Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-12-2008, 01:21   #1
Rujewit
Użytkownik Forum

Rujewit's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2008
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rujewit
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 39
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
Rujewit ma numer GG 205482
Król United Poland Project

Specyfika gry Tibia, wymaga od gracza bądź graczy, wielkiego zaangażowania, jak również poświęcenia czasu. Szczególnie należy uwzględnić okres zaraz po przybyciu z Rookguard na Mainland. Bardziej doświadczeni gracze, nagminnie przeszkadzają w skillowaniu jak również ex pieniu. Niejednokrotnie też pojawiają się też problemy handlowe. Wielu graczy z wysokimi poziomami, często daje wręcz astronomiczne kwoty za itemy.
Inną kwestią jest zachowanie graczy względem innych.
Dlatego też, aby wyjść naprzeciw, powstał Project United Poland.
Polega on na wzajemnej pomocy jego uczestnikom.
Jak to się odbywa? W pierwszej kolejności przez forum. Gracze, którzy chcą w nim wziąć udział wpisują swoją kandydaturę w tym temacie, następnie zaś w ramach wpisowego udzielają pomocy 2 graczom na niskich początkujących levelach, Plate Set + item do walki, w przypadku knighta Plate Set, Dark Helmet + Serpent Sword. Gdy 2 graczy potwierdzi print screenem otrzymanie Eq, co będzie stanowiło też miły akcent do naszego archiwum wtedy kandydat otrzymuje user bar, który zostanie specjalnie zaprojektowany przez jednego z użytkowników forum, którego nazwy na razie jeszcze nie zdradzę.
Czemu ma to służyć? Otóż na Tibie wciąż logują się nowi gracze, poświęcając im czas oraz uwagę, na przestrzeni pewnego okresu czasy w znaczącej mierze mam nadzieje ze uda się zażegnać obecne zwyczaje, a noobsie zachowania, chamstwo, arogancja i ocenianie gracza mam nadzieje pozostanie złym wspomnieniem.
Projekt ten działa na zasadzie łańcuszka, ty pomagasz dwom osobom te dwie osoby kolejnym dwom etc …
Ponad to pomoc w Questach, bardzo fajnie tez będzie jeśli zainteresowane osoby będą zgłaszać swoje pomysły na to jak zmienić obecną Tibie od tej strony Tak aby moc stworzyć grupę ludzi dla których Tibia to świetna gra i zabawa. Aby te wszystkie osoby zebrać w jednym miejscu, zostanie założony również team speak, na który zapraszać będziemy graczy. Team speak oczywiście uwzględniał będzie wszystkie serwery tibii tak aby każdy bez problemu mogl znaleźć ten na którym obecnie gra 

Mistrz Świata : 08:50 Pixel Fighter [60]: "nie chodze do szkoly bo i tak bym niezdal ; ( a tak to przynajmniej level urosnie"

19:59 Horelix [8]: 19:59 Horelix [8]: Wezcie zrobcie cos w tym ab prosze sorry ze po polsku ale tu botterow wiecej niz trolli 19:59 Please wait patiently for a gamemaster to reply.
Rujewit jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-12-2008, 12:52   #2
Levi
Użytkownik Forum

Levi's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
Domyślny

1)Działanie na zasadzie łańcuszka-słowo łańcuszek zaraz wywołuje u mnie niechęć
2)Eq zdobywasz na wyspie przeznaczenia, tam gdzie wybierasz profesje więc ocb?
3)Nie popieram inicjatywy. Gracze muszą nauczyć się myśleć sami, sami muszą do czegoś dojść bowiem nie cel ale droga jest najważniejsza.
stary 04-12-2008, 13:34   #3
Bas
Użytkownik Forum

Bas's Avatar

Data dołączenia: 08 05 2008

Stan: Niegrający
Świat: Iridia
Poziom: 47
Skille: 8+/8+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rujewit Pokaż post
Bardziej doświadczeni gracze, nagminnie przeszkadzają w skillowaniu jak również ex pieniu.
Bardziej doświadczeni gracze często szanują skillujących newbie, przeszkadzają tylko POLACY.

Cytuj:
Niejednokrotnie też pojawiają się też problemy handlowe. Wielu graczy z wysokimi poziomami, często daje wręcz astronomiczne kwoty za itemy.
...a często daje eq za darmo z racji tego że dla niego b robe to codzienny loot, a dla nowego to coś bardzo cennego. Astronomiczne ceny podają głównie POLACY.

