Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-12-2003, 22:49   #1
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny Eternia - Sad, but true

Temat może być i bezsensowny, ale coś czuje że może się wywiązać całkiem interesująca dyskusja...
nvm

Jakis czas temau padł mój kolega, bo "strażnicy teksasu" z eterni zabijają za white skull. nie da się ich o "nic" oskarżyć - bo niby bronią eternie od PK (haha).
Czytałem temat na tibia.com, IMHO bardzo interesujący, polecam przeczytać (np by zobaczyc 15 dzieciaka z lv 80-90 mówiącego "get a life" )
Ktoś dał bardzo szyderczy obrazek, jednak co by nie mówiąc trafny.

Sad(funny?), but true.
Czy jest sens grać, by potem za byle g**** tracić swoją "prace" i słuchac 15letniego bachora (może nie chodzi o wiek, sam mam mniej, ale o zachowanie) ktory Ci potem powie "get a life, It's only a game"
Smutne~
Mam wrażenie że powoli zanika dobra zabawa w tibii, a ludzie stają się jej niewolnikami. Na początku całą ciłą walczymy by wyprzeć power-abusera i wroga publicznego (tu: Kevin MacLathlan) by potem wybijać się nawzajem? Mam tez wrażenie że im nowszy świat, tym bardziej spaprana polityka, więcej niewyżytych dzieciaków na czołowych miejscah w expie, mniej zabawy.
Czy to nie strzaszne, że większość nie mówi tego co powinno, w obawie o swoje chary, lub wypowiada się w "drażliwych" kwestiach za pomocą postaci z 2lv?
Albo inaczej:
Po co mamy expić, skoro i tak wybuchnie wojna, i Ci którzy wybrali tą "złą" strone będą musieli opuścić Tibie?
Czy wojny w Tibii powoli nie stają się codziennością, i swego rodzaju atrakcją dla innych? Dlaczego na Valorii chyba po 2 tygodniach była wojna?

Ten temat
Pada w nim wiele poważnych kwestii np:

Cytuj:
Danith:
is tibia a game to kill monsters or players?
oraz jeden bardzo fajny text (dołącza do grona moich ulubionych)
Cytuj:
Kevin MacLathlan
"ENGLISH MOTHER******, DO YOU SPEAK IT?!"
Comment
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-12-2003, 23:54   #2
Xavier
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Xavier ma numer GG 3382258
Domyślny

Zabijanie za białą czachę to przesada chociaż dosyć łatwo jest takiej czaszki nie mieć (nie mówię o polowaniach). Z power abuserem (takim poważnym)spotkałem się tylko raz, nie wziął pod uwagę moich przyjaciół na lunarce i musiał się wynieść na inny świat (serwer). Na lunarze panuje LOA ale oni próbują zrobić coś pożytecznego. Przesadzili wprowadzając opłaty za expienie w cycopolis ale ustalili też tzw. Lunara Minimumprices czyli ceny przedmiotów, aby lunara nie stała się anticą. Kto nie przestrzega tych cen zalicza zgon i tyle... Jakoś nie widzę większej ilości powodów aby się przejmować tym kolesiem. Olać ciepłym moczem i nie wchodzić mu w drogę i tyle.

Dodałbym coś więcej ale ten temat nie chce mi się otworzyć...
Xavier jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2003, 23:56   #3
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Ja jakoś nie dokońca wszystko rozumiem, bo anglika nie znam, trochę z tego co piszesz też nie rozumiem, ale temat ciekawy. No więc chodzi ci chyba o to, że ludzie se szybko expią a potem zabijają gorszych, ale takich co mają czaszki, więc niz za to nie mają, a mówią, że to przecież tylko gra, a potem piszą kiespkimi postaciami jakieś głupoty, a potem będzie wojna i oni wygrają, a ci dobrzy se przestaną grać??
stary 28-12-2003, 00:14   #4
Star Taneset
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 12 2003

Domyślny

muahahah respect dla tego co zrobil tego screena
ale niestety taka jest smutna prawda ...
Star Taneset jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2003, 00:41   #5
y3ll0w
Użytkownik forum

y3ll0w's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2003

Domyślny

yoyoyo tak to wlasnie ja to moj 1 poscik
wiec ozchodzi sie dkladne o smierc mojej postaci a ten piekny obrazek wykonal [wiem, ale myśle że ów pan wolałby zachować anonimowość - Dobo]- alias lord dave
kazdy wie kogo chodzi

jush tyle ie napsialem w tej sprawie ze nic nie dodam

"...Childrens playing, having fun..."
y3ll0w jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2003, 09:14   #6
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Temacik troche zamotany, sry
@Xavier
Chodzi o to że teoretycznie jak masz white skull to inna osoba może Cie uznac za PK, i zabić bez konsekwencji.
IMHO cały system zczaszkami to pomyłka...

@SuperMAN
rozchodzi się głównie o to:
Cytuj:
24.12.2003 22:28:42 CET Killed at Level 41 by Kerafe Foo
and by Nero of the Isoys
Y3ll0w padł za white skull [nie wiem, pewnie coś tam testował], ponieważ w.w panowie mają ostatnio dosyc ciekawą preaktykę: chodzą po mieście i zabijają ludzi ze skullami: zrobiłeś missclicka - uciekaj ile sił :/. Ostatnio zabili za duel mode...
W obronie Evema staje MacLathlan, sugeruje że Lovan (Cousellor) zdjął bana Kerafe Foo, i przrez to zginął Evem.
Mówi wprost - Lovan jest skorumpowany.
Lovan żąda dla niego bana na forum (prawda kole w oczy?) Następnie jest dyskusja kto tu jest normalny, a kt powinien w tą gre nie grać.
Następnie jakis 2lv zadaje pare ważnych pytań - skoro panowie K I N zabijają za skulle, to dlaczego nie zabiją Teraniona (108 Royal) który ma red skull?
Pytanie zostaje bez jednoznacznej odpowiedzi.

Ciekawa dyskusja, potem streszcze resztę.
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2003, 12:49   #7
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Aha, no to fakt, że pomylony jest system czaszek a PK tyle się cieszą. Teranion chce się nauczyć polskiego, bo mówi, że to fajny język ,więc można go nauczyć. Mój brat przez 10 minut mu mówił, że yes to tak i takie tam rzeczy.
stary 28-12-2003, 13:36   #8
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny Ogólnie

teraz Tibia to nie zabawa a uzależnienie ... takie niewyżyte dzieci z racji wieku nic nie zdziałają na real to chcą rządzić chociaż w Tibii ...

---==== BTW ====---
No nie mogę. Tyle się naczytałem przygnębiających topików na gerym o takich sprawach różnych serwów ... gery upada to u nas muszą się pojawiać ... PROSZE MI NIE PSUĆ SIELANKI dwudziestolevelowca
---==== 000 ====---

p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-12-2003, 21:56   #9
kotomaniak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p

Domyślny

To jest wszystko naprawde poryte. 10 letnie dzieci z mojego bloku (40 levele):/ chcą mnie i kumpla pozabijać bo wygraliśmy z nimi w noge na realu. Dorywa się takie dziecko i wyżywa się bo dostało pałe w szkole... A ten system czaszek jest trochę poryty. Kolo zrobił misscilick a ja zdenerwowany oddałem mu 2 SD zanim zawołał "missclick". Czaszki SUX.
stary 01-01-2004, 21:40   #10
Szatan-zg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2003

Domyślny

Ale macie problemy, mam jednak rozwiązanie:
NON PvP
Na początku może i sie wydaje nudne ale w TEJ grze powinno sie zabijać potwory, nie graczy....
Szatan-zg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2004, 23:27   #11
sesaj
Użytkownik Forum

sesaj's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2003

Domyślny

Szatan moze i ma racje. Ale w moim przypadku (gralem na sucurze) szybko to sie znudzilo(gralem dosyc dlugo-doszedlem do 24lvl). Zawsze jak jest ten kolo co zabija za czaszki to ...jednak jest ten dreszczyk emocji i tak naprawde tesh i o to w tej grze chodzi. Po prostu trza uwazac gdzie sie klika. Ja tak przynajmniej osobiscie uwazam. Ale oczywiscie istnieje pewna granica, ktora przekroczyli niektorzy z eterni.

I Believe, I Can Fly...

Oldschool's maniacs were, they are and will be 4ever!
sesaj jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2004, 09:15   #12
nawigator
Użytkownik Forum

nawigator's Avatar

Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)

Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
Wyślij wiadomość przez ICQ do nawigator nawigator ma numer GG Ni podam :p nawigator ma login Tlenu Oddech xD
Domyślny

ci co grali na servie nova i graja troche czasu wiedza jaka byla wojna miedzy R7 + La onda vs. JUSTICE Justice to byli ci dobrzy. I co najwyzszy level na Novej Wade walker bachor jak nie wiem co widzialem nawet fotki na tibia.de wiecie nie bylo by nic dziwnego w wojnie ale r7 i la onda kazali placic 50 leveom z innch gild po to tylko zeby miec kase na walke z Justice. I co sie stalo ? Justice gildia sprawiedliwa (r7, la onda - zbiórka peksów) zostala zniszczona przez gmów dlatego ze skasowali Messiaha ( 102 master sorc 75 magiczny swego czasu najwyzszy magiczny na calej tibi) i Sule (105 master sorc 69 mag lev) i zostali skasowani dlatego ze zabijali za duzo oczywiscie czlonków r7 i la ondy i podano glupie powody ze oszukiwali w grze itp.
mam nadzieje ze cos takiego jak r7 albo la onda juz nie powstanie- sorka namotalem troszke tak 3 po 3 gadalme

23:00 You advanced in sword fighting. (103)
19:33 You advanced in shielding. (102) !!!!
12:59 You advanced to magic level 8.

Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego...
http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047
nawigator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania