|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 01 2010
|
![]() Zaznaczę na wstępie, że jestem dojść świeżym graczem(gram około 2 tyg.)
Obecnie posiadam druida na 13 lvl'u. Przeczytałem już niejeden poradnik nt gdzie exp'ić z takim, a takim lvl'em. Obecnie siedzę na rotach w darashi'i i od kiedy mam nowego roda to nie wyrabiam z regenerowaniem many. I tu mój niewielki dylemat, ładować manę potion'ami czy zostawić postać na 2-3 min i dalej wrócić do expi'enia. Pytanie z pozoru błahe, ale w odpowiedzi mam nadzieję uzyskać odpowiednie wskazówki przy exp'ieniu na wyższym lvl'u. A już na marginesie od, którego lvl'a oraz na czym warto exp'ić z waste(ale tak aby zawsze wyjść na plus). |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() No nie wiem, dla mnie dziwne jest manasowanie się na expie na 13 lvlu. Możesz użyc manasa tam raz na jakiś czas, ale bez przesady, żeby marnowac bp manasów na rotach.
a co do .... Cytuj:
waste = strata, więc wyciągnij wnioski. btw, grasz dopiero 2 tygodnie i już pacc? nie lepiej było się pierw obeznac z grą? takim sposobem pacc się po części zmarnuje, ale cóż - Twoja decyzja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 01 2010
|
![]() @Rybzor
Faktycznie piszą jednakże opierają zysk na czynniku losowym " jak się poszczęści to się zwróci z nawiązką " Widziałem już w jakimś poradniku orientacyjny zarobek na godzinę w jakimś poradniku, ale był on mocno zawyżony z racji, że były dość wartościowe rare itemy, które jak wiadomo wcale nie muszą wypaść w przeciągu godziny, czy choćby dwóch. @Erverse Tutaj błąd w moim pytaniu był związany z moim niedoinformowaniem ![]() Co do kwestii Pacc'a to zaobserwowałem u ludzi to "coś" co można nazwać usilnym pokazaniem, że ktoś marnuje pacc'a, bo np. ma niski lvl, lub nie wykorzystuje jego pełnych możliwości. Na marginesie 1 dzień Pacc ~ 1zł(co zapewne wiesz) i nie myślę, żeby można było nazwać to marnowaniem kasy. @Topic Dzięki za odpowiedzi Ostatnio edytowany przez Kuroi - 09-01-2010 o 17:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Bo tak z definicji jest. Podczas expienia poza kasą i typowym lootem, wartościowe przedmioty wypadają losowo. Raz skończyć expienie z ogromnym zyskiem, a drugi raz ze stratą i nie masz na to żadnego wpływu. Oczywiście mowa o wartościowych przedmiotach, a nie o wyżej wspomnianych kuszach, mace'ach i kasie.
|
![]() |
![]() |