|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | ||
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Nie, wcale nie będę mówił, że ukrywanie linków jest głupie, a w podpisie można dać za mało kilobajtów!
Zadałem pytanie w temacie z regulaminem, ale tam chyba nikt nie zagląda, a jako że problem jest niejako związany ogólnie z forum to zapytuję tutaj. Cytuj:
|
||
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Według mnie osoba która próbuje pomóc, ale trochę odstępuje od prawdy, nie rozpowszechnia fałszywych informacji... Próbuje pomóc, a jeśli ktoś powie w czym się pomyliła, to czegoś się też nauczy... Ale, oczywiście, tutaj ostrzeżenia są rozdawane za różne dziwne "wykroczenia" (nazwanie Cię, Rybo, nolifem było żartem, dostałem jednak ostrzeżenie, chociaż na forum ciągle ktoś kogoś obraża), więc nie ma co liczyć na jakiś postęp w tej sprawie...
|
![]() |
![]() |
#3 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
Ostatnio byłem świadkiem sytuacji, kiedy user podający nie prawdziwe informacje które wynikały z jego niewiedzy, a nie chęci wprowadzania kogoś w błąd dostał punkty ostrzeżenia. Ale nie o to chodzi, głównie chciałbym wiedzieć, czy można zgłaszać takie posty. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Wszystko zależy od osądu moderatora, z racji na zbyt szerokie pojęcie tego punktu, nie ma możliwości dokładnego sprecyzowania.
Ogólnie mówiąc: Jeśli ktoś zapyta się gdzie powinien expić palkiem na 50 poziomie, na co mu user1 odpowie że w miejscu X, a na to user2 powie ze user1 się nie zna bo miejsce X jest do bani dla palka i lepsze jest miejsce Y, to nikt nie dostanie ostrzeżenia bo to wynika z niewiedzy bądź też stylu gry użytkownika. Jeśli natomiast rada ta będzie bardziej rażąca typu: Idź na smoka i wal go z wand of inferno i czarów ogniowych - to już niestety user ten dostanie ostrzeżenie(zapewne jakieś lekkie typu 1-3 pkt), gdyż może to zmylić nowego gracza, dla którego konsekwencje posłuchania tej rady będą zapewne tragiczne. Jak zawsze przy każdym punkcie, tak i tutaj w rażących przypadkach celowego rozpowszechniania fałszywych informacji kariera danego użytkownika zakończy się banem. Reasumując: Wszystko zależy od interpretacji moderatora, od której w razie czego i tak można się odwołać, a i ostrzeżenie za 1-3 punkty dla użytkownika, który podał fałszywe informacje wynikające z jego niewiedzy jakąś straszną karą nie jest, jeśli tylko przestrzega innych punktów. Posty takie można spokojnie raportować, a już modek zajmie się interpretacją danego postu. ![]() |
![]() |