|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 08 2009
|
![]() Otóż po długiej przerwie powracam do tibii i mam problem z wybraniem klasy (jak każdy
![]() Mag vs Druid vs Pallek : 1. Mag 1. Niestety nie ogarniam jeszcze update jakie zaszły ostatnio ( głownie palkiem ale o nim później) czy magowi się coś "większego" zmieniło od 2007 r . ? 2. Najmniej grałem klasą maga i mam ochotę nią spróbować (jednak taką samą jak Druidem czy Palkiem ![]() 3. Ponoć mag strasznie dużo potrzebuje MF czy jest to uciążliwe na np. 50-60 + ? 4. Największą cechą dlaczego miałbym robić maga to sumony oraz własne runy bo z nimi można napawdę fajnie kosić ( przynajmniej tak było ![]() 5. Kto ma większy DMG z magi Mag czy Druid ? 6. Czy SD wciąż tak samo nie zastąpione jak kiedyś ? 7. Jak wygląda gra magiem na np. 100 + lvl'u ( mana shield , sd , ue i to wszystko ) ? 8. Czy nadaje się na solówki od 1- 80-90 (potem to już tylko team'ami)? 9. Czy na wyższych lvl'ach używa wandów ? 10. Jakich czarów głównie używa (z paccem) ? 11. Mag pod PvE jest dobrą klasą (ogólnie) oraz czy jest lepszą postacią od pozostałych dwóch(druid , pallek) ? Druid : 1. Ponoć Element druida to teraz Woda (lód) oraz ziemia czy jego skille pozwalają teraz na efektywne expenie samemu na np. 35 ? 2. Wciąż nie rozumiem co jest z tymi uhami ile one hp dodają ? Oraz czy wciąż są tak samo kupywane co kiedyś ( ilości , ceny dzisiejsze ) 3. Druid może expić sam ? 4. Czy używa się rodów na wyższych lvl'ach ? 5. Czy jest on chętnie brany do teamów oraz jak wygląda nim expienie na wyższych lvl'ach (tak samo jak wyżej np.100+ tzn. tylko leczenie i dostawanie połowy dropów ) ? 6. Jeżeli druid ma słabsze czary ( w DMG ) to czy jest ono jakoś bardzo zauważalne ( ponoć 15 % ale pewny nie jestem) ? 7. Czy expienie na low lvl'ach jest ciężkie ( do 40 -50 ) ? 8. Jakich czarów głownie używa( z paccem ) ? 9. Czy Druid pod PvE jest dobrą klasą (ogólnie) oraz czy jest lepszą postacią od pozostałych dwóch(mag , pallek) ? Pallek : 1. Co mu się zmieniło po update ( chodzi mi głównie o dystans) ? 2. Do jakich skillów się skilluje na 8 żeby się przyjemnie grało oraz ile czasu to zajmuje ? 3. Kusza vs speary ( exchange) oraz co lepiej używać na wyższych lvl'ach ( P bolty itp.czy speary + tarcza ) a może assasinki ? 4. Czy palek na wyższych lvl'ach jest brany do teamow ? 5. Czy opłaca się robić/sprzedawać/używać holly missle ? 6. Jak wygląda expienie palkiem tzn. bohy i H&R + jakiś czar dystansowy i to wszystko ? 7. Czy expienie palkiem się zwraca za hunty ? 8. Jak ludzie na 8 lvl'u dochodzą do skilli 70-80 ??? (Tylko kamienie od początku) ? 9. Palek wogóle olewa strzały czy użyteczne tylko na niskich lvl'ach ? 10. Czy wciąż można robić jak kiedyś , że 20-30 lvl może śmiało iść na gs'a ( z dużymi skillami ) i spokojnie go pokona czy niestety ponoć ten dystatns tak został zmieniony , że gra nim jest "uciążliwa oraz trudna" ? 11. Czy Palek jest ciekawą postacią (ogólnie) oraz czy jest lepszą postacią od pozostałych dwóch(mag, druid) ? Przypominam , że wszystkie pytania dotyczą tylko PvE ! Jeżeli był już taki temat to przepraszam , ale nie znalazłem żadnego podobnego takiego . Pacc zamierzam kupić dopiero około 40 lvl'a . Proszę nie pisać "zależy jak kto lubi" ponieważ nie wiem jak wiele się zmieniło i sam nad wyborem sobie nie poradzę ![]() Dziękuje z góry za odpowiedź . Ostatnio edytowany przez PolarnY - 24-08-2009 o 11:21. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2008
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() 1. Co mu się zmieniło po update ( chodzi mi głównie o dystans) ?
Chyba teraz może walić z 6 kratek. 2. Do jakich skillów się skilluje na 8 żeby się przyjemnie grało oraz ile czasu to zajmuje ? 65 distance i będziesz mógł przyjemnie expić. 3. Kusza vs speary ( exchange) co lepiej używać na wyższych lvl'ach ( P bolty itp.czy speary + tarcza ) a może assasinki ? Tego Ci nie odpowiem, sam każdy wybiera, zależy od monstera. 4. Czy palek na wyższych lvl'ach jest brany do teamow ? Jest shooterem, więc tak. 5. Czy opłaca się robić/sprzedawać/używać holly missle ? ----- 6. Jak wygląda expenie palkiem tzn. bohy i H&R + jakiś czar dystansowy i to wszystko ? ----- 7. Czy expienie palkiem się zwraca za hunty ? Nie zawsze, jak idziesz na hydry np. i walisz na jedną hydrę załóżmy 2-4 assasinki to nie zawsze się zwróci. 8. Jak ludzie na 8 lvl'u dochodzą do skilli 70-80 ??? (Tylko kamienie od początku) ? Trenują na Monkach, na non-pvp to nie realne. Idź na trolle do 45 dista a potem rotwormy. 9. Palek wogóle olewa strzały czy użyteczne tylko na niskich lvl'ach ? Nie rozumiem ![]() 10. Czy Palek jest ciekawą postacią (ogólnie) oraz czy jest lepszą postacią od pozostałych dwóch(mag, druid) ? Tak, ale wymaga cierpliwości i kasy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() 1. Mag
1. Niestety nie ogarniam jeszcze update jakie zaszły ostatnio ( głownie palkiem ale o nim później) czy magowi się coś "większego" zmieniło od 2007 r . ? Rozdzielenie ue na rage of skies i hells core 2. Najmniej grałem klasą maga i mam ochotę nią spróbować (jednak taką samą jak Druidem czy Palkiem ![]() bzdura 3. Ponoć mag strasznie dużo potrzebuje MF czy jest to uciążliwe na np. 50-60 + ? Mag jak mag , jest uzalezniony od potow 4. Największą cechą dlaczego miałbym robić maga to sumony oraz własne runy bo z nimi można napawdę fajnie kosić ( przynajmniej tak było ![]() Summony to raczej prechistoria po tibi 8.0 raczej nie warto sie w nie bawic 5. Kto ma większy DMG z magi Mag czy Druid ? Mag 6. Czy SD wciąż tak samo nie zastąpione jak kiedyś ? Tak 7. Jak wygląda gra magiem na np. 100 + lvl'u ( mana shield , sd , ue i to wszystko ) ? Filozofi niema , zalezy co huncisz 8. Czy nadaje się na solówki od 1- 80-90 (potem to już tylko team'ami)? Magiem mozna solo wyexpic spokojnie 100 , dalej nie wiem bo takiego lvla nie mialem 9. Czy na wyższych lvl'ach używa wandów ? Kwestia gustu osobiscie nie uzywam 10. Jakich czarów głównie używa (z paccem) ? Przerozne exori , energy wave ,haste i ue 11. Mag pod PvE jest dobrą klasą (ogólnie) oraz czy jest lepszą postacią od pozostałych dwóch(druid , pallek) ? Raczej tak ale zalezy od pieniedzy i gustu To by bylo na tyle , w razie innych pytan gg/pw
17:53 Sijpale pogromca [16]: poparilem 17:53 Sijpale pogromca [16]: jego blendy 17:53 Sijpale pogromca [16]: ortograficzne 17:56 Sijpale pogromca [16]: wiecie ze kazdy z nas to noob 17:56 Waleczny Nissan [11]: kurwa cieszysz palke? Ostatnio edytowany przez Mosted - 24-08-2009 o 11:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||||||||||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
formulka na bonusy do sily czarow jest identyczna (przy takim samym lvl, mlvl i uzywanym czarze zadaja dokladnie tyle samo obrazen), w innym przypadku obrazenia zaleza od stosowanych czarow. Cytuj:
Cytuj:
uzywanie manashielda przy expieniu do debilizm. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
jesli nie zlapales ironii, popatrz pare linijek wyzej. Cytuj:
Cytuj:
Leczenie to nie expienie. Expic kazdy moze sam, malo tego, jestem gotowy klocic sie z kazdym ktory bedzie twierdzil ze expienie w teamie dla druida jest lepsze od expienia solo. Cytuj:
Druda sprawa jest taka, ze duza ilosc czarow druida nie ma odpowiednika u sorca, wiec trudno dyskutowac o tym czy jest slabsza czy nie. W przypadku czarow typu ultimate (dawniej UE) obie klasy maja po 2, z czego jedno z UE sorca jest silniejsze od odpowiednika u druida (poprawcie mnie jesli sie myle, chodzi o Hells Core) a drugie o polowe tansze (wiec znacznie przydatniejsze do expienia). Cytuj:
Cytuj:
![]() |