Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-12-2004, 21:18   #1
Bobi
Użytkownik Forum

Bobi's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004

Domyślny Demon a Warlock :)

Na początku Hejka dla wszystkich.
Otoż tak. Wielu z moich kolegów uważa, że warlock jest mocniejszy od demona. Sam w sumie przychylam sie troche do tej opini ponieważ widziałem troszke filmów z warlockami na podstawie czego stwierdzam, że mogą uderzyć grubo ponad 500 hp ( nawet 700), leczą się jak szalone. Blokerzy na 100 levelach posówali sie po 1 kratce żeby czasami nie nadziać się na wiekszy resp. Natomiast demony... Z tego co wiem maja wiecej hp niz warlocki ale są ... głupsze. Często słyszymy teksty "Blokowałem demona na 50 levelu" albo " 60 sorcerer ( lub palek) zabił solo demona". A więc co wy o tym sądzicie? Czy według was demony są gorsze czy tez może lepsze od warlocków? Ta moja opinia jest wzorowana tylko an filmach i ssach oraz przekazach ustnych bo sam nigdy nie blokowalem demona ( mam 35 level i niemam pacc więc trudno by było ) tak więc moge się mylić. Bardzo prosze o kultularne oraz profesionalne wypowiedzi. Z góry thx . Wesołych świat !!!
Bobi jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-12-2004, 21:41   #2
Bajapa
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 07 2004

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Gildia: Polish Power
Domyślny

z pewnością warlock jest dużo mądrzejszy od demona. Wkońcu jest jakby "człowiekiem" i w dodatku czarodziejem :=) potrafi zniknąć a to potrafi byc niemiłe też dla sorców czy palli z tyłu. Ja słyszałem od wielu knightów że trudniej sie blokuje warlocka bo jest naprawde wredny (a blokowanie demona klasyczne - stoisz na skos a inni leją a np. na filmach z banshee quest możesz zobaczyć jakie problemy są z warlockiem)

pozdro
Bajapa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-12-2004, 21:49   #3
Mydek
Użytkownik Forum

Mydek's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Gdańsk

Cool hmm

Powiem tak, Warlock jest lepszy od demona dlaczego?:
-Posiada niewidzalność
-Ucieka przed nami
-Posiada wiekszość rodzajów czarów np. paraliz, ogien,energia
-I tak jak powiedział kolega u góry jest mądrzejszy
Knight na 100lvlu będzie miał problem z zablokowaniem WArlocka ponieważ on ucieka, a sorcer nie może sd ani żadnej runy trafić.
Zupełnie inaczej jest jak okrążymy Warlocka, Wtedy jest jak lama..pada szybko
Wiem bo ostantio miałem okazje blokować na banshee..
Moge udowodnić to że warlocki są zabójcze, zobaczcie na tibia.com postać o nicku Lord Von Cirus..
Widziałem jak padł. od warlocka.
A demon??
Demona można spoko zablokować od 70lvlu, jak sie uprzesz to i na 60 zablokujesz
Demony nie uciekają, nie posiadają żadnych niewidzialnośći i tp.
Tylko jedna wada demona(dla demona zaleta) przywołuje FE który bardzo utrudniaaa blokowanie

Pozdro

///

Myde~

Myde~
Mydek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-12-2004, 17:31   #4
Master Sorcerer
Użytkownik Forum

Master Sorcerer's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2004
Lokacja: Piła

Master Sorcerer ma numer GG 4908103
Cool Moje zdanie...

HIHO!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bobi
Na początku Hejka dla wszystkich.
Otoż tak. Wielu z moich kolegów uważa, że warlock jest mocniejszy od demona. Sam w sumie przychylam sie troche do tej opini ponieważ widziałem troszke filmów z warlockami na podstawie czego stwierdzam, że mogą uderzyć grubo ponad 500 hp ( nawet 700), leczą się jak szalone. Blokerzy na 100 levelach posówali sie po 1 kratce żeby czasami nie nadziać się na wiekszy resp. Natomiast demony... Z tego co wiem maja wiecej hp niz warlocki ale są ... głupsze. Często słyszymy teksty "Blokowałem demona na 50 levelu" albo " 60 sorcerer ( lub palek) zabił solo demona". A więc co wy o tym sądzicie? Czy według was demony są gorsze czy tez może lepsze od warlocków? Ta moja opinia jest wzorowana tylko an filmach i ssach oraz przekazach ustnych bo sam nigdy nie blokowalem demona ( mam 35 level i niemam pacc więc trudno by było ) tak więc moge się mylić. Bardzo prosze o kultularne oraz profesionalne wypowiedzi. Z góry thx . Wesołych świat !!!
Mysle ze te zdania sa naprawde podzilone wszystko co napisales to prawda i sam uwazam ze minimalnie WARLOKI sa lepsze od demonow

