Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-01-2005, 16:13   #1
bumer
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 12 2004

Evul Oszuści i ich taktyki !!!

Ten temat stworzony jest po to aby ostrzec niedoświadczonych graczy.

Jeżeli znasz jakiegoś oszusta który nabiera ludzi, żeby zarobić dla siebie kase nie wysilając się zbytnio to podaj jego nick i jago sposób nabierania.

Jednym z nich jest "Raves The Knight" lub też "Paryss"(grają na dan00bii) którzy oferują Bright sworda po bardzo niskich i zadziwiających cenach. Piszą także że mają mało czasu(np."szybko bo zaraz daje loga"-rzeczywiście to będą jeszcze długo grać ) i żeby pieniądze przesłać parcelem, a tak naprawde gdy wyślemy pieniądze, miecza juz nie zobaczymy.
Aby uniknąć tego typu sytuacji parcela używaj tylko rzeczy o wartośći do 1k. A po lepsze rzeczy będziesz musiał się udać ostobiście lub statkiem(tylko jeżeli posiasz Pacc).

Ostatnio edytowany przez bumer - 07-01-2005 o 16:14.
bumer jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-01-2005, 16:16   #2
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

żeś amerykę odkrył ...

p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 16:21   #3
Kate Elmon
Użytkownik forum

Kate Elmon's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: Świnoujście

Domyślny

Jasne?!?!?! W życiu bym na to nie wpadła!!! Dzięki że mi powiedziałeś !!!
Kate Elmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 16:23   #4
Kamzoreq
Użytkownik Forum

Kamzoreq's Avatar

Data dołączenia: 28 06 2004
Lokacja: Białystok

Profesja: Royal Paladin
Świat: PA-ndoria
Poziom: 64
Skille: 82/50
Poziom mag.: 16
Kamzoreq ma numer GG 8898210
Domyślny

To ja dam cos od siebie. Na azurze dziala "szajka przestepcow"
Chodza i mowia do 20-25lvli jakie maja spodenki,bron itd itp. Oczywiscie pokazuja swoje brass legi czy tesz longsworda wykladajac na ziemie <lol>
i sie pytaja czy to jest dobre ;p puzniej owy naiwniak wyklada swoj sprzet a oszust puszcza fire fielda na sprzet podchodzi i... robi Destroy Field i mamy po broni czy tesz spodenkach
Kamzoreq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 16:30   #5
Kacziv
Użytkownik Forum

Kacziv's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Kacziv ma numer GG 5619795
Domyślny

Ja znam jednego złego oszusta...a jestem nim JA
Na Harmonii jestem dobrze znany przez sporą grupkę osób przez swoje wyczyny
Ciągle sie mnie czepiaja że jestem thief, mam im oddać rzeczy, które im zabralem, wytykają mi że nigdy nie będe miał kolegów/przyjaciół...itd...itp, a w regulaminie nie jest napisane, że nie można kraść. Przecież oszukałem ich wszystkich tylko przez ich nieostrożność/głupote.
Oto kilka rad:
1. Nie wykładaj rzeczy na ziemie by sie pochwalić itp (gość wyłożył Blue Robe na ziemie i dostał laga a ja zrobilem swoje )
2. Zawsze sprawdzaj czy przed wysłaniem parcela jest w nim label (gość nie włożyl labela do środka i zyskalem 5 bp uh )
3. Nie ufaj świeżo poznanym ludziom (po 2 dniach znajomości poprosilem goscia by pozyczyl mi Dragon Shielda na pare minut, Utani Hur i odjazd a za drugim razem gośc zaproponował mi drag hunta wiec czemu nie...na koniec zrobilismy screena z huntu wszystko wzialem i papatki )

Więcej grzechów nie pamiętam

Ostatnio edytowany przez Kacziv - 07-01-2005 o 16:38.
Kacziv jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 16:52   #6
Tomciog
Użytkownik Forum

Tomciog's Avatar

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Ab'Dendriel/Lunara Strona mocy: Ciemna xD Liczba postów: Cóś tam ich jest

Tomciog ma numer GG 7066275
Domyślny

Na Pacerze mój kumpel oszukuje niektórych naiwnych sorców i drutów. Sprzedaje wino, za minimalnie zniżoną cenę mana fluida. Nie jeden n00b się na to złapał. Jego nick to Ratuna.

Mój kumpel
Tomciog jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 17:10   #7
Xoxebar
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 09 2004

Smutny

Tak Kacziv ,rzeczywiście masz się czym pochawlić :| Nie potrafię zrozumieć jak można bezczelnie kraść, a już tym bardziej chwalić się swoimi "wyczynami" :/ To, że w żadnym regulaminie nie pisze nic o kradzieży, to nie znaczy przecież że jest to w pełni dozwolone W Tibii nie można się kierować tylko regulaminem, ale też od czasu do czasu dobrze jest pomyśleć i zastanowic sie czy to co robisz jest wporządku względem innych graczy.
Może mam do tego takie a nie inne podejście gdyż przez swoja glupote i nieuwage PRAWIE stalem się ofiarą kradzieży . Prawie ,bo kumpel przekonal zlodzieja, żeby oddał to co ukradł .
Xoxebar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 17:19   #8
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Xoxebar zostaw plecak z portfelem w jakimś autobusie i wyjdź. Przez swoją głupotę i nieuwagę stracisz kasę, nie? To czemu w Tibii miało by tego nie być. Tak zwane 'RPG'.
stary 07-01-2005, 17:30   #9
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

re: up

To gra (teoretycznie) RPG i jak w każdej są różne profesje ... m.in. złodziej

Poza tym, np. zobacz, dajesz ogłoszenie do gazety że kupisz tanio coś, ktoś mówi, wyślij pieniądze pocztą, a ja Ci wyślę potem to coś. Wysyłasz kasę ale nie masz na to dowodu -> gość się może wyprzeć wszystkiego.

p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 17:31   #10
Jackiew
Użytkownik Forum

Jackiew's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: a gdzie mieszkaja krasnoludki?.. hopsa-sasa ! hop-sasa!

Stan: Na emeryturze
Jackiew ma numer GG 4837606
Domyślny

tak jak mówi superman.
Tibia to RPG, każdy odgrywa swoją rolę tak jak potrafi/chce. chcesz byś thief?Kradnij. chcesz być pker? PKuj. chcesz być... itp.
Nie ma co się pluć że ktoś kradnie że jest thief, noob i wogole. A zresztą sam mam postać którą wykorzystuje do złodziejstwa
Jackiew jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 17:37   #11
rasielin
Guest

Domyślny @złodziej

ja miałem złodzieja wy***ałem gdzieś ze 20k no i mi sie znudziło a pozatym kręciłem wałki na gsach i two handedach a tak btw: to tylko gra i jak chłopak powie że jest złodziejem i ma git itemsy to nie można go tępić tyko ewentualnie tego nooba co sie dał w ***a zrobić bo to tylko gra... i nie zapominajcie...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 17:41   #12
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xoxebar
Tak Kacziv ,rzeczywiście masz się czym pochawlić :| Nie potrafię zrozumieć jak można bezczelnie kraść, a już tym bardziej chwalić się swoimi "wyczynami" :/ To, że w żadnym regulaminie nie pisze nic o kradzieży, to nie znaczy przecież że jest to w pełni dozwolone W Tibii nie można się kierować tylko regulaminem, ale też od czasu do czasu dobrze jest pomyśleć i zastanowic sie czy to co robisz jest wporządku względem innych graczy.
Może mam do tego takie a nie inne podejście gdyż przez swoja glupote i nieuwage PRAWIE stalem się ofiarą kradzieży . Prawie ,bo kumpel przekonal zlodzieja, żeby oddał to co ukradł .
A domyślił byś się, że on robi przysługę tym newbie? Stracił, no ok, ale już nigdy więcej nie będzie tak robił, nabrał już doświadczenia i wie żeby za mocno nie ufać nikomo, bo to w końcu tibia... Na serio, ja nie kradnę, ale szczerze bardzo mnie wkurzają ludzie, którzy mówia: "rzeczywiście masz się czym pochawlić :| Nie potrafię zrozumieć jak można bezczelnie kraść, a już tym bardziej chwalić się swoimi "wyczynami" :/"., przecież jeśli jesteś mądry nic nie stracisz, a jeśli stracisz to wiesz żeby więcej tak nie robić...

@Topic
Na Galanie panuje szajba(około 10 osób), która "sell bright sword! 15k!", sprawdziłem trzech i każdy identyczna taktyka, daje bs pierw, a potem carlin sword, wyśmiałem, a potem jeszcze zabiłem w nadzieji, że miał go w bp, niestety
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 18:04   #13
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Nie no same thiefy tylko że za kradzież są bany i nie wiem ile razy mam to powtarzać bany są bo przychodzi wyrozumiały gm któremu też ukradli czasem coś na zwykłym charze.Złodziejów trzeba tępić a wy jesteście inni lotbagi pewnie też zapier...porzyczają noby

------
Edit by Gremlin
Zlodzieje sa czescia RPG i GM nie banuja za to, jak rowniez nie ma zasad ktore by tego zakazywaly.
GM banuja zlodzieji czesto za destructive behavior, ale w wiekszosci wypadkow dzieje sie tak albo dlatego ze zlodziej zaczal wyzywac kogos kto go wydal spolecznosci albo dlatego ze kradziez byla przedewszystkim aktem wandalizmu (np kradziez krzesel/jedzenia ze zorganizowanej uroczystosci).
Mozliwy jest tez ban za uzywanie macro/bugow, ale jesli kradziez byla w 100% oparta na naiwnosci ofiary za takie cos GM nie mozne przyznac kary.

Ostatnio edytowany przez Gremlin - 07-01-2005 o 18:36.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 18:13   #14
Bohus
Użytkownik Forum

Bohus's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2004
Lokacja: Tibia city

Domyślny

A wiecie co ja zrobiłem ?Gram na Harmonii i miałem kiedyś takiego mojego "kolegę", co to zrobił mi teleport i tak zaczęła się nasza "przyjaźń". Znałem go 2 dni, a on mi się pyta czy dam mu pobawić się moim dragon shieldem i czy mu ufam. Ja oczywiście mu go nie dałem, przecierz aż taki głupi nie jestem, ale on mi bardzo ufał, bo wiecie co zrobił ? Dał mi cały swój stuff jaki miał czyli : boh,g arm,c legs,bs,vamp shield i crus helmet i powiedział, że mogę sobie pochodzić w tym no i w tym momecie się znów pyta czy mu dam czy nie tego dragon shielda, bo jeszcze takiego nie miał, to ja mu d shielda pod nogi, połaziłem troche w bohach sobie i wiecie co zrobiłem ????!!!!! ODDAŁEM MU WSZYSTKO ,bo wiedziałem, że się wkurzy jak mu tego nie zwróce, dobre nie ?

Ostatnio edytowany przez Bohus - 07-01-2005 o 18:14.
Bohus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 19:44   #15
Shin Chan
Użytkownik Forum

Shin Chan's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2004
Lokacja: Sanok

Shin Chan ma numer GG 1558308
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kacziv
Ja znam jednego złego oszusta...a jestem nim JA
Na Harmonii jestem dobrze znany przez sporą grupkę osób przez swoje wyczyny
Ciągle sie mnie czepiaja że jestem thief, mam im oddać rzeczy, które im zabralem, wytykają mi że nigdy nie będe miał kolegów/przyjaciół...itd...itp, a w regulaminie nie jest napisane, że nie można kraść. Przecież oszukałem ich wszystkich tylko przez ich nieostrożność/głupote.
Ta jasne ukradles komus Dwarvenke z solda i jestes Slawny -.-" ty to powiedziales Nikt iNNy

Temat jest Bezsensowny bo Nooby poczytaja i beda probowac !

Zaden troche myslacy gracz nie nabierze sie na te Tricki

Śmierć? Nieważne! / Żyć? Nieważne! / Ważne - zwyciężyć!
Shin Chan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 20:42   #16
Elmer
Użytkownik Forum

Elmer's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004

Stan: Na Emeryturze
Imię: Friida
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
Domyślny

Nowy sposób thiefowania, czyli "Show your eq"

Thief chcąc "kupić" jakiś item prosi ciebie abyś wyłożył go na dp. Następnie wrzuca bardzo dużo śmieci na ten item. Gdy ty zajmujesz się odgarnianiem śmieci leżących na twoim itemie, lub pisaniem o co mu chodzi, koleś wrzuca pod ciebie 2 parcele i ponad 10 inych śmieci tak, że te 2 parcele znikają. Następnie wrzuc za ciebie 2 kratki jakiś itemik np fishing rod, abyś ty odszedł od dp na 1 kratkę. Po wzięciu fishing roda lub innego itema, chcąc wrócić pod swoją skrzynke depo okazuje się, że zostajesz odepchnięty przez 2 parcele które są niewidzialne pod śmieciami. Thief w tym czasie podchodzi do ciebie, wypycha cię, staje na twoje miejsce, kładzie pod siebie parcela, i wchodzi pod sprzynke dp pod którą podłożyłeś item. Wszystko. Do tego sposobu przydało by się mieć pomocnika, który pomagałby ci z daleka wrzucać śmieci. Wiem, że to troche skąplikowane, ale naprawde moża bardzo łatwo oszukać kogoś. Mój kolega został okradziony w ten sposób na F axe i chciałbym was przestrzec przed pokazywaniem itemów na dp.
Elmer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 21:03   #17
Patimrok
Użytkownik Forum

Patimrok's Avatar

Data dołączenia: 18 10 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

tiaa ja też zostałem okradziony w ten sposób, że położyłem brass legs ( ) na dp, bo jakiś gość chciał zobaczyć, i zaczął wrzucać pełno śmieci, zaczynam je wywalać, a on je podnosi i dalej wrzuca i tak se myśle: "pewnie chce, żebym z rozpędu wyrzucił legi", no i niestety tak się stało (wtedy 195 gp to była dla mnie durza strata )
Patimrok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 21:40   #18
error błąd
Użytkownik Forum

error błąd's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Szczecin,Inferna,Ab'dendriel :P

Domyślny

a ja sobie ide przez las...
LUDZIE gadajcie na temat a nie o sposobach kradziezy bo jest na to poradnik -.-
ti tez sie wypowiem nie na temat ja 1 ukradlem na rooku 1gp fajnie nie?
prof: knight
lvl: 8
skille: 72/69
eq:c-armor, c-legs, c-helmet, c-shield, f-axe, BoHy(skad?, ze starej postaci ;])
swiat: pacera
error błąd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 21:56   #19
Elmer
Użytkownik Forum

Elmer's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004

Stan: Na Emeryturze
Imię: Friida
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez error błąd
ja 1 ukradlem na rooku 1gp fajnie nie?
Za***iście ....
Elmer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 22:23   #20
Hengar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 11 2004

Domyślny

A raz facet sprzedawal Gsa po 20k to bylo dawno na titani wiec myslalem ze go spzredam za 50k poszedlem do venore wyslalem kase parcelem i z gosciem daje trade a on ignore i gada ze capa nie ma pozniej sie to powtarza i mowi bym dal accept pobawilismy sie tak chwilke powiedzialem mu ze jest n00bem i poszedlem a facet napisal ze jestem hunted przez jakiegos 50lvla, pozniej ide na dragi i jakis facet sie pluje po chinsku/szwedzku/niee wiem ale jak ktos da 4 x reject to nie bawcie sie dalej raz widzialem jak jeden facet drugiego na 40k o***al
Hengar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-01-2005, 22:42
Monk
Ta wiadomość została usunięta przez Gremlin.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania