Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-12-2008, 23:54   #1
fujitsu1993
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 12 2008

Domyślny Jaka profka ?? majac 400k na start ?

WItam odrazu chcialbym prosic moderatorow o nie usuwanie tego tematu lub usuniecie go po czasie gdy dostane jakies odpowiedzi
poniewaz w dziale [jaka postac wybrac] czeka sie 1 dzien i tak nikt nie odpisuje a zalezy mi na czasie. przejdzmy do rzeczy

Mam 400k na start swiat pvp
i teraz nasuwa sie pytanie jaka profka bedzie mi sie gralo najlepiej?
najprzyjemniej ogolem uzasaadnienia i dlaczego ta profka akurat pisac . hmm narazie bym se facc smigal.
pacc by byl jak bym znalazl jakiegos selera no i oczywiscie czas na wastowanie tego pacca bo wydam 200k na pacc a bede gral 1h dzien bo np szkola [cza bedzie zaliczyc cos ] nie no ale co do pacc to bylby w 100 % predzej czy pozniej mysle ze takim nie wastowaniem pacca i znalezenie czasu na pogranie dluzsze to bylo by w wakacje np.
ofc moge wczesniej ale szkoda kaski ;/

chce wybrac profke juz naserio do konca gry w tibie i by to byla profka
pozadna :> te 400k mogbym rozje** na cos. wiadomo nie tak by w 2 dni schodzilo 100k ale nie bede zalowal jak pojdzie na cos konkretnego?? to jak polecacie co wybrac?? mysle ze sie rozpisalem i uzasadnilem ocb

uwagi: powiem tak co do palka to mialem juz 60+ wiec ogolem znam sie na grze itp wiem ocb /lecz nie wiem czy robienie tego samego znowu palem jest fajne i oplacalne / te same monstra/itp...

co do knighta to mialem 40+lvl facc wiec zabardzo nie wiem jak gra wyglada..i nie moge sie wypowiedziec..ale tez nie chce byc wiecznie slaby chodzi mi o pvp najta moim zdaniem bardzo slabe.

magiczne profki sorc/drut nie wiem ?? niby 400k jest itp wiekszosc osob poleca z kaska magiczne profki ale tak jak pisalem chcialbym pacc kupic np w wakacje albo tam 1 miech wczesniej dlugo nie jest ;D
i dopiero posmigac [teraz tez bym mogl kupic ] ALE TO BEDZIE WASTA TYLKO jak juz grac na pacc to pozadnie

please pomozcie ;D wybrac /jesli macie krytykowac gnoic itp/to lepiej sie nie wypowiadajcie ;>

ogolem z tego co widzialem chocby dzisiaj taki 55 ms pociagnol 90 ms
z vis hura za 200 :> najt ? ten lvl ? nie ma mowy o takim hicie /palem tak samo ;/ Piszcie !!
fujitsu1993 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-12-2008, 00:13   #2
Virlan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 01 2008

Stan: Niegrający
Domyślny

Na twoim miejscu brałbym druida. Z tym, że aby był sens, to pacc gdzieś na 30 lvlu. Kasa przyda ci się chociażby na Softy na wyższym lvlu, bądź do wastowania na jakiś frostach. Poza tym, druid w expieniu nie ustępuje wiele sorcowi (no, nie poexpi z Rage of the Skies na banucie lub frostach, ale ta różnica pojawia sie gdzie na 180 lvlu więc nie ma co się przejmować). Jest chętniej brany na hunty (Sio, Mass Healling). Lepiej też expi się nim na dragonach (lodowy rod)
Virlan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 00:31   #3
matej122
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 08 2007
Lokacja: a czy to wazne?

Stan: Na Emeryturze
Imię: retired
Domyślny

Za te 400k kup sobie jakies ksiazki w szczegolnosci slownik i idz do szkoly.
matej122 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 00:32   #4
fujitsu1993
Użytkownik forum

Domyślny

Pan-Kat ;D virlan jakos zrozumialem
wiem wiem troche miz maz tam jest no ale sry
nigdy nie bylem dobry w takowyh pisaniach
ludzie ja nie chce grac na bocie.. nie rajcuje mnie to gram for funny a nie dla kasy/lvl.. wiadomo swoja droga ale nie bocic.. nie to mnie nie rajcuje ;/

virlan kurde albo ja jestem slepy albo nie wiem

nie no ale co do pacc to bylby w 100 % predzej czy pozniej mysle ze takim nie wastowaniem pacca i znalezenie czasu na pogranie dluzsze to bylo by w wakacje np. <<-----ja ci mowie wlasnie ze nie chce mi sie teraz po co mam kupic pacc i ciagle nie miec czasu na jakas pozadna gre/hunty itp
wakacje by byly ok no moze nawet miech 2 przed wakacjammi :>
a wiec co radzicie ??
no mogbym jechac drutem np na facc
ale nie wiem czy dam rade jak pozniej hailstorm rod za 1 strzal=13 mpa bierze..
a walne z tego z 50 + ? to troche zal
gdzie taki sAM LVL najt/palek walnie 2x wiecej bez zadnych kosztow ;/ no ale nie wiem wascic cos bym mogl ale wiadomo nie wszystko odrazu :}
stary 28-12-2008, 00:35   #5
fujitsu1993
Użytkownik forum

Domyślny

matej i co kazdemu bedziesz pisal idz do szkoly kup se slownik ??..

P lease pomozcie ;D wybrac /jesli macie krytykowac gnoic itp/to lepiej sie nie wypowiadajcie ;> <-wiec tez sie trzymaj tego ?? lol nic nie pomogles tylko skrytykowales i tyle.. wez wypi8**
stary 28-12-2008, 00:48   #6
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Jak widze ludzi, którzy srają żarem że kupią PACC dopiero jak będą mogli przez 3 miechy grać 24/7 to mi się płakać chce.
Sorca rób, bo ci się nim będzie dobrze grało (przecież nikt cie lepiej nie zna niż my)-.-
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 00:51   #7
fujitsu1993
Użytkownik forum

Domyślny

argen a jak juz z magicznych to sorc/drut ?
argen nie chodzi mi o to ze czekam do wakacji by grac 24/7
bo i tak nie bede az tak maniaczyl ........... ale bede mial czas poprostu
nie bede mial tylu spraw na glowiee/itp...
nom wiesz mam byc szczery
to na hu** mi pacc ? teraz
co ide do budy 8-16
zjem cos /poucze sie itp/pojde gdzies z znajomymi 20-21
i co nie ma czasu kiedy grac...
dla mnie lipa.. takie cos
sam teraz kupilem pacca na 60 + rp
i zaluje bo ciagle nie mam czasu
itp a pacc leci .......

ofc czekam na dalesze odpowiedzi
stary 28-12-2008, 00:54   #8
Hadugg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 02 2007
Lokacja: Elbląg

Imię: Hadug
Profesja: Elder Druid
Świat: Pacera
Poziom: 41
Poziom mag.: 48
Domyślny

@Uno
używaj przecinka
@Dos
Mając 400k robił bym druida, ze względu na urozmaicenie gry.
Jeżeli chodzi o kasę to nie kupuj dobrego eq, tylko wydawaj powiedzmy 2/3k dziennie na dragi. Jeżeli coś spadnie, to więcej. Hunty 35ed na dragach sa przyjemne, zwłaszcza jak mozna troche powastowac. Taki styl gry nie znudzi ci sie. Ponadto stawia przed toba perspektywy wbicia duzego lvlu i radosci z gry.
Hadugg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 09:28   #9
fujitsu1993
Użytkownik forum

Domyślny

Kur*** ludzie ja wiem ze jak bym mial pacca to bym sie nie zastanawial
tylko brak druta/sorca bo jest kaska :> >
ale wy czytacie ? ! ze zrozumieniem pacc bym kupowal w wakacje dopiero !!
warrto przebolec tego druta na faccu do wakacji a potem pacc i jazda ??

I CZY BYOL BY SENS Z SOFTAMI ROBIENIA RUNEK NA FACC ?
stary 28-12-2008, 10:29   #10
golonkamatu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 12 2007

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Druidem to na pewno nie ma sensu robienia runek na facc na softach, za to 45 sorcem sdki, to jak najbardziej opłacalne.
golonkamatu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 12:21   #11
Hadugg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 02 2007
Lokacja: Elbląg

Imię: Hadug
Świat: Pacera
Poziom: 41
Poziom mag.: 48
Domyślny

i potem soule nabijaj na faccu gz,
bez pacca profesja magiczna niema gry
Hadugg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 13:18   #12
Zekatsu
Użytkownik forum

Zekatsu's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2007
Lokacja: Warszawa (L)

Profesja: Paladin
Świat: Honera
Poziom: 33
Skille: 64/48
Poziom mag.: 10
Domyślny

Robisz palka, wbijasz 20lvl skilujesz do 80 potem kupujesz se lekkie eq i expisz masz jeszcze sporo hajsu to mozesz dozbierac do pacca. A wtedy z jakims 40-50lvl pall w 80+ na paccu wszystko masz otworem ;p
Miałes palka miałes zle sie gralo?? ja mialem 76 palka 78 knighta 86 druida najlepiej bez waste gralo mi sie palkiem, potem druidem fajnie sie gralo ale nie zawsze sie zwracalo chyba ze z dli cos polecialo , knightem grało mi sie najnudniej jak nie mialem pacca dc -2 wynosilem po 4k ale to tak ze sie na równo zwracało. I najfajniesza gra juz na palku od niskiego lvla bo na 20 mozesz isc juz na vivki ze skillem nawet 60, na draga, a knightem gdzie pujdziesz?? na 20?? jako ma broń cienką wiec nim trzeba duzo expic zeby na cos isc nie powiem ze na wyzszym lvlu 150-200 nie jest zle bo mozna sporo zarobic poi dle, frosty itp ;D, druid jest moim zdaniem jezeli nie umiesz grac lepiej nie grac bo tez trzeba miec troche skilla Sorcem grałem na starej tibii do 30lvla pkowalem nim nawet fajnie bylo ale nigdy mnie sorc nie krecil ;p
Zekatsu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 13:25   #13
Rooo
Użytkownik Forum

Rooo's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2007
Lokacja: Premia ROx :)

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Premia 4ever
Świat: Premia
Poziom: 200
Skille: 113/85
Poziom mag.: 24
Domyślny

400k to tyle, co nic ??? Wpierw może powiedz ile kosztuje u ciebie pacc za gp. Najlepiej zrobić Paladyna i kupić pacc . Ja bym na twoim miejscu kupił na początku ale można też wbić 30lvl i 80 dyst. i dopiero kupić. Pacc + 2bp kamieni to na moim servie jakieś 240k. W miesiąc expienia na pacc area zarobisz tym RP na następny ( u mnie 160k) i masz 2 miechy grania bez zmartwień. Co z tego,że masz 400k dla MS/ED skoro musisz kupić pacc ( no chyba , że za RL kase ) a i tak w miesiąc to zwastujesz .Pytanie brzmi ,co zrobisz gdy zabraknie ci pieniędzy. Allegro ??? Bez przesady ^^^ MS/ED trudno zarabiać na niskich lvl , trzeba się przemęczyć do 110-120lvl żeby potem już zarabiać z icicle. Jednak najlepiej zarabia się RP. Na niskich i średnich lvl zarabiasz porównywalnie do EK , a na wyższych jak ED/MS <-- Tak tak EK na wysokim lvl słabo zarabia solo. 150lvl i nadal ma ciągnąć VDL czy OF ? Max 15-20k/h zarobku przy dużym szczęściu. Frosty ? Nie rozśmieszajcie mnie. Jak nie spadnie RH/DSM to waste lub na zero wyjdzie (chyba ,że ze skillem 95-100+ tylko komu chce się tyle skillować bez bota ). Kumpel ED w 1.5 tygodnie siedzenia na demkach po 6h dziennie zarobił 2kk. a EK żeby tyle zarobić by musiał expić po 8h dziennie na VDL przez 17 dni. Tylko jest różnica między biciem demków ,a ciągłym zabijaniem Dragów od 80lvl , co nie?
No więc po mojej selekcji:
EK jest nudny
MS/ED trzeba mieć kasę żeby wbić ten 100lvl + lub przemęczyć się bez niej , potem zaczyna być fajniej. Lecz jednak wole ED ,bo częściej jest zabierany na hunty.
No i RP , mój faworyt biorąc pod uwagę twój krótki czas grania i chęć ciekawszego grania niż EK.

Graj RP
Rooo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2008, 13:58   #14
fujitsu1993
Użytkownik forum

Domyślny

a wiec tak ;
co do pacca to stoi 150k +-
bp stonow 30k stoi :>

tylko skumajcie

uwagi: powiem tak co do palka to mialem juz 60+ wiec ogolem znam sie na grze itp wiem ocb /lecz nie wiem czy robienie tego samego znowu palem jest fajne i oplacalne / te same monstra/itp...

nie bedzie nudne robienie ciagle tego samego ;/ ??
granie to samo ganianie tych monstrow samych itp ??

a moze jednak przemeczyc ? tego druta np ??

no jedynie ze zwascilbym te 60k na stony palem skilal z miecha i naserio wbil pozadne skile :>> bo tym palem wiem wiem nie smiejcie sie na 60 lvl skile 78 przez dedy to tez calkiem inaczej sie gra help !!
stary 28-12-2008, 14:43   #15
Rooo
Użytkownik Forum

Rooo's Avatar

Domyślny

I tak będziesz pewnie expił na tych samych potworkach tym ED/Ms co RP ;] Expowiska podobne do około 60lvl : Małpy , Tomby, Piraty, guardy, Helheim, Poh, Cyclopis, Dragi
Expowiska inne : OF, EF, DC -2, Lizardy ( na wyższych lvl postaciami magicznymi też można tam expić )
Spójrz na to z innej strony xD
Zakładając ,że grasz 10h tygodniowo to RP na OF wyciągniesz jakieś 70-80k nawet na 50lvl. 2 tygodnie i masz następnego pacc. Dalej expisz ile chcesz i gdzie chcesz bez zmartwień ,że nie starczy ci na następnego pacc. MS/ED nie zarobisz tyle na tym lvl^^
stary 29-12-2008, 16:21   #16
Valest
Użytkownik Forum

Valest's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Szczecin

Świat: Aldora
Poziom: 110
Skille: xD
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rooo Pokaż post
I tak będziesz pewnie expił na tych samych potworkach tym ED/Ms co RP ;] Expowiska podobne do około 60lvl : Małpy , Tomby, Piraty, guardy, Helheim, Poh, Cyclopis, Dragi
Expowiska inne : OF, EF, DC -2, Lizardy ( na wyższych lvl postaciami magicznymi też można tam expić )
Spójrz na to z innej strony xD
Zakładając ,że grasz 10h tygodniowo to RP na OF wyciągniesz jakieś 70-80k nawet na 50lvl. 2 tygodnie i masz następnego pacc. Dalej expisz ile chcesz i gdzie chcesz bez zmartwień ,że nie starczy ci na następnego pacc. MS/ED nie zarobisz tyle na tym lvl^^
CO KURWA? MAG NA OF/LIZARDY? JA PIERDOLE
Valest jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2008, 17:22   #17
Rooo
Użytkownik Forum

Rooo's Avatar

Domyślny

Ten nawias dotyczył Lizardów ^^^^ Tak zgadza się , Mag może expić na lizakach i zarabia przy tym kasę . Nie wiem jak u ciebie ale u mnie 80-90 ED wyciąga tam 60-70k/h i sporo kaski ^^^ Nie jest to najlepsze miejsce ale przyjemnie czasem pójść, gdzieś indziej ,co nie?
stary 29-12-2008, 17:41   #18
fujitsu1993
Użytkownik forum

LOL

Cicho juz zamiast pomagac to sie klocicie eye interesuje mnie ten drut/sorc jednak ale jakos zbytnio zaczynac na new to mi sie nie chce ;/ ogolem zenada bicie po 8-20 trole amazony mnie to przynudza... a teraz moje pytanie brzmi ...

mogbym kupic na allegro 30 druta z 31 mlvl jedyny minus ze jest r-key zrobiony ofc facc z kolesiem sie dogadalem ze moge wziasc go za kase w tibi pytanie sie nasuwa u mnie kaska kosztuje mniej wiecej 2.70-2.80 za 10k
ile mu dac kasy w tibi za tego chara bym nie byl w stracie ?
stary 07-01-2009, 20:56   #19
Mefis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 01 2009

Domyślny

Bierz druta kup se jakies fajne eq.Wydaj troche na manasy i blanki, przygotuj się do fast expa druidem .Nawet, jeśli kasa ci się skończy tak na 60 lvlu, to druid bardzo często brany na hunty itd...Co do pacc, no to druid bez pacc jak żołnierz bez karabinu...Jeśli w ogóle nie masz zamiaru kupić pacca, weź msa

P.S : Nie musisz odpowiadać, ale skąd masz 400 k przed wybraniem profy ?
Mefis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2009, 21:34   #20
Askaral
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 01 2006
Lokacja: Tchais

Imię: Wychowawca
Świat: Celesta
Poziom: 27!
Skille: wielkie
Poziom mag.: He
Domyślny

Nie chcialo mi sie przeczytac pierwszego posta, ale skoro masz 400k to radzilbym ed/ms.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mefis Pokaż post
Jeśli w ogóle nie masz zamiaru kupić pacca, weź msa
Zlote rady naabow z tibiapl \o/
Jeśli powyższy post w jakikolwiek sposób łamie regulamin forum to śmiało zgłoś go moderatorowi. Ja dostanę punkty, które później wymienię na nagrody a ty będziesz miał satysfakcje z wypełnienia swojego obowiązku.

Ostatnio edytowany przez Askaral - 07-01-2009 o 21:35.
Askaral jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania