|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
|
![]() Tłumaczenie własne z forum.tibia.com
MOIM ZAMIAREM NIE JEST URZĄDZAĆ DYSKUSJĘ TU, LECZ NA FORUM.TIBIA.COM JEŚLI TWOIM ZDANIEM TA PROPOZYCJA MA SENS POPRZYJ JĄ tu: http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2698653 (jeśli ktoś nie chce otwierać łącza, jest to temat 2698653 na forum.tibia.com) ### Wstęp ### W wielu tematach poruszano kwestię zbyt niskich cen powodujących nieopłacalność huntów. Pojawiały się propozycje oparte na prawach podaży i popytu ale uwzględniające liczbę itemów. (wszelkie info wzięte z tibia.wiki.com) ### Idea ### Oto, co proponuję: CENY OPARTE NA STATYSTYKACH ZABIJANIA (kill statistics) Główna idea jest taka że bierzemy potwora (nie bossa) który został zabity najmniej razy w poprzednim dniu. Przykład: sprawdziłem statystyki na dzień 21 Lipca dla świata Celesta, i zauważyłem że Hellhound został zabity 0 razy. Następna sprawa to: w jaki sposób ustalić ceny? Moj apropozycja to oprzeć ceny na stosunku XP/HP. Przykład: wskaźnik Hellhounda to 6800/7500 = 0,9 Tak więc ceny wszystkich itemów, które dropi Hellhound będą wyższe o 0,9 (1,9 normalnych cen). Ceny te będą obowiązywać cały następny dzień (22 Lipca). Niektóre dropy Hellhound'a: (cena przed > po) Black Pearl 280 > 532 Demonic Essence 1000 > 1900 Gold Ingot 5000 > 9500 Giant Sword 17000 > 32300 Knight Axe 2000 > 3800 Spike Sword 1000 > 1900 Ruthless Axe 45000 > 85500 ### Wnioski ### Czy zastanawiacie się w jaki sposób wpłynie to na ceny itemów? Powiem wam: WSZYSTKIE CENY BĘDĄ WYŻSZE. Gracze nigdy nie będą wiedzieli który potwór został zabity najmniejszą liczbę razy i będą trzymać itemy w nadziei że będą je mogli sprzedać dwa razy drożej. Ponadto możliwe będzie umówienie nazwijmy to 'dnia bez polowania na hydry' i zabijaniu wszystkich pozostałych potworów po to by loot hydry był droższy (przy wskaźniku 1,89 BOHy są warte około 57k). Ostatnio edytowany przez S.T.E.K. - 22-07-2009 o 20:36. Powód: literówka + alternatywa linka |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2008
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ja proponuje dac odrazu 60k za gs'a i 3 dni pacca gratis .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2008
Stan: Niegrający
|
![]() Zróbmy z RL tibii OTS!
(w ogóle to kiedy przyjął się zwrot "rl tibia" ? Realna Tibia, no dajcie spokój, w tibii tyle realizmu co awatarze rybzora prawdy) Podpisuje się. Chociaż nie, nie mam konta na forum tibia com, chyba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Peterborough
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() acha czyli sprzedawanie itemow u djina sie nie oplaca... ? i bedzie jeszcze bardziej nie oplacalne ?. wiesz, mozesz isc na zolwie pozbierac troche kasy na jakiegos fajnego hunta i sie modlic ze cos spadnie ja tak zawsze robilem i nigdy nie plakalem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2009
Lokacja: mam 9 arma
Imię: Jestem armorem
Gildia: Armory
Świat: Wszystkie
Poziom: co
|
![]() skomentuje to tak:
lol
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2009
Lokacja: sprzed komputera
Imię: bardzo fajne ?
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: wolny jezdziec .
Świat: ałrea
Poziom: 069
Skille: 6/6/6
Poziom mag.: 60
|
![]() nie.
tak glupie ze az smieszne. przemyslcie 96945 razy zanim cos napiszecie bo ktos to moze na serio wziasc czasami. pogrozylo by to i tak juz mocno zniszczony handel miedzy graczami. a w sumie to juz malo mnie obchodzi co i jak zrobia. ostatni update byl dla normalnych graczy koncem tibii. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Zbanowany
|
![]() Propozycja rozwiązania problemu cen przedmiotów dość mierna- do dopracowania, ale ogólna idea jak najbardziej ciekawa i godna głębszego zastanowienia.
Cytuj:
Co do konta- konto tibijskie jest zarazem kontem na forum tibia.com, więc jeżeli masz te pierwsze to z drugim nie powinno być problemu. Cytuj:
Straciłeś te 10 sekund na napisanie posta żeby tylko się ośmieszyć? Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Akkorin - 22-07-2009 o 22:28. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2009
Lokacja: sprzed komputera
Imię: bardzo fajne ?
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: wolny jezdziec .
Świat: ałrea
Poziom: 069
Skille: 6/6/6
Poziom mag.: 60
|
![]() nie chce mi sie rozpisywac ale
-jesli sprzedawanie itemow u npc stalo by sie bardziej oplacalne to po co sie meczyc na trade. ( zeby sprzedac drozej? patrz 2 myslnik.) -skad kupujacy (przecietny carliniak powiedzmy) bedzie wiedzial za ile sprzedajacy moze sprzedac item do npc. hajt lewel powie mu ze moze sprzedac cos za tyle co wcale prawda byc nie musi. Cytuj:
kiedy zaczynalem grac na trade pisalo duzo wiecej osob niz teraz, teraz zarabianie jest tak latwe ze wiekszosc hlvl ma kupe kasy i to co zarobi na trejdach jest jakims pikusiem, backpakiem sd na frosty wiecej, czy kilkoma bp mf do postawienia na bota. Cytuj:
czemu? bo zniszczono pvp, sens tibii. nie bede wiecej na ten temat pisal, ci ktorzy powinni wiedza o co chodzi. pozostala rywalizacja lvl-owa ale to juz zostawmy nolajferom. @topic tak wogole to zbyt skomplikowanie na tibie niestety. Ostatnio edytowany przez Marna_Prowokacja - 22-07-2009 o 23:13. Powód: literufka |
||
![]() |
![]() |