|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam, w dziale "o wszystkim i o niczym" zalozylem temat o projekcie starej tibi, projekt ten pisany jest calkowicie od 0 w jezyku programowania BYOND. Pisze od nowa i klienta i serwer, wiec to co robie jest calkowicie legalne, lecz dostalem od admina/moda Gangrel ostrzezenie za promowanie OTS, a ten projekt w ogóle nie jest powiązany z OTS. Wiem, ze napisalem cos o otsach pod ta tibie, ale to nawet nie bylo reklamowanie ... napisalem, ze prymitywne i zabugowane. I przez taka blachostke temat do usuniecia ? ;/. Mogl ten Gangrel wyedytowac ten kawałek, albo zwrócic się do mnie ;/. Oto link skasowanego tematu :
http://forum.tibia.pl//showthread.php?p=2437358 ogolnie temat brzmial : Witajcie . Jestem zafascynowany stara tibia, szczgolnie w wersji 6.x. Dziwie sie, ze nikt nie probowal reaktywowac tej tibi w taki czy inny sposob. Znalazlem 2 rozne zrodla do otsow pod ta tibie, ale byly strasznie zabugowane i prymitywne. W takim wypadku, by spelnic swoje i mam nadzieje i czyjes marzenia postanowilem napisac od nowa serwer Tibi w raz z klientem . Jezyk w jakim pisze to BYOND. Jezyk bardzo podobny skladniowo do C++. Juz zaprogramowalem system zapisywania i ladowania postaci, podstawowe zmienne, procedury. Ogolnie rzecz biorac, mozna w tym momencie chodzic, brac przedmioty do inwentarza, uzywac zdefiniowane przedmioty (np. salmona, kiedy sie go uzyje, to co 5 sekund odnawia sie 1 hp), walczyc z potworami (tutaj caly system ulegnie zmianie, narazie na probe zrobilem skill fist fighting i wymyslilem wzor (fistfighting*level-def) Oczywiscie zrobilem, by hity byly od 0 do liczby ktora wyjdzie ze wzoru . Wiem, ze jeszcze duuuzo przedemna, ale mam nadzieje, ze uda mi sie to rozwinac, ale samozapracie nie wystarczy, przydalaby sie tez motywacja, ktora mam nadzieje przyplynie od Was . wkleilem pare fotek. Ale juz nie bede tutaj ich przytaczal. Wiec moge sie dowiedziec za co dostalem te ostrzezenie i za co moj temat zostal skasowany ? Ostatnio edytowany przez Materik - 27-01-2009 o 09:19. |
|
![]() |
#2 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Tibia.pl nie popiera żadnych projektów typu OTS. A to co chcesz zrobić to jest po prostu inny OTS, napisany od zera. Jako forum tego nie możemy popierać bo taka jest nasza polityka.
Są za to inne fora, które skupiają ludzi zainteresowanych takim tematem i to tam powinieneś poszukać oparcia. Jako człowiek życzę Ci natomiast mnóstwa zaparcia i uporu na drodze która sobie wybrałeś. Jestem pewien, że wiele się nauczysz podczas tego projektu, nie tylko o programowaniu, ale także o ludziach. Powodzenia! ![]() |
![]() |