|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Sanok
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Witam.
Mam pytania odnosnie wyceny przedmiotów historycznych. Ile warte w museum bądź dla kolekcjonerów jest: 25 Pocisków (Nie łuski, nie naboje) z Mausera II WŚ 8 Pocisków z I WŚ 7 Łusek z Mausera II WŚ 1 Zapalnik Carski z I WŚ 4 Kule ołowiane do muszkietu 1900 bądź niżej.
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Żartujesz. W Polsce roi się od takich pamiątek, aktualnie nie są raczej wiele warte. Chociaż to zależy też od tego, w jakim są stanie. Postaw na półce, dokup sobie jeszcze Mausera do kolekcji i nie zawracaj sobie głowy "museum".
Jak nie mam racji - nie czepiaj się. Nie spodziewaj się fachowych wycen pamiątek rodzinny na forum o Tibii. ![]() Ostatnio edytowany przez Thero - 20-07-2008 o 13:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 07 2008
Lokacja: Hindenburg O/S
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
|
![]() Historia jest bezcenna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Maksymalnie 5 lat więzienia. Nielegalne wykopywanie rzeczy mających wartość historyczną jest karalne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Pomijając fakt, że to karalne (nie, nie potępiam jak piractwa), to jeśli się nie masz zamiaru chwalić na prawo i lewo (w końcu się znajdzie frajer który "powie mamie" a ona jest/zna jakiegoś maniaka) to polecam sobie zostawić, ew. jak ktoś powiedział dokupić coś co pasuje ; )
Chyba, że Cię WW2 i 1 nie rajcuje, to na Allegro (80% szans wpadki ; )) czy gdzieś. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Słyszałem, że wszystko co ma więcej niż 100 lat, jest uznawane za zabytek i powinieś to przekazać państwu.
Ofc za darmo. |
![]() |
![]() |