PS: ty za zyczenia
Lvl - 20
Mlvl - 4 (niedlugo 5 )
Master Sorcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-12-2004, 18:28   #5
/\/\ienki
Użytkownik Forum

/\/\ienki's Avatar

Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Niegrający
Imię: Paranoik
Profesja: Knight
Gildia: Anima
Świat: Aldora
Poziom: 153
Domyślny

lol, bezwatpienia demon jest lepszy od warlocka.
nie chodzi tu o szczegoly ale np. na banshee quescie trza pokonac 2 warlocki (na osobe) w wl seal. Wiec bierze sie je okraza i tyle a jak to byly by demony?
Poza tym widizlem szkriny jak 60 elite zblokowal se wl i go solo zabil, watpie by udalo mu sie z demonem...
mmm. wl nie uderzy takiego kombo jak demon ;S
/\/\ienki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-12-2004, 10:15   #6
Matfiej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 09 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez /\/\ienki
lol, bezwatpienia demon jest lepszy od warlocka.
nie chodzi tu o szczegoly ale np. na banshee quescie trza pokonac 2 warlocki (na osobe) w wl seal. Wiec bierze sie je okraza i tyle a jak to byly by demony?
Poza tym widizlem szkriny jak 60 elite zblokowal se wl i go solo zabil, watpie by udalo mu sie z demonem...
mmm. wl nie uderzy takiego kombo jak demon ;S
Hmmm, a może coś z własnych doświadczeń ? Walczyłeś z którymś z tych ? Nie ? Tak myślałem. Nie warto się wypowiadać, jak się nie ma pojęcia o temacie.
Według mnie demony są znacznie łatwiejsze or warlocków, statystycznie rzecz biorąc polowanie na demona jest spokojne, schematyczne. Wszystko widać, wiadomo jak, gdzie i kiedy walnie. A taki warlock znika i zaczyna się jatka, dopóki się go nie zablokuje stwarza duże zagrożenie, nie wiadomo skąd, nie wiadomo w czym i nie wiadomo w kogo zaraz przywali.
Matfiej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2004, 01:47   #7
aktus
Użytkownik Forum

aktus's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Bezdomny z Gor Krańca Swiata

aktus ma numer GG 6005132
Domyślny

poza tym warto by dodac ze w zasadzie wacki padaja tylko w drodze na questy. dlaczego? powodem jest loot... z warlocka w zasadzie nie ma szans na wypadniecie g-arma, a jak juz wypadnie to i tak nie pokryje strat zwiazanych z kosztami. skull staff? wypada rowniez z necro, ktore w porownaniu do warlockow sa spokojne jak owieczki... uhy i sd jednak swoje kosztuja... poza tym strasznie szybko sie lecza wiec w sumie nie wiadomo czy wowczas nie trzeba zbic wackowi tyle hp co demonowi jesli nawet nie wiecej...

aktus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2004, 14:22   #8
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
LOL Demon...

Demnon wali po 800 a takie wieśniaki chamy jeszcze go z UH. Widziałem filmik, 8 graczy levela +120 walą demona a jakiś 3 BRów go leczą z UH! Demony rulez!
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2004, 14:39   #9
Rybast
Użytkownik forum

Rybast's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2004

Król Moje Skromne Zdanie

Moim zdaniem Warlock jest leprzy. Cochwile sie robi niewitke, waly z tych swojich czarów i wogle on jest Żeźnik. Ucieka, niwitka i cie bije.- One mają swoją taktyke( są mądre)
A taki demon podchodzi i cie z łapy bije i z UE, stoji koło ciebie aż go sie niezabije- uważa się za kogoś kto jest najleprzy(ale baty dostaje)

Moim zdaniem WARLOCK JEST THE BEST!!
Rybast jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2004, 18:46   #10
Matfiej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 09 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rybast
Moim zdaniem Warlock jest leprzy. Cochwile sie robi niewitke, waly z tych swojich czarów i wogle on jest Żeźnik. Ucieka, niwitka i cie bije.- One mają swoją taktyke( są mądre)
A taki demon podchodzi i cie z łapy bije i z UE, stoji koło ciebie aż go sie niezabije- uważa się za kogoś kto jest najleprzy(ale baty dostaje)
Moim zdaniem WARLOCK JEST THE BEST!!
Przed napisaniem jakiegoś następnego posta polecam słownik ortograficzny, albo zamiast grać w tibię do szkoły i uczyć się uczyć.
Matfiej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2004, 00:45   #11
khazad
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam

Domyślny

re upup:
widziales ty kiedys demona albo wacka w akcji?
khazad jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania