Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-01-2010, 15:49   #1
Kuroi
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 01 2010

Domyślny Gra Druidem

Zaznaczę na wstępie, że jestem dojść świeżym graczem(gram około 2 tyg.)
Obecnie posiadam druida na 13 lvl'u. Przeczytałem już niejeden poradnik nt gdzie exp'ić z takim, a takim lvl'em. Obecnie siedzę na rotach w darashi'i i od kiedy mam nowego roda to nie wyrabiam z regenerowaniem many. I tu mój niewielki dylemat, ładować manę potion'ami czy zostawić postać na 2-3 min i dalej wrócić do expi'enia. Pytanie z pozoru błahe, ale w odpowiedzi mam nadzieję uzyskać odpowiednie wskazówki przy exp'ieniu na wyższym lvl'u.
A już na marginesie od, którego lvl'a oraz na czym warto exp'ić z waste(ale tak aby zawsze wyjść na plus).
Kuroi jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-01-2010, 16:08   #2
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Ładuj mane manasami, a co do tego drugiego pytania, to skoro przeczytałeś tak dużo poradników powinieneś wiedzieć
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2010, 16:24   #3
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko

Stan: Na Emeryturze
Erverse ma numer GG 9055526
Domyślny

No nie wiem, dla mnie dziwne jest manasowanie się na expie na 13 lvlu. Możesz użyc manasa tam raz na jakiś czas, ale bez przesady, żeby marnowac bp manasów na rotach.

a co do ....
Cytuj:
z waste(ale tak aby zawsze wyjść na plus).
jak można "wastowac", ale wyjśc na tym z plusem?
waste = strata, więc wyciągnij wnioski.
btw, grasz dopiero 2 tygodnie i już pacc? nie lepiej było się pierw obeznac z grą? takim sposobem pacc się po części zmarnuje, ale cóż - Twoja decyzja.
Erverse jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2010, 17:32   #4
Kuroi
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 01 2010

Domyślny

@Rybzor

Faktycznie piszą jednakże opierają zysk na czynniku losowym " jak się poszczęści to się zwróci z nawiązką "
Widziałem już w jakimś poradniku orientacyjny zarobek na godzinę w jakimś poradniku, ale był on mocno zawyżony z racji, że były dość wartościowe rare itemy, które jak wiadomo wcale nie muszą wypaść w przeciągu godziny, czy choćby dwóch.

@Erverse

Tutaj błąd w moim pytaniu był związany z moim niedoinformowaniem intuicyjnie domyśliłem się, że wastować znaczy włożyć jakiś wkład w expienie(często spory), ale z możliwością wyjścia na plus.

Co do kwestii Pacc'a to zaobserwowałem u ludzi to "coś" co można nazwać usilnym pokazaniem, że ktoś marnuje pacc'a, bo np. ma niski lvl, lub nie wykorzystuje jego pełnych możliwości. Na marginesie 1 dzień Pacc ~ 1zł(co zapewne wiesz) i nie myślę, żeby można było nazwać to marnowaniem kasy.

@Topic
Dzięki za odpowiedzi

Ostatnio edytowany przez Kuroi - 09-01-2010 o 17:35.
Kuroi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2010, 17:37   #5
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kuroi Pokaż post
@Rybzor
Faktycznie piszą jednakże opierają zysk na czynniku losowym " jak się poszczęści to się zwróci z nawiązką "
Bo tak z definicji jest. Podczas expienia poza kasą i typowym lootem, wartościowe przedmioty wypadają losowo. Raz skończyć expienie z ogromnym zyskiem, a drugi raz ze stratą i nie masz na to żadnego wpływu. Oczywiście mowa o wartościowych przedmiotach, a nie o wyżej wspomnianych kuszach, mace'ach i kasie.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania