|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 07 2008
|
![]() Poradnik nie działa, więc zrobiłem temat!
Jak każdy wie, ciężko jest grać na świecie pvp i nie zostać zabitym. Tutaj moje pytanie, jak grać, gdzie expić, aby wbić jakiś lev bez "deda". Czy macie jakieś patenty? Podejdzie do mnie gracz, "pay or die" zapłacę i tak mnie zabije, nie zapłacę także mnie zabije... ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 07 2008
Lokacja: Venore
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Honera
Poziom: 59
Skille: 86/75
Poziom mag.: 16
|
![]() Pewnych rzeczy nie unikniesz. Są ludzie, którzy poprostu w ten sposób (PK) dowartościowują się, a inni robią to z czystej nudy lub chęci lootu. Jedynie prawdopodobieństwo PK może zmniejszyć posiadania przez Ciebie PACC i expienie na PACC arena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przed PK uchronią Cię dokładnie 3 rzeczy:
- Uprzejmość i tolerancja - PACC - Bp potionów Już wyjaśniam ![]() Dzięki PACC będziesz miał mozliwość zamieszkania w miastach na PACC area , gdyż są one puste ze względu na małą ilość ludzi(lub nawet ich brak). Nie wyklucza to faktu ze czujesz isę w 100% bezpieczny bo zdarzają się tacy ludzie co dla nich Tibia to gra do zabijania ludzi a na PACCu jest ono atrakcyjniejsze. Potiony będą twoją ostatnią deską ratunku. BP hp z pewnoscią da Ci szansę na przetrwanie i ucieczkę do temple lub w okolice depotu. W koncu 20 potionów starczy na ten czas ucieczki.Więc zarób te 1k i kup sobie bp. Myslę , że moje porady pomogą Ci grać w Tibię bez PK i napisu "hunted" skierowanego ofc. w twoja stronę. Pzdr. ![]()
![]() |
#5 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
PK można uniknąc przez respekt do innych graczy tzn. nie wbijanie się na expowiska, zostawianie w spokoju czyjegoś loota, brak agresji słownej i wiele innych ; p od 20 lvl do 87 tak mniej więcej się zachowywałem i ani razu mnei nikt nie zaatakował nie wliczając jednego PA (który i tak o mnie zapomniał ^^ za dużo ludzi nękał i chyba wyleciałem mu z głowy ^^') A jeśli ktośatakuje to najważniejszy jest spokój i szybki bieg do pz innej rady na niskich lvl nie ma ; p Down To oni nawet mikołaja w to mieszają? ![]() Ostatnio edytowany przez P@wcik - 14-07-2008 o 12:18. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Zabrze
Stan: Niegrający
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() jak nie chodzisz i nie krzyczysz free items, jak nie wyzywasz kazdego kto ci sie nie podoba, jak nie expisz 13 lvl'em na trollach, masz zawsze przy sobie bp-2bp potionow, umiesz grac, jestes inteligenty to nie padniesz..
Mam 3 postacie w granicach 50lvl'a i tylko jedną z nich padłem 3 razy jak zaczynałem
![]() |