|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 12 2004
|
![]() Ten temat stworzony jest po to aby ostrzec niedoświadczonych graczy.
![]() Jeżeli znasz jakiegoś oszusta który nabiera ludzi, żeby zarobić dla siebie kase nie wysilając się zbytnio to podaj jego nick i jago sposób nabierania. Jednym z nich jest "Raves The Knight" lub też "Paryss"(grają na dan00bii) którzy oferują Bright sworda po bardzo niskich i zadziwiających cenach. Piszą także że mają mało czasu(np."szybko bo zaraz daje loga"-rzeczywiście to będą jeszcze długo grać ) i żeby pieniądze przesłać parcelem, a tak naprawde gdy wyślemy pieniądze, miecza juz nie zobaczymy. Aby uniknąć tego typu sytuacji parcela używaj tylko rzeczy o wartośći do 1k. A po lepsze rzeczy będziesz musiał się udać ostobiście lub statkiem(tylko jeżeli posiasz Pacc). Ostatnio edytowany przez bumer - 07-01-2005 o 16:14. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() żeś amerykę odkrył ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: Świnoujście
|
![]() Jasne?!?!?! W życiu bym na to nie wpadła!!! Dzięki że mi powiedziałeś !!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2004
Lokacja: Białystok
Profesja: Royal Paladin
Świat: PA-ndoria
Poziom: 64
Skille: 82/50
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() To ja dam cos od siebie. Na azurze dziala "szajka przestepcow"
![]() Chodza i mowia do 20-25lvli jakie maja spodenki,bron itd itp. Oczywiscie pokazuja swoje brass legi czy tesz longsworda wykladajac na ziemie <lol> i sie pytaja czy to jest dobre ;p puzniej owy naiwniak wyklada swoj sprzet a oszust puszcza fire fielda na sprzet podchodzi i... robi Destroy Field i mamy po broni czy tesz spodenkach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Ja znam jednego złego oszusta...a jestem nim JA
![]() Na Harmonii jestem dobrze znany przez sporą grupkę osób przez swoje wyczyny ![]() Ciągle sie mnie czepiaja że jestem thief, mam im oddać rzeczy, które im zabralem, wytykają mi że nigdy nie będe miał kolegów/przyjaciół...itd...itp, a w regulaminie nie jest napisane, że nie można kraść. Przecież oszukałem ich wszystkich tylko przez ich nieostrożność/głupote. Oto kilka rad: 1. Nie wykładaj rzeczy na ziemie by sie pochwalić itp (gość wyłożył Blue Robe na ziemie i dostał laga a ja zrobilem swoje ![]() 2. Zawsze sprawdzaj czy przed wysłaniem parcela jest w nim label (gość nie włożyl labela do środka i zyskalem 5 bp uh ![]() 3. Nie ufaj świeżo poznanym ludziom (po 2 dniach znajomości poprosilem goscia by pozyczyl mi Dragon Shielda na pare minut, Utani Hur i odjazd a za drugim razem gośc zaproponował mi drag hunta wiec czemu nie...na koniec zrobilismy screena z huntu wszystko wzialem i papatki ![]() Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Ostatnio edytowany przez Kacziv - 07-01-2005 o 16:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Ab'Dendriel/Lunara Strona mocy: Ciemna xD Liczba postów: Cóś tam ich jest
![]() |
![]() Na Pacerze mój kumpel oszukuje niektórych naiwnych sorców i drutów. Sprzedaje wino, za minimalnie zniżoną cenę mana fluida. Nie jeden n00b się na to złapał. Jego nick to Ratuna.
Mój kumpel ![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 09 2004
|
![]() Tak Kacziv ,rzeczywiście masz się czym pochawlić :| Nie potrafię zrozumieć jak można bezczelnie kraść, a już tym bardziej chwalić się swoimi "wyczynami" :/ To, że w żadnym regulaminie nie pisze nic o kradzieży, to nie znaczy przecież że jest to w pełni dozwolone
![]() Może mam do tego takie a nie inne podejście gdyż przez swoja glupote i nieuwage PRAWIE stalem się ofiarą kradzieży . Prawie ,bo kumpel przekonal zlodzieja, żeby oddał to co ukradł . |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Xoxebar zostaw plecak z portfelem w jakimś autobusie i wyjdź. Przez swoją głupotę i nieuwagę stracisz kasę, nie? To czemu w Tibii miało by tego nie być. Tak zwane 'RPG'.
![]() |
#9 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() re: up
To gra (teoretycznie) RPG i jak w każdej są różne profesje ... m.in. złodziej Poza tym, np. zobacz, dajesz ogłoszenie do gazety że kupisz tanio coś, ktoś mówi, wyślij pieniądze pocztą, a ja Ci wyślę potem to coś. Wysyłasz kasę ale nie masz na to dowodu -> gość się może wyprzeć wszystkiego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: a gdzie mieszkaja krasnoludki?.. hopsa-sasa ! hop-sasa!
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() tak jak mówi superman.
Tibia to RPG, każdy odgrywa swoją rolę tak jak potrafi/chce. chcesz byś thief?Kradnij. chcesz być pker? PKuj. chcesz być... itp. Nie ma co się pluć że ktoś kradnie że jest thief, noob i wogole. A zresztą sam mam postać którą wykorzystuje do złodziejstwa ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() ja miałem złodzieja wy***ałem gdzieś ze 20k no i mi sie znudziło a pozatym kręciłem wałki na gsach i two handedach
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
@Topic Na Galanie panuje szajba(około 10 osób), która "sell bright sword! 15k!", sprawdziłem trzech i każdy identyczna taktyka, daje bs pierw, a potem carlin sword, wyśmiałem, a potem jeszcze zabiłem w nadzieji, że miał go w bp, niestety ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
|
![]() Nie no same thiefy tylko że za kradzież są bany i nie wiem ile razy mam to powtarzać bany są bo przychodzi wyrozumiały gm któremu też ukradli czasem coś na zwykłym charze.Złodziejów trzeba tępić a wy jesteście inni lotbagi pewnie też zapier...porzyczają noby
------ Edit by Gremlin Zlodzieje sa czescia RPG i GM nie banuja za to, jak rowniez nie ma zasad ktore by tego zakazywaly. GM banuja zlodzieji czesto za destructive behavior, ale w wiekszosci wypadkow dzieje sie tak albo dlatego ze zlodziej zaczal wyzywac kogos kto go wydal spolecznosci albo dlatego ze kradziez byla przedewszystkim aktem wandalizmu (np kradziez krzesel/jedzenia ze zorganizowanej uroczystosci). Mozliwy jest tez ban za uzywanie macro/bugow, ale jesli kradziez byla w 100% oparta na naiwnosci ofiary za takie cos GM nie mozne przyznac kary. Ostatnio edytowany przez Gremlin - 07-01-2005 o 18:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2004
Lokacja: Tibia city
|
![]() A wiecie co ja zrobiłem ?Gram na Harmonii i miałem kiedyś takiego mojego "kolegę", co to zrobił mi teleport i tak zaczęła się nasza "przyjaźń". Znałem go 2 dni, a on mi się pyta czy dam mu pobawić się moim dragon shieldem i czy mu ufam. Ja oczywiście mu go nie dałem, przecierz aż taki głupi nie jestem, ale on mi bardzo ufał, bo wiecie co zrobił ? Dał mi cały swój stuff jaki miał czyli : boh,g arm,c legs,bs,vamp shield i crus helmet i powiedział, że mogę sobie pochodzić w tym no i w tym momecie się znów pyta czy mu dam czy nie tego dragon shielda, bo jeszcze takiego nie miał, to ja mu d shielda pod nogi, połaziłem troche w bohach sobie i wiecie co zrobiłem ????!!!!! ODDAŁEM MU WSZYSTKO
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Bohus - 07-01-2005 o 18:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() Cytuj:
Temat jest Bezsensowny bo Nooby poczytaja i beda probowac ! Zaden troche myslacy gracz nie nabierze sie na te Tricki
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Białystok
Stan: Na Emeryturze
Imię: Friida
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
|
![]() Nowy sposób thiefowania, czyli "Show your eq"
Thief chcąc "kupić" jakiś item prosi ciebie abyś wyłożył go na dp. Następnie wrzuca bardzo dużo śmieci na ten item. Gdy ty zajmujesz się odgarnianiem śmieci leżących na twoim itemie, lub pisaniem o co mu chodzi, koleś wrzuca pod ciebie 2 parcele i ponad 10 inych śmieci tak, że te 2 parcele znikają. Następnie wrzuc za ciebie 2 kratki jakiś itemik np fishing rod, abyś ty odszedł od dp na 1 kratkę. Po wzięciu fishing roda lub innego itema, chcąc wrócić pod swoją skrzynke depo okazuje się, że zostajesz odepchnięty przez 2 parcele które są niewidzialne pod śmieciami. Thief w tym czasie podchodzi do ciebie, wypycha cię, staje na twoje miejsce, kładzie pod siebie parcela, i wchodzi pod sprzynke dp pod którą podłożyłeś item. Wszystko. Do tego sposobu przydało by się mieć pomocnika, który pomagałby ci z daleka wrzucać śmieci. Wiem, że to troche skąplikowane, ale naprawde moża bardzo łatwo oszukać kogoś. Mój kolega został okradziony w ten sposób na F axe i chciałbym was przestrzec przed pokazywaniem itemów na dp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Stan: Niegrający
|
![]() tiaa ja też zostałem okradziony w ten sposób, że położyłem brass legs (
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Szczecin,Inferna,Ab'dendriel :P
|
![]() a ja sobie ide przez las...
LUDZIE gadajcie na temat a nie o sposobach kradziezy bo jest na to poradnik -.- ti tez sie wypowiem nie na temat ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2004
|
![]() A raz facet sprzedawal Gsa po 20k to bylo dawno na titani wiec myslalem ze go spzredam za 50k poszedlem do venore wyslalem kase parcelem i z gosciem daje trade a on ignore i gada ze capa nie ma pozniej sie to powtarza i mowi bym dal accept pobawilismy sie tak chwilke powiedzialem mu ze jest n00bem i poszedlem a facet napisal ze jestem hunted przez jakiegos 50lvla, pozniej ide na dragi i jakis facet sie pluje po chinsku/szwedzku/niee wiem ale jak ktos da 4 x reject to nie bawcie sie dalej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Monk |
Ta wiadomość została usunięta przez Gremlin.
|