Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-07-2008, 02:00   #1
Rast
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 07 2008

Domyślny Expienie - pk.

Poradnik nie działa, więc zrobiłem temat!
Jak każdy wie, ciężko jest grać na świecie pvp i nie zostać zabitym.
Tutaj moje pytanie, jak grać, gdzie expić, aby wbić jakiś lev bez "deda".
Czy macie jakieś patenty?
Podejdzie do mnie gracz, "pay or die" zapłacę i tak mnie zabije, nie zapłacę także mnie zabije...
Rast jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-07-2008, 02:11   #2
Inquisitor
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rast Pokaż post
Poradnik nie działa, więc zrobiłem temat!
Jak każdy wie, ciężko jest grać na świecie pvp i nie zostać zabitym.
Tutaj moje pytanie, jak grać, gdzie expić, aby wbić jakiś lev bez "deda".
Czy macie jakieś patenty?
Podejdzie do mnie gracz, "pay or die" zapłacę i tak mnie zabije, nie zapłacę także mnie zabije...
nie jest ciezko wystarczy znac dobre miejsca gdzie pk nie wpadaja czesto ale jesli nie dajesz sobie rady na pvp graj na non-pvp
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2008, 09:40   #3
Sogeking
Użytkownik Forum

Sogeking's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2008
Lokacja: Venore

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Honera
Poziom: 59
Skille: 86/75
Poziom mag.: 16
Domyślny

Pewnych rzeczy nie unikniesz. Są ludzie, którzy poprostu w ten sposób (PK) dowartościowują się, a inni robią to z czystej nudy lub chęci lootu. Jedynie prawdopodobieństwo PK może zmniejszyć posiadania przez Ciebie PACC i expienie na PACC arena.
Sogeking jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2008, 11:37   #4
Mystlich
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 04 2008
Wpisy bloga: 4

Domyślny

Przed PK uchronią Cię dokładnie 3 rzeczy:

- Uprzejmość i tolerancja
- PACC
- Bp potionów

Już wyjaśniam

Dzięki PACC będziesz miał mozliwość zamieszkania w miastach na PACC area , gdyż są one puste ze względu na małą ilość ludzi(lub nawet ich brak). Nie wyklucza to faktu ze czujesz isę w 100% bezpieczny bo zdarzają się tacy ludzie co dla nich Tibia to gra do zabijania ludzi a na PACCu jest ono atrakcyjniejsze.

Potiony będą twoją ostatnią deską ratunku. BP hp z pewnoscią da Ci szansę na przetrwanie i ucieczkę do temple lub w okolice depotu. W koncu 20 potionów starczy na ten czas ucieczki.Więc zarób te 1k i kup sobie bp.

Myslę , że moje porady pomogą Ci grać w Tibię bez PK i napisu "hunted" skierowanego ofc. w twoja stronę.

Pzdr.

"...Robie wszystko to, czego wiara mi nie zabroni."
Mystlich jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2008, 11:58   #5
P@wcik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 05 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Uprzejmość i tolerancja
Jak przyjdzie jakiś PA to to ci nie pomoże bo niby zabiłeś jego: siostre/brata/tate/mame/dziadka/babcie/wójka/ciocie.

Cytuj:
PACC
Z reguły grupy PACCów na PACC Area nie zabijają bez powodu i są lepiej zorganizowane. Więc jak coś przeskrobiesz padniesz szybciej niż na FACC xP Jednak Utani hur i utani gran hur mogą ułatwić uczieczkę (do czasu aż nie pojawią ci się mwalle przed twarza xP)
Cytuj:
Bp potionów
Tu chociaż cos sensownego ; p No ale raczej kilka bp potionek, time ring, m walle i szanse na przeżycie nieco rosną ;p

PK można uniknąc przez respekt do innych graczy tzn. nie wbijanie się na expowiska, zostawianie w spokoju czyjegoś loota, brak agresji słownej i wiele innych ; p od 20 lvl do 87 tak mniej więcej się zachowywałem i ani razu mnei nikt nie zaatakował nie wliczając jednego PA (który i tak o mnie zapomniał ^^ za dużo ludzi nękał i chyba wyleciałem mu z głowy ^^')

A jeśli ktośatakuje to najważniejszy jest spokój i szybki bieg do pz innej rady na niskich lvl nie ma ; p

Down
To oni nawet mikołaja w to mieszają?

Ostatnio edytowany przez P@wcik - 14-07-2008 o 12:18.
P@wcik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2008, 12:09   #6
Nebulamaster
Zbanowany

Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Zabrze

Stan: Niegrający
Nebulamaster ma numer GG 2022284
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P@wcik Pokaż post
Jak przyjdzie jakiś PA to to ci nie pomoże bo niby zabiłeś jego: siostre/brata/tate/mame/dziadka/babcie/wójka/ciocie.
u nas jak kolesie robią pa to reasonem jest że mikołaj ma brodę :0
Nebulamaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-07-2008, 13:49   #7
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
Domyślny

jak nie chodzisz i nie krzyczysz free items, jak nie wyzywasz kazdego kto ci sie nie podoba, jak nie expisz 13 lvl'em na trollach, masz zawsze przy sobie bp-2bp potionow, umiesz grac, jestes inteligenty to nie padniesz..
Mam 3 postacie w granicach 50lvl'a i tylko jedną z nich padłem 3 razy jak zaczynałem
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

Korzystaj z opcji Szukaj!!!
Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD
Lechista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania