Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-12-2003, 16:44   #1
Dioskas
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 11 2003

Send a message via Skype™ to Dioskas
Domyślny Hack!

Dzisiaj po savie shackowali mnie Wszedłem do gry rano o 7 i kiedy był save (o 12 na amerze) wyszedlem i wrociłem koło godziny 13:30 i zauwayzlem w profilu logowanie o 12 :30 . KIedy wszedłem eq cały wyczyszony z depo wszystko zabrane..
Jeszcze do tego wylogowali mnie koło skrzynki pocztowej.. jakbym nie wiedzaił , że przenosza se rzeczy dla siebie :O . I tak straciłem cały eq : p legs p arm spike sword , stell helmet , gaurdian shield , plecak Uh i pół plecak hmm.. No i kasa z depo czyli 6k
Myślałem , że moze jest ratunek jak napisze do Gm albo CIP żeby sprawdził ustawienia sprzed sava i po savie i że może uda mi sie odzyskać stracone rzeczy ale nie wiem . Co wy otym sądzicie?
Dioskas jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-12-2003, 16:59   #2
Owoc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003

Domyślny

NIE MA SZANS:
"Also note that no items, skills, etc. lost due to hacking will be restored. Please understand that there can be no exceptions to this rule."

Teraz już nie gram w Tibię. UT2004/GW!
Owoc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-12-2003, 17:08   #3
Dioskas
Użytkownik Forum

Domyślny

Ech czyli pozostaje mi zrobienie nowego konta i nowego chara. Nawet jeśli zmienie hasło (zmieniłem) to znaja mój numer więc już chyba nie ma szans...
stary 31-12-2003, 17:12   #4
Owoc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003

Domyślny

Możesz spróbować sprzedać shackowane chary, ale szanse na sprzedanie chara na 19 lvl są znikome, a co dopiero na 10...
Aha no i radzę zrobić format albo załatwić sobie firewalla, bo jeśli masz na kompie keyloggera to twoje nowe konto też zostanie schackowane.

Teraz już nie gram w Tibię. UT2004/GW!
Owoc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-12-2003, 17:16   #5
Dioskas
Użytkownik Forum

Domyślny

Dzięki za udzielenie pomocy Format już dawno miałem zrobić... wiec zrobie przyokazji. Mam sieć zrobiona na SDi i używam routera wieć Firewalla mam wbudowanego
stary 02-01-2004, 00:40   #6
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

firewall ci w niczym nie pomoże, jeśli będziesz miał trojana. a załapać go można bardzo łatwo, szczególnie, jeśli ktoś otwiera załączniki w e-mailach albo ściąga różne programy do cheatowania.
stary 02-01-2004, 01:02   #7
Jedi
Użytkownik Forum

Jedi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City

Stan: Na emeryturze
Jedi ma numer GG 2163513
Domyślny

Chcesz cipy prosic o pomoc? Predzej dadza ci bana niz przuwroca rzeczy - za uzywanie programow do chetowania, ktorych efektem ubocznym sa hakniecia nie przyznaje sie nowego itemu tylko bany za oszustwa w grze (chociaz cipy powinny jakos to zwalczac np badajac adresy IP komputera, bo okradanie graczy to tez w pewnym sensie chetowanie).
stary 03-01-2004, 02:32   #8
WiQ
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2003

WiQ ma numer GG 2797159
Domyślny

Jedi co ty (Cenzura) ?! co prawda nie ma szans zeby odzyskal rzeczy ale cipy na pewno bana mu nie dadzą! lubisz straszyc ludzi?! niby za co mieliby mu dać bana poza programami do cheatowania jest jeszcze masa innych sposobow na hacknięcie konta!

------
Edit by Gremlin
WiQ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2004, 02:09   #9
Oxygane
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2003

Stan: Niegrający
Oxygane ma numer GG 4384632
Domyślny

Ostatnio to jakaś plaga z tym hackowaniem już połowa moich kumpli straciła equip, łącznie ze mna (60 k poszło...). W mojej postaci hacker zostawił tylko karteczke i taki napis: DON'T USE TIBIE GG BEACOUSE YOU CAN LOST YOUR ACCOUNT. YOUR CIP TEAM. Widać że miał poczcie humoru
Oxygane jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2004, 04:13   #10
Dioskas
Użytkownik Forum

Domyślny

Problem tkwi w tym , że nigdy nie używałem Tibi GG (lub podobnych) ani ich nie instalowałem . Jestem wielkkim przeciwnikiem stosowania różnych czitków w każdej postaci... Chociaż nie mówie , że nie mam 2 kompów w pokoju ...

PO shackowaniu szukałem i czytałem po sici o różnych sposobach obrony( nie liczac poczciwego Firewallka ).
Dowiedzialem się , że istanieja programy antikeyloggery i ich użycie może pomóc. Ktoś słyszał może o takich?
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania