Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-12-2004, 16:08   #1
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny Test Server

Test Server znowu działa. Tym razem CipSoft udostępnił go dla wszystkich, by każdy mógł przetestować to, co czeka go za parenaście dni... To co zobaczymu nie będzie jednak wersją pełną. Twórcy gry, chcąc zachowac magię świątecznego prezentu - nie pokażą nam wszystkiego co czeka nas w najbliższym updacie :-). Pozatym wszystkie drzwi prowadzące do questów zostały zamknięte.

By zalogować się na Test Server, należy wpierw wykonać kopię katalogu Tibii, następnie, gdy już zabezpieczyliśmy wszystkie istotne pliki (mapy itd) możemy w "Options" -> "Network" zaznaczyć "Test Server Login", no i logować się :-). Jeśli z jakiegoś powodu ściąganie od strony klienta nie działą, można ściągnąć Tibie 7.35 bezpośrednio ze strony tibia.com. Mirror postaci został utworzony z dnia 1 grudnia, tak więc statystyki, hasło itd mogą się różnić. Nie zapomnij o kopii zapasowej, bowiem na "normalne" servery nie zalogujesz się tym klientem ;-)

Dwie istotne sprawy: Po pierwsze - wszelkie straty/zdobycze na serverze testowym nie pojawią się na prawdziwym. Można ginąć ile się chce ;-) Po Drugie - server testowy ma też swój limit, dlatego prosze się nie denerwować gdy nie da się nań wejść... Ja ze swojej strony polecam robienie screenów i opisanie wszelkich nowości. Temat do umieszczania zdjęć: http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=19252, temat do umieszczania opinii, zakomunikowania nowości: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=19253

Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 10-12-2004 o 16:32.
Dan the Automator jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-12-2004, 16:14   #2
kidler
Użytkownik Forum

kidler's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2004

Świat: Aurea
Domyślny

I tak narazie za duzo ludu i sie cos popieprzylo im i nie idzie sie wbic...

PS. Tyle co narazie zobaczylem to powiem wam JAK NA RAZIE "System kolejkowy sux". Bylem 100, po minucie 103, po natepnej 108... Zamiat zlbizac sie do tego aby sie wbic to ja sie oddalalem. Lepiej zeby to naprawili i mam nadzieje ze to chwilowe bledy.

Ostatnio edytowany przez kidler - 10-12-2004 o 16:17.
kidler jest offline  
stary 10-12-2004, 16:18   #3
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cholera, jakiś anonim mi na gg wcześniej powiedizał, a że na test server nie byłem wcześniej, to nie zrobiłem kopii, mam pytanie do Dobo i reszty, czy jak poczekam do update'a, i zainstaluje, to uratuje clienta? nie będe musiał reinstalować(chodzi o odkrytą mapkę).
Dr.Unknown jest offline  
stary 10-12-2004, 16:18   #4
Omron
Użytkownik forum

Omron's Avatar

Data dołączenia: 09 12 2004
Lokacja: Piła

Omron ma numer GG 1965238
Cool Spoko Ten Test Serve

Zara Zrobie pare Screenów Nowej.....Hmm jak to nazwać??No tej wyspy nowej Nawet fajnie skill bar i reszta.......... A Potworki nie zagadasz........Najlepszy jest great Mummy....nawet dobry bo dedłem na nim I jest warto wchodzić ok zara dodam screeny.....................
Omron jest offline  
stary 10-12-2004, 16:23   #5
Clayde
Użytkownik Forum

Clayde's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2003

Świat: Arcania
Domyślny

http://members.lycos.co.uk/janker/Cl...er/TestServer/ pare foteczek z testu
Clayde jest offline  
stary 10-12-2004, 16:36   #6
Stalmir
Użytkownik Forum

Stalmir's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Zgorzelec

Imię: Stalmir
Profesja: Elite Knight
Gildia: Telvanni
Świat: Harmonia
Poziom: 121
Skille: 10/10
Poziom mag.: 8
Stalmir ma numer GG 9562850
Domyślny

A ja wszystko zrobilem jak chcieli i wpisuje account i numer i pisze ze zly :/ A jak na normalna tibie wlaze to sie wszystko laduje piknie. :/

edit: juz dziala
edit: czekam i czekam i czkeam i dalej napis please wait
edit: Trzeba wpisac takei haslo jakie miales 1 grudnia

Ostatnio edytowany przez Stalmir - 10-12-2004 o 17:01.
Stalmir jest offline  
stary 10-12-2004, 17:03   #7
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Imię: Vetius
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

IMHO to ta kolejka logowania wszystko psuje. Jeszcze jej nie dopracowali i pewnie przez to są problemy. Ja tam narazie się tego nie dotykam bo pojawiają się potem problemy z zalogowaniem do normalnej gry... Zobaczy sięjutro albo pojutrze

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline  
stary 10-12-2004, 17:03   #8
redfaction
Użytkownik Forum

redfaction's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Aktywny Gracz
Imię: ?
Świat: Kamadan!
Poziom: ?
redfaction ma numer GG 4524829
Domyślny

Ekhu Ekhu... ze śmiechu się bym udusił...

Czy ktoś z Was wytłumaczy mi o co chodzi w tej kompletnie i totalnie rozśmieszającej kolejce do logowania zamiast do przodu to ona idzie do tyłu <rotfl> i na dodatek jeszcze sie pojawił błąda że nie może sie zalogować na test serwer. Hahaha ale się śmiesznie zapowiada ten update Buahahaha.
stary 10-12-2004, 17:20   #9
Alc-Man a.k.a Aerdyn
Użytkownik forum

Alc-Man a.k.a Aerdyn's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2004

Domyślny

Please understand that the test server has only a limited capacity. Therefore, please try to join the test server some hours later if you cannot log into it now.

Taki oto komunikat Cip Soft DODAL,po jakichs 10 minutach od uruchomienia TS.
Jak widać tłok niemiłosierny,jedak odrobina cierpliwosci,i jesteśmy...
Btw,u mnie miejsce w kolejce ZAWSZE spadalo po ponownej próbie zalogowanie sie,jednak gdy bylem juz 1 w kolejce musiałem czekac dobrycj 10 - 15 minut aby mnie polaczylo....

Cierpliwosc przede wszystkim...
Alc-Man a.k.a Aerdyn jest offline  
stary 10-12-2004, 18:20   #10
Bonko of Secura
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 11 2004
Lokacja: Hell

Domyślny

Ja juz byłem tam. Tylko chwile bo po chwili mnie wyrzuciło ale fajny jest ten ruski wynalazek Skil Bar
Bonko of Secura jest offline  
stary 10-12-2004, 18:50   #11
PINGwin
Guest

LOL

Bylem 2 razy

Zdazylem zaliczyc Darashie i Venore i musze wam powiedziec ze bylo COOL!!!
Skill bar jest spox, bylem na inwazji dwarfow wszelkiego typu pomiedzy kazo i ab' . ( jak juz sie wylogowywalem, to jeszcze zdazylem zobaczyc bialy napis : The rat plague in Thais ( mniej wiecej cos takiego , miala byc tez inwazja cyckow na daramie , tak napisal jeden z gm , ale szukalismy z qmplem i nic ) Aha sporo nowych itemow, wypasiony wyglad gs, <<<uwazajcie na demony sporo ich >>

Reszta szczegolow moze wieczorkiem jak z anglika wroce i troche wiecej pozwiedzam

ps. logowalem pacc wiec nic mi nie wiadomo o problemach z systemem kolejkowym, ale jesli jest tak jak mowicie to przerabane

stary 10-12-2004, 18:51   #12
Allatar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 07 2004

Domyślny

Hmmm...po kilku próbach pojawiłem się w świątyny Thais. Świątynia, jak świątyna. Wypchana po brzegi ludźmi od 6 - 100+ levela ;] Przez 5 minut niemożna było się ruszyć, gdy nagle pojawił się czerwony napis w stylu "Get out of the temple or you will get banished" 8) W ciągu 10 sekund świątyna była pusta 8)) Wyszedłem ze świątyni i zauważyłem wybuch i biały napis "You were killed by a warlock" 8((
Allatar jest offline  
stary 10-12-2004, 18:54   #13
Vadikel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 06 2004
Lokacja: Thais ;-)

Profesja: Elite Knight
Świat: Aurea
Poziom: 165
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

fajnie wygladaja najazdy potworkow szkoda ze tylko przezylem najazd dwarfow a na dragon lordach padlem no ale jak sie ma 270 Hp (max) to czegoz tu oczekiwac
Vadikel jest offline  
stary 10-12-2004, 18:56   #14
Hallabard
Użytkownik Forum

Hallabard's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
Hallabard ma numer GG 9015684
Domyślny

Coś mi się wydaje że CipSoftowi nie wyszła ta kolejka za bardzo :/ Teraz co prawda nie wklepujesz ciągle passów ale czeeeekasz... W starym systemie to sie wpisywało i wpisywało ALE w końcu się zalogowałeś i to w znacznie krótszym czasie niżsię oczekuje w kolejce :/ Nawet po 20oo się zdarzało szybko zalogować Oo byłem 12

Hallabard jest offline  
stary 10-12-2004, 19:11   #15
Sadamq
Użytkownik Forum

Sadamq's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2004

Stan: Aktywny gracz
Imię: ---
Profesja: Knight
Świat: Saphira
Poziom: 27
Poziom mag.: 4
Domyślny

Jezu ludzie! Czytam to wszystko i się po prostu zlewam z większości z was!
" Do pupy jest ten system kolejki "
" Fee kolejka bee "
" Cip-y mieli zly pomysl z kolejką! "
" Wywalić to ! "
LUDZIE! Przecierz na normalnym serverze nie będzie chcialo sie dostac ponad 10 k ludzi naraz! Max ludzi w kolejce to bedzie 100 jak nie mniej. I moge was zapewnić że cip'y napewno niepozwolą na dzialanie czegoś takiego jak MC. Napewno zwieksza sie zabezpieczenia przed tym goofnem....

Dalej. - Crusader Helmet wyglada o wiele lepiej niz poprzednio! Wy się tam nieznacie

Dvarven Shield ( Bo jest zmieniony ) - Wygląda bosko! Pierwszy raz eq. posiadający 26 def'a wygląda lepiej niz C-Shield

DSM - To bylo do przewidzenia i na 100 % zmieniony jest też MPA . Czemu ? Ponieważ niepasowaly do Reszty ekwipunku i itemów.

GSpider - Hehe.... Duzo lepszy i nie wygląda jak maly pajączkowaty wrzód tibijski....

PSpider - Fajny

i tyle... Ja tam nawet nie prubóję się wbijąc w 1 dzień bo tylko sobie nerwy szarpie. W tym czasie jak 3/4 ludu prubóję dostać się na test wszystkie inne servy są puste Osobiście na galanie w tym czasie widzialem 3 - 4 osoby przechodzące przez ab.... Incredible ?

edit :

@Bareruja - Wyobraź sobie że napewno napisal on tak zeby zrozumieli wszyscy ci co się owym językiem poslugują! Przeczytaj sobie caly topic i zauważ żę 8 / 10 psotów ( jak to juz napisal kolega powyzej ) pisane bylo mową dla mnie raczej niezrozumialą.... No cóż...
Magic : x

Ostatnio edytowany przez Sadamq - 10-12-2004 o 19:14.
Sadamq jest offline  
stary 10-12-2004, 20:42   #16
Palladni
Użytkownik Forum

Palladni's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Nowogard

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Pacera
Poziom: 40+
Poziom mag.: 51
Palladni ma numer GG 5971635
Domyślny

OMFG... Ludzie, niejestem pewien ale Ten System Kolejkowy jest tylko na test serva, wiec niema co nazekac, a ci Wywyzszajacy sie co do tego ze maja pacca i musze czekac w kolejce to powiem jedno ten test serwer jest PUBLICZNY a gdyby bez kolejki mogli sie wbijac Paccowie to Faccowie jusz by nieweszli za c***a. Ja i tak moge se czekac do updejta, i dajcie spokuj se z powtazaniem System kolejkowy sux! CIPY DO DOMU!! bla bla bla....

Re down: Tez tak Mysle, System Kolejkowy Tylko na czas Test serva!!

EDIT: Niejestem pewien czy to normalne ale siedzac w kolejce CALY czas zmienia sie moja pozycja i nie w strone magicznej 1 ale w druga jakis bład albo ktos sie na serv wpycha, niewiem mam nadzieje ze nic powaznego co spowoduje awarie....

Ostatnio edytowany przez Palladni - 10-12-2004 o 21:59.
Palladni jest offline  
stary 10-12-2004, 21:32   #17
Cichy
Użytkownik Forum

Cichy's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Senja

Imię: Cichy mac
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

Kilka ss z testa:
http://members.lycos.co.uk/bonzaiii/...topic.php?t=46
Cichy jest offline  
stary 10-12-2004, 21:36   #18
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

UWAGA!!

Dla wszystkich cojeszcze nie zauważyli: MOŻNA CHOWAĆ SKILLBAR(prawy przycisk myszy w oknie skills i hide "..."(np. level, magic level).
Dr.Unknown jest offline  
stary 10-12-2004, 21:47   #19
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Ludzie. Wiecie gdzie mam to gdzie jesteście w kolejce?
_W_DUPIE_
Czaicie? kumacie czaczę? kapewu? z 160+ postów zrobiłem niecałe 40, bo wiekszość była w stylu:
  • nie działa mi! halp!
  • jestem xxxx w kolejce! (zaraz nizej post ze connection timed out)
  • nie moge sie wpic!
  • kolejka jest do dupy!
Nastepnym razem za równie durny post dam +6 pkt ostrzezen. i _GDZIES_ bede mial to, ze nie wiedzieliscie. Chcecie pisac głupoty zajmujące pół linijki, to załóżcie sobie własne forum.

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 10-12-2004, 22:59   #20
Wexerh
Zbanowany

Data dołączenia: 25 09 2004
Lokacja: Łódź

Wexerh ma numer GG 2856511
Domyślny

Juz test server jest offline ? ( ?
Wexerh jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania