|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2007
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Witam. Zamierzam kupić xboxa 360 i mam jedno pytanie. Czy mogę nagrywać gry na dysk twardy konsoli i odtwarzać je bez płyty (np. żeby się zabezpieczyć)? Oczywiście nagrywam oryginalną grę.
@down Zabezpieczyć się przed pęknięciem płytki czy coś xd Bo już raz miałem przykrą sytuację. Ostatnio edytowany przez Tomows - 05-07-2008 o 21:09. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 31 12 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Tworzenie "kopii zapasowych gier" jest mozliwe, ale potrzebujesz zmiany firmware w konsoli.
Oczywiscie wykrycie tego, ze grasz na kopii zapasowej na XBL skutkuje otrzymaniem bana na rozgrywki sieciowe ![]() Ostatnio edytowany przez Tompior - 05-07-2008 o 21:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mam ps2 i nie chcę ps3... Wolę xboxa. Jest tańszy i już na nim grałem xd Czyli nie da się zgrywać oryginałów na dysk. Szkoda xd Kupię sobie wersję Arcade tam będę miał memorkę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() A Ty siedź cicho fanboy'u ; )
@Topic: Coś tam słyszałem, że można, ale to jest nielegalne. Ale wystarczy tylko dbać o płytki i nie poruszać konsolą w czasie gdy płytka jest w środku i nic się jej nie stanie xP @Edit: Wersję Arcade odradzam! Premium, albo lepiej Elite... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Niemożność ściągania dem na dysk, albo obowiązek dokupienia memorki...
Wierz mi, mimo że premium droższy, to lepszy. Ostatnio edytowany przez Oerciak - 05-07-2008 o 21:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Rohas:
Między innymi mi by się tyle przydało. Od jakiegoś czasu mi miejsca nie starcza. A no ta, posiada memorkę. Chociaż 200~ mb pamięci to za mało... Nie posiada także kabla sieciowego w zestawie, co niby nie przeszkadza tak bardzo, ale może irytować. Ostatnio edytowany przez Oerciak - 05-07-2008 o 22:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ja nie potrzebuję żadnego kabla sieciowego. Ja chcę sobie tylko pograć na telewizorku jak mi się komp znudzi. Skoro na dysk nie można zgrywać gier to po co mi on? Dysk można kupić za ~150 zł. Wiem, że tam jest ten headset, ale jak nie gram przez neta to po co? Premium chyba jest bardziej przystosowany do gry online, a Arcade dla zwykłych graczy(?).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() <ciach> Double post.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Arcade jest dość ubogą wersją, a uwierz mi, że w końcu zachce Ci się grać na XBL, bo gra na singlu szybko może się znudzić.
A jeżeli chcesz kupić konsolkę do pogrania gdy komp staje się za nudny to pozostań przy PS2, on jest idealnie dopasowany dla takich graczy. A co do dysku- zawsze wygodniej gdy wszystko masz w jednym miejscu, a nie jak masz na memorce. Zresztą, dokupywanie dysku się nie opłaca bo cena to 200zł i wyżej. A jak się domyślam, rodzice Ci wszystko fundują to później mogą się nie zgodzić na dodatkowy komponent. Lepiej kupić wszystko na miejscu póki rodzina ma ochotę na ubytki w portfelu ; ). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie. Konsolę sam sobie funduję xd Sprzedaję play station.
@edit A potem rodzice mogą mi np. dysk dokupić :-) Ostatnio edytowany przez Tomows - 05-07-2008 o 22:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() Dysk - poniżej 200 zeta, a Headset - poniżej 50. Więc co to za wydatki? Weź nie przesadzaj...
Będzie mu potrzebny dysk - dokupi. Narazie może nie będzie grał online, demka może sobie ściągnąć przez kompa i wypalić na płycie. Zbytnie zachwalanie Premiuma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Za sprzedanego PS2 nie starczy Ci na X360...
Jeżeli nie posiadasz LCD-ka to se lepiej odpuść tym bardziej. Grafika wtedy nie będzie się różnić znacznie od tej na PS2. @Edit: Po prostu proponuję lepszy zakup. Arcade kusi tylko niską ceną i tyle. Lepiej chwilę dłużej pozbierać i mieć zakup z którego można być w pełni zadowolonym ; ). @Down: To najlepiej pozbieraj jeszcze jakiś czas. Ale jak wolisz, ja tylko tutaj twierdzę, że Arcade jest nieopłacalny. Ostatnio edytowany przez Oerciak - 05-07-2008 o 22:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Zresztą jakbym miał grać online to bym musiał przenosić konsolę do swojego pokoju, a w swoim pokoju mam mały telewizorek xd W salonie jest duży. A jak chcę pograć online to sobie na kompie pogram.
@edit No jakbym nie wiedział, że nie kupię xboxa -.- Mam już pewne fundusze... Sprzedaję ps2 i mam jak znalazł. Jestem ograniczony do 800 zł, bo więcej nie dam rady wyciągnąć. A gry na początek pożyczę. A grafika wiem jaka będzie, bo już miałem podłączonego xboxa i jest różnica. Ostatnio edytowany przez Tomows - 05-07-2008 o 22:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mam jeszcze jedno pytanie. O co chodzi z tymi wyjściami hdmi i component?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Obydwa umożliwiają odtworzenie lepszego obrazu niż te kable od PS2.
Różnią się tym, że HDMI ma jedną wtyczkę, a Component więcej. HDMI ma też nieco lepszą jakość obrazu, ale to tylko na większych TV widać. To takie wyjaśnienie w duuuużym skrócie. @Down: Całkiem możliwe, nie orientuję się w tych tematach, już edituję. Dzięki za poprawę ; ). Ostatnio edytowany przez Oerciak - 05-07-2008 o 22:47. |
![]() |
![]() |