Cytuj:
Inną kwestią jest zachowanie graczy względem innych.
Dlatego też, aby wyjść naprzeciw, powstał Project United Poland.
Polega on na wzajemnej pomocy jego uczestnikom.
Nie wypali bo biorą w nim udział POLACY. Gdyby chodziło o wzajemne wyzyskiwanie to byś zebrał sporo ludu.

Cytuj:
Jak to się odbywa? W pierwszej kolejności przez forum.
Chcesz cos zorganizować na forum? TYM forum? Nawet sobie nie wyobrażasz jak bardzo chce żeby Ci się udało. Serio.
Z tych snów już się nic nie ziści.
Bas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-12-2008, 15:07   #4
MatiCFC
Użytkownik Forum

MatiCFC's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Pila

Stan: Na Emeryturze
Świat: Harmonia
Poziom: 15
Skille: 51/50
Poziom mag.: 3
MatiCFC ma numer GG 9424160
Domyślny

Pewnie wiesz jaka moja decyzja, ofc popieram, co wnioskujesz pewnie z poprzedniego tematy w tym dziale .

Mam tam małe zastrzeżenie które odrazu wpadło mi do głowy. Mianowicie, jak już było powiedziane przez Levi, eq dostajemy na wyspie pośredniej między rookiem a mainem. Brass set jest dobrym eq i wystarczalnym na początek rozgrywki, więc nie widzę sensu fundowania p-setów każdemy nowemu na mainie. Rozumiem, żeby podarować komuś jakąś dla nas małą, dla nich ogromną gotówkę, którą mądrze sporzytkują.
Teraz pozostaje mi narazie doskilować najta do 50/50 i podbić troszku z lvlem. Wtedy mogę ruszać pełną parą.

Ogólnie jeszcze raz mówie popieram.

Legenda Ducha Prypeci

Ostatnio edytowany przez MatiCFC - 05-12-2008 o 22:29.
MatiCFC jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2008, 10:39   #5
Rujewit
Użytkownik Forum

Rujewit's Avatar

Domyślny Wyróżnienia i Podziękowania

W dalszym rozwinięciu tego tematu, prosze abyscie wpisywali zarowno swiat [serwer] jak i osobe, ktora przyczynila sie do tego o czym mowi temat.

Na dobry poczatek :

Nerana : Kowal Paladinn [56 level] , Gladiator of Nerana [61 level]

Serdeczne dzieki chlopaki za pomoc, dzieki wam jestem pelen optymizmu w temacie

Chlopaki bezinteresownie pomogli w rozwoju kilku mlodych graczy przekazujac : Crystal Sworda, Plate Set, Dragon Shield.

Mistrz Świata : 08:50 Pixel Fighter [60]: "nie chodze do szkoly bo i tak bym niezdal ; ( a tak to przynajmniej level urosnie"

19:59 Horelix [8]: 19:59 Horelix [8]: Wezcie zrobcie cos w tym ab prosze sorry ze po polsku ale tu botterow wiecej niz trolli 19:59 Please wait patiently for a gamemaster to reply.
stary 05-12-2008, 11:00   #6
Hansu
Użytkownik Forum

Hansu's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Legnica

Profesja: Elder Druid
Hansu ma numer GG 2029793
Domyślny

Wyśle Ci nawet rare seta, tylko skończ. Ucz nowych, że wiecznie wszystko dostaną, to w ogóle nic się nie nauczą. Jak ktoś chce się nauczyć to się nauczy, a jak będzie miły i nie będzie upierdliwy to kumpli też znajdzie. Wiesz czemu wysokie lvle tak niechętnie pomagają mniejszym? Bo większość z nich potem tylko wymaga, uważa Cię za swój bankomat. Nie rozumie słów "jestem teraz zajęty, nie mogę gadać", tylko dalej piłuje. Nawet jeśli daje mu jasno do zrozumienia, że nie chcę się z nim przyjaźnić etc. bo nie nadajemy na tych samych falach... A jak chcesz dalej ze mną dyskutować to pisz: Hansu Flan / nerana =) Nie chce zasmiecać forum.
Hansu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2008, 12:50   #7
MatiCFC
Użytkownik Forum

MatiCFC's Avatar

Domyślny

Hansu ma co nieco racji z tym dawaniem rzeczy. Ja bardziej mam na myśli pomoc w zrozumieniu gry, i jeśli komuś brzydzi się samotne expienie, to poexpie z nim, poblokuje coś itd. Do dawania EQ sie nie wypowiem, Hansu, nic dodac nic ująć chyba.

Legenda Ducha Prypeci
stary 05-12-2008, 13:05   #8
Hansu
Użytkownik Forum

Hansu's Avatar

Domyślny

Bardziej bym tu kolego widział inny projekt. Przygotowanie listy osób, które gotowe są pomóc na różnych servach. To znaczy - umiescić ją w widocznym miejscu[forum tibia.com] i nowi gracze, którzy naprawdę chcą się nauczyć znajdą ją. Nawet ewentaulnie, taką liste mozna by zamieścić w tym dziale, jeśli by się rozwinęło, może zostać nawet przyklejona. W każdym bądź razie nowi gracze będą mogli napisać do osób z listy i uzyskać pomoc typu np. zadać pytanie dotyczące miejsca expa, skilowania etc. Choć powiedzmy sobie szczerze, jak ktoś chce to znajdzie to wszystko na forum tibia.pl. Pomoc w expie? Owszem, ale co mam blokować knightowi ze skilami 20/20 po wyjściu z rooka, tudzież palkowi z podobnymi skilami i 8 lvlem? TRole? Sam sobie z nimi poradzi. A jeśli będzie na tyle wytrwały, że dojdzie do tych skilli 50/50 i wbije okoła 20 lvla, co w gruncie rzeczy na dzisiejszą tibie nie jest trudne nawet dla newbie, to już zdobędzie jakiś kolegów i będą mogli razem huncić. No ale jeśli ktoś ma postawę rozszczeniową, to i tak nic nie osiągnie, więc po co tracić czas na takich?
stary 09-12-2008, 13:19   #9
Rujewit
Użytkownik Forum

Rujewit's Avatar

Domyślny

No to zacznijmy

Nick serwer

1. Kowal Paladinn [ Nerana ]

stary 09-12-2008, 13:36   #10
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007
Wpisy bloga: 64

Stan: Niegrający
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Nie, żebym był przeciwny, ale tak się rodzą nooby "plax fri itams", ponieważ dostanie raz całe eq, to pomyśli "Hmm, raz dostałem, czemu nie dostanę znowu?".
Ale powodzenia życzę.
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
Vasudanin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-12-2008, 14:11   #11
Charin
Użytkownik Forum

Charin's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2007

Świat: Antica
Domyślny

A ja popieram.... Tylko 2 problemy:
- a selekcja? noobom też dacie pomoc?
- założycie gildię o nazwie np Carlin Citziens?
Charin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-12-2008, 14:21   #12
MatiCFC
Użytkownik Forum

MatiCFC's Avatar

Domyślny

Z tą gildią to wątpie żeby takie coś było.
Ile to gildi? Każde miasto na każdym serverze.

Legenda Ducha Prypeci
stary 09-12-2008, 15:13   #13
Hansu
Użytkownik Forum

Hansu's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasudanin Pokaż post
Nie, żebym był przeciwny, ale tak się rodzą nooby "plax fri itams", ponieważ dostanie raz całe eq, to pomyśli "Hmm, raz dostałem, czemu nie dostanę znowu?".
Ale powodzenia życzę.
Właśnie o to mi chodzi, dostanie od jednego p seta, to se pomyśli "hymm, napisze jeszcze komuś, że nowy jestem to dostane drugiego". Możesz mnie dopisać do mojego pomysłu Rujewit, tzn. może do mnie napisac osoba która potrzebuje informacji, jakiejś wiedzy o tibii, chętnie takiej osobie pomogę. Mój Nick: Hansu Flan/Nerana
stary 10-12-2008, 14:00   #14
Pradawny
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 10 2008
Lokacja: From the pagan vastlands

Imię: b.d.
Profesja: Druid
Świat: Inferna
Poziom: b.d
Domyślny

Pomysł bardzo dobry z drobnymi wyjątkami o których wspominali już przedmówcy. Piszę się na to. Mogę pomagać na Obsidii. Lvl'u za wielkiego nie mam (31 knight) ale to chyba nie przeszkadza w wytłumaczeniu jakiemuś newbie gdzie jest np gildia magów w thais prawda? Co do blokowania to też mogę się udzielić w miarę swoich możliwości ale itemów rozdawać nie będę bo to tylko zwiększy ilość dzieci "plax frii itams" co najwyżej mogę sprzedać po wyjątkowo okazyjnej cenie. Jct mój nick: Svarozyc

Btw. Na na jakims pvp-enforced by sie takie cus przydalo bo tylko tam tak naprawde ciezko się samemu expi ze wzgledu na pk ;p
Pradawny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-12-2008, 01:46   #15
Rujewit
Użytkownik Forum

Rujewit's Avatar

Domyślny

smialo mozna mysle zamknac i do archiwum

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania