zasilacza. I wydatek na nowy, mocniejszy. Od tego czasu jest ok (odpukać). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |