Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-01-2005, 20:21   #1
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny kasowanie postow

Coraz czesciej zauwazam ze brakuje moich postow... nie chodzi mi o to ze sa kasowane ale o to, ze nie znam powodu ich kasowania... nawet jesli posta zrobilem dosc niedawno, byl w danym temacie, pozniej wchodze i mojego postu juz nie ma- ale nie ma tez okienka ze taki i taki post zostal usuniety z takiego i takiego powodu, nawet jesli bylo to dosc niedawno. Dlaczego? ile czasu jest takie okienko?

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-01-2005, 20:28   #2
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Stan: Na Emeryturze
Magus ma numer GG 2279467
Domyślny

Zaden post nie jest kasowany dla zabawy, albo lamie on w jakis sposob zasady forum, albo zasady scisle okreslone w danym temacie (np brak screen w tamcie gdzie maja one byc). Nie Tobie jednemu posty znikaja (nawet mi ). Czesto zostaje usuniety caly temat (duplikacje, walkowane 100 razy, glupi itd) wiec jesli twoje posty tam byly to nie ma sie co dziwic ze znikly razem z tematem. A co do info to nie zamierzam wysylc go kazdemu userowi za kazdym razem kiedy kasuje jego post/temat - zycie by mi nie starczyło.
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2005, 20:42   #3
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Domyślny

niechodzi mi o to...... w danym tamcie tam gdzie byl post i pisze: post usuniety przez... z powodu.....
i widze to gdy jest usuwany jakis post, niewidze tylko gdy moj post byl usuniety.
Teraz zauwazylem ze np. w temacie chcesz sie posmiac z noobow byl moj post komentujacy kilka pierwszych postow i udowodniajacy ze przyklady tam podane wcalenie pokazuja noobow i zeby ludzie zastanowili sie zanim nazwa kogos noobem. Chociaz to bylo troche offtopic to jeszcze potrafie przebolec kasacje tego posta... ale zdarzalo sie tak ze moj post byl w 100% zgodny z tematem z regulaminem nie bylo tego wczesniej napisane i pojakims czasie post znikal w niewyjasnionych okolicznoscuach(ale temat zostawal, zeby nie bylo watpliwosci) >.<

kliknij pana garrisona!

stary 05-01-2005, 20:43   #4
Tibiańczyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: ﻑﻐﻍﻗﻞ ﻛﺴﺕﺎﺘ

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elder Druid
Poziom: 68
Poziom mag.: 65
Send a message via Skype™ to Tibiańczyk
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Magus
Zaden post nie jest kasowany dla zabawy, albo lamie on w jakis sposob zasady forum, albo zasady scisle okreslone w danym temacie (np brak screen w tamcie gdzie maja one byc). Nie Tobie jednemu posty znikaja (nawet mi ). Czesto zostaje usuniety caly temat (duplikacje, walkowane 100 razy, glupi itd) wiec jesli twoje posty tam byly to nie ma sie co dziwic ze znikly razem z tematem. A co do info to nie zamierzam wysylc go kazdemu userowi za kazdym razem kiedy kasuje jego post/temat - zycie by mi nie starczyło.
A prościej ? Nie róbcie ludzie głupich,powtarzanych tematów(zazwyczaj all jest w przyklejonych) i nie piszcie bzudrnych,głupich, niczego nie wznoszących, zaśmiecających forum postów < ładnie wyszło

Tibiańczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2005, 21:00   #5
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Domyślny

nieuwazam zeby jakikolwiek z moich postow ktory zostal skasowany byl bzdurny,glupi,nic niewnoszacy,zasmiecajacy forum, wiec zalozylem ten bzdurny,glupi,nic niewnoszacy,zasmiecajacy forum temat aby dowiedziec sie przyczyny kasacji moich posotow. Bo nie chodzi mi o samo to ze post zostal skasowany, ale o to, ze jak post jest kasowany, to w jego miejscu widac powod kasacji, a na miejscu swoich postow ktore zostaly skasowane nie znalazlem tego.

kliknij pana garrisona!

stary 05-01-2005, 21:34   #6
Vanessa
eX Moderator

Vanessa's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2004

Domyślny

Pozostawmy powody kasowania postów/tematów, bo o tym napisał już Magus.
Jeśli chodzi o to, że w niektórych przypadkach widać, kto usunął posta (i czasem też powód usunięcia), to wynika to z tego, że są dwie metody kasowania: softem (można przywrócić, podać powód, itp.) i hardem (znika na zawsze i nie ma śladu).
Co do wyboru metody kasowania, zależy ona od moderatora, powodu, dla którego kasuje on post i często od usera (Jeśli wiadomo, że user zrozumie, że dany post musiał zostać skasowany, kasuje się go hardem. Ale jeśli po userze można się spodziewać, że napisze post od nowa "wcielo mi poprzedni plx", to często na wszelki wypadek kasuje się go softem, podając powód).
Pozdrawiam

Chwilowo mnie nie ma, przepraszam

bobo!
Vanessa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2005, 21:37   #7
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Poziom: 104
Domyślny

<cut>

AAAAAAaaaaaa
You evul Vanessa!!!111
Piszesz szybciej na klawie niz ja

Moge tylko dodac ze czesciej jest uzywana metoda hard aby nie robic syfu na forum w postaci: ktos wchodzi do dzialu/tematu a tam 90% postow/tematow jest skasowanych softem
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2005, 22:10   #8
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

* $corcerer widzi jak evul drom patrzy na mnie

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-01-2005, 10:00   #9
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
<cut>

AAAAAAaaaaaa
You evul Vanessa!!!111
Piszesz szybciej na klawie niz ja

Moge tylko dodac ze czesciej jest uzywana metoda hard aby nie robic syfu na forum w postaci: ktos wchodzi do dzialu/tematu a tam 90% postow/tematow jest skasowanych softem
Aż w końcu będą powstawać takie głupie, nic niewnoszące, bezmyślne, zaśmiecające forum tematy, w ciągu tygodnia będzie ich 10, aż w końcu powstanie temat "Modki sux!(?)" ? :¤/

Btw. Szkoda, że nie można reportować własnych postów.. i korzystajać z okazji proszę o skasowanie mojego głupiego, nic niewnoszącego do sykusji, bezmyślnego, zaśmiecającego forum posta... tu
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-01-2005, 13:18   #10
Remciu
Guest

Domyślny

Mi usuneli temat z powodu jakiegoś ER TE EF EM _R_T_F_M_
Oco w tym chodzi?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-01-2005, 15:56   #11
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Remciu
Mi usuneli temat z powodu jakiegoś ER TE EF EM _R_T_F_M_
Oco w tym chodzi?
http://www.tibia.pl/ag.htm

w skrócie : RTFM - Read The F*.* Manual
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania