|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Nie było o tym tematu na 4um.
------tu coś było--------------- http://www.drugadroga.com/blog/archiwa/2008/10/26/zeitgeist-to-co-powinno-byc-juz-dawno/ Jeśli link nie działa: http://video.google.pl/videoplay?docid=-2147432141700087937
Hasta lá vista, w toku apokalipsa strzał w stylu Giggsa, szybki aż w fotel wciska Ostry zakazany jak ekshibicjonista, który macha swoim fiutem do taktów partytury Ostatnio edytowany przez Tom The Tanner - 31-10-2008 o 17:05. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2004
Lokacja: Wejherowo
Stan: Na Emeryturze
Świat: valoria/honera
![]() |
![]() link nie dziala.. a filmik staaaaary
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Stary bo z 2007.
Link repaired.
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock
Wpisy bloga: 2
Imię: Fred Flintston
Świat: Prehistoryczny
|
![]() http://video.google.com/videoplay?do...05277695921912
Jest już nowy Zeitgeist. Spolszczenie ma być niedługo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Skąd wiesz że to prawda? Bo tak mówią w tym filmie? Bo wygląda dla ciebie przekonująco i mówi co innego niż w wiadomościach? I jeszcze w niego ślepo wierzysz? Ech...
Już kiedyś pisałem o tych Zeitgeistach, Money as Deptach i innych lamerskich filmach które są robione na podstawie domysłów, a NIE FAKTÓW. Z czego większość to wybujała wyobraźnia filmowców. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
|
![]() To akurat nie jest żadna teoria spiskowa, tylko normalne zasady funkcjonowania dzisiejszego kapitalizmu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
PS Jutro obejrzymy sobie ten filmik na lekcji religii ... hehe ... spodziewam się że ksiądz wyłączy w połowie.
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Filmik pokazuje sporo prawdy. Widziałem go już wcześniej.
Otwiera oczy na głupotę i zakłamanie świata. Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Bardzo ciekawy materiał, chociaż... Nie wydaje mi się, żeby Horus był ukrzyżowany xD Astrologiczne wytłumaczenie religii jest dobre i logiczne, o WTC właściwie nic nowego się nie dowiedziałem. Najbardziej zdumiała mnie część o ekonomii USA, niezły zamot <3
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Horus był innym bogiem, niż przedstawiono to w filmie, wystarczy poszukać, poczytać...
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() filmik nie jest zły, chociaż sam w sobie zawiera masę błędów i sporo nieprawdy : d. najlepiej jednak mieć swój światopogląd i swoje własne ego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Powinniśmy wymyślać, ewentualnie inspirując się czymś, ja tak robię.
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() to żem jest indywidualium na skalę światową ; d.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Cease & Sekkle
Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa
Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
![]() |
![]() Nie, prosze nie zaczynajcie rozmowy na temat Zeitgeist
![]() Takie filmy sa potrzebne, ale ogladac je powinny tylko osoby dosc inteligentne, bo tylko takie odpowiednio do nich podejda. Niestety, calej reszcie tylko zaszkodzą, w ten lub inny sposob.
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. ![]() ![]() ![]() ~Albert Einstein
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Innymi słowy można oglądać bo głupich ludzi tu nie ma chyba. :| PS Tu zacytuję moją babcię "a skąd się wziął bóg może?!?!?! od małpy???! że też oni takie gupoty pieprzo ci w tej erłopie"
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() Film był, stary, trochę jest w nim błędnych "rzeczy".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Harmonia
|
![]() Cytuj:
Zachowujesz się jak Dilbert: "We people are smarter than we look... I require scientific evidence before I believe anything." lecz niestety "you rely on media reports that scientific evidence exists. You don't actually see the evidence yourself." Nie twierdzę, że do wypowiadania się o każdej rzeczy jako o "fakcie" trzeba przeczytać pełne naukowe opracowania z paru źródeł - bo nikt na to nei ma czasu. A jeśli nie ma czasu to można mówić tylko że są rzeczy mniej i bardziej prawdopodobne, albo rzeczy w które "ja" wierzę. Natomiast idiotyzmem jest krzycznie "to są FAKTY" przez osobę która jest ledwo zaciekawiona tematem na poziomie paru filmów, postów, i własnych przemyśleń(choćby całego życia). Osobiście film mnie w paru momentach zaciekawił lecz najczęściej rozbawiał. Od socjologicznej „strony”, film się nadaje na materiał demonstracyjny wielu technik manipulacji (jak zresztą większość filmów o bogu, spiskach, itp. 'modnych' tematach). Polecam najpierw naukę podstaw socjologi przed analizowaniem tego typu filmów. Gl ![]()
SETI@home - troche mądrzejsze wykorzystanie komputera ![]() (Lekko zdezaktualizowane) Linux a Projekt GNU (przeczytać i zapamiętać do końca życia!) "And then, something happened. I let go. Lost in oblivion. Dark and silent and complete. I found freedom. Losing all hope was freedom."
Ostatnio edytowany przez <hmm> - 31-10-2008 o 16:51. Powód: :) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Sam popytałem paru ludzi i doszedłem do wniosku, że nie można dzielić rzeczy w filmie na prawdę i fałsz, bo jak ustalić, że np. Horus był ukrzyżowany? Wierzono w to, ale raczej używano innej historii, więc jak mamy to rozumieć. Popierać to, w co więcej ludzi wtedy wierzyło? Ale za sformułowanie 1szego postu ponoszę winę ja i lepiej usunę jego treść bo jak go teraz czytam to się za głowę łapie. :|
![]() |