|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() witam. mój problem pojawił się kiedy zacząłem szukać map wyznaczających trasę podróży, otóż chcę poznać jakie odległości dzielą mnie od najróżniejszych miejsc na ŚWIECIE!! wiem, że jeśli chodzi o np. Ameryki, to trasy nie da się wyznaczyć, ale interesuje mnie odległość jaka dzieli mnie od tego miejsca bądź trasa lotu. Czy ktoś z was zna jakąś super mapkę, gdzie takie odległości są wyznaczane? bez wyznaczania tras podróży? z dowolnego miejsca na ZIEMII, do dowolnego miejsca na ZIEMI??
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2008
Lokacja: Chociwel, Zachodniopomorskie
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ucho Alkoholik
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Skille: 79/74
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Google Earth
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() bierzesz mapę świata i sprawdzasz linijką ile jest cm zamieniasz według skali i gotowe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Inquisition Hero
Data dołączenia: 11 12 2005
Stan: Niegrający
|
![]() @up
Ale to też tak czysto teoretycznie, np samolot z Rzeszowa do Nowego Jorku nie leci nigdy w linii prostej tylko po łuku bo są tam te specjalne korytarze powietrzne... więc to tylko przybliżona odległość. Ale sposób dobry, i najprostszy.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2009
|
![]() Na stronie Miechlina jest coś takiego o ile dobrze pamiętam, często trzeba było sprawdzać trasę do Włoch xD
@Down http://www.viamichelin.pl/viamicheli...epage_lite.htm http://www.viamichelin.com/viamichel...MaHomePage.htm 3 sekundy z wujkiem Google ;> Ostatnio edytowany przez AnonimowyPowrot - 12-05-2009 o 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() |
![]() |