Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-01-2005, 11:16   #1
Maniak Hip-Hopu
Zbanowany

Maniak Hip-Hopu's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2004
Lokacja: Bydgoszcz RULEZ

Domyślny WoŚp

Ruszył XIII Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy-

Co o niej sądzicie? ? Wypowiadajcie sie tutaj...
Według mnie, to jest szczytny cel,ponieważ kazda 1zł moze pomóc,
A wiec zapraszam was, zebyscie wrzucili cos do tej skarbonki.
Maniak Hip-Hopu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-01-2005, 11:23   #2
ALBERT
Użytkownik Forum

ALBERT's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Moria

Domyślny

Mi też WOŚP się podoba!
Naprawdę jedna z nielicznych organizacji które naprawdę chcą pomóc!!
ALBERT jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 11:51   #3
Slajt
Użytkownik Forum

Slajt's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2004
Lokacja: Szczecin

Slajt ma numer GG 2129575 Slajt ma login Tlenu defcom Adres Jabbera do Slajt
Domyślny

A tak z drugiej strony to ciekawe ile dla siebie biorą, bo nie wierzę, że wszyscy w 100% są tam WOLONTARIUSZAMI. Ciekawa jest też sprawa, że Unia Europejska dała taką samą kwotę na ofiary w azji jak Sandra Bulock ... Niech się walną w głowę ...
stary 09-01-2005, 12:04   #4
Tana
The Witch

Tana's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2004

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Slajt@
Wyobraz sobie ze nikt, nic dla siebie nie bierze. Sama jestem wolontariuszka Wosp. Moze masz jakies pieprzone zapedy by grabic i brac od wszystkiego procent, ale nie posadzaj o to innych, ktorzy wkladaja cale sily by choc troche pomoc. Wszystko w wosp jest datkiem. Transmisja tv i studio sa darem od tvp, puszki sa wykonane za darmo przez pewna firme papiernicza, rusztowania na wszystkie sceny sa pomoca firm budowlanych z calego kraju. Dlaczego zamiast pomoc raz w roku chociaz symboliczna zlotowka, ludzie mysla czy aby przypadkiem ktos na tym nie zarobi?
Rok temu chodzilam po ulicach zbierajac pieniadze. Podbiegla do mnie mala dziewczynka (z 7 latek), wrzucila nam troche drobnych i dala pluszowe serduszko, na ktorym byly recznie wyhaftowane literki WOSP. Powiedziala, ze pomogla jej w tym mama i czy mozemy to sprzedac. Nawet nie wiecie jak taki gest mi sie spodobal. To bylo niebo w porownaniu do tego, gdy ludzie w naszym wieku zamiast pomoc, mijali nas lub co gorsza wyklinali.
Kazda zlotowka sie liczy, wiec pomozcie.

PS. Owo serduszko sprzedalismy za okragla sumke jakies 15 minut pozniej ksiedzu z pobliskiej parafii.

PS2. Samego Owsiaka nie lubie, ale praca, ktora wlozyl i caly czas wklada w taki szczytny cel jest niesamowita.

Tana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 12:06   #5
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slajt
A tak z drugiej strony to ciekawe ile dla siebie biorą, bo nie wierzę, że wszyscy w 100% są tam WOLONTARIUSZAMI. Ciekawa jest też sprawa, że Unia Europejska dała taką samą kwotę na ofiary w azji jak Sandra Bulock ... Niech się walną w głowę ...
Fakt, chore. -.-

@Topic
Mój kolega to nazwał "Wielka Orkiestra świątecznej nie mocy/przemocy(jak kto woli", dlaczego? Dla tych głupich gówniarzy, którzy udają wolontariuszy...
Oosobiście myślę, że gdyby nie WoŚp to by było znacznie gorzej..

EDIT:
@Up
A jak wytłumaczysz fatk, że spotkałem już kilku oszustów rok temu? Czyli takich co chodzą z puszeczkami bez tej "legitki" i biorą sobie wszystko do domu? Chodzi mi tu o oszustów, którzy nie mają nic wspólnego z wolontariuszami... To też jest chore :l ..

Ostatnio edytowany przez Thero - 09-01-2005 o 12:09.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 12:14   #6
Tana
The Witch

Tana's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2004

Domyślny

Cytuj:
EDIT:
@Up
A jak wytłumaczysz fatk, że spotkałem już kilku oszustów rok temu? Czyli takich co chodzą z puszeczkami bez tej "legitki" i biorą sobie wszystko do domu? Chodzi mi tu o oszustów, którzy nie mają nic wspólnego z wolontariuszami... To też jest chore :l ..
1. Oszusci, oszustami - zawsze beda, bo to gatunek ktorego wybic sie nie da, ale nie oskarzajcie o to ludzi, ktorzy wkladaja cale swoje serce w to by pomagac.

2.Sam przyznajesz, ze byli bez legitymacji. To na cholere im dawac? Przeciez legitymacja jest po to, by dzieki niej wiadomo bylo co sie dzieje.

Tana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 12:14   #7
Maniak Hip-Hopu
Zbanowany

Maniak Hip-Hopu's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2004
Lokacja: Bydgoszcz RULEZ

Domyślny

Takich oszustow trzeba napukac gdy sie spotka, cala polska daje z kilka milionow a tu łebki zabieraja, ale co roku jest juz lepiej.
Dlatego jak bedzieciie dawac kaske lepiej lookac na wolontariusza i legitke czy nioe przypadkiem jest oszustem.
Maniak Hip-Hopu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 12:47   #8
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Jak powiem swoje zdanie, to od razu się będziecie pytać: "A czemu nie? Przecież WOŚP to takie super, pomagają itd". Wypowiadałem się już chyba rok temu na ten sam temat...

Ech...
stary 09-01-2005, 12:48   #9
xemmoe
Użytkownik Forum

xemmoe's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja

Stan: Na emeryturze
Domyślny

WOŚP robi to co powinno robić państwo!!!

Przecież na zachodzie nie ma takich akcji bo państwo za wszystko płaci!!!

Chociaż trzeba przyznać że Polacy umieją pomóc drugiemu głównie przez takie akcje, tak więc Orkiestra sama w sobie jest "zjawiskiem" pozytywnym...
stary 09-01-2005, 14:19   #10
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

A na przykład Caritas robi to samo, i jakoś nie potrzebuje rozgłosu...

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 14:33   #11
rafal<vaviec>
Użytkownik Forum

rafal<vaviec>'s Avatar

Data dołączenia: 02 10 2004
Lokacja: gdynia

rafal<vaviec> ma numer GG 1304842
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
No , ale Caritas zbiera pieniądze przez cały rok , a WOŚP ten jeden jedynyn raz w roku .
@ Topic ja podziwiam Jurka Owsiaka za to co zrobił .A wy zamiast marudzić powinniście dać chociaż złotówka.Polaków jest 38 milionów , a rekord WOŚP 31 milionów .Gdyby Każdy polak zał po złotówce ile by tej kasy było?? A i tak to nie oznacza , że że 31 milionów ludzi dało kase ...
Edit: opdziwiam nie tylko Jurka , ale i wolontariuszy . Spójrzcie za okno jaka jest pogoda . Tulko nieliczni odważyli by się wyjść w taką pogodę .Więc my mamy fajnie przed tym komputerem z gorącą herbatką .
lvl-26
mglvl-36
skille-19/23
uhmaker-8drut mglvl-3mglvl nie chce mi się go ćwiczyć

Ostatnio edytowany przez rafal<vaviec> - 09-01-2005 o 14:35.
rafal<vaviec> jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 16:21   #12
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Niektórzy są tak zapatrzeni w Jurka i jego organizację, że szok... Boli mnie brak obiektywizmu u niektórych...

@Scor: piękne podsumowanie; popieram, podpisuję się odiema nogami i lewą ręką
stary 09-01-2005, 16:34   #13
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Ja słyszałem wiele pogłosek na temat "machlojek" Owśiaka, np:
Kase którą uzbiera w danym roku wrzuca na konto, % bierze do kieszeni a rok puzniej reszte "oddaje"...

Albo chocby "Przystanek woodstok 9czy kaj to sie pisze), nie żebym miał coś przeci ale ile na to idzie kasy ?? A mogli by tak ten szmal na WOŚPA (ewentualnie Caritas) przekazać a nie robić imprezke vice wersa obok równie porytego (moim zdaniem) "Przystanku Jezus"

A wogule ile kasy idzie na taki "Finał" przecierz każdy coś ciągnie.

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 17:43   #14
Kalwin
Użytkownik forum

Kalwin's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005

Domyślny

na 100% coś idzie na ten zasrany woodstok
Kalwin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 17:59   #15
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Nah, szybcy jestescie...

Każda fundacja funkcjonuje w ten sposób, że zbierają kaśe, wpłacają ją na konto i ogłaszają przetarg na cośtam. Zanim rozwiążą przetarg i wyłonią zwycięzcę, to kasa procentuje, a oni potem jadą na tym procencie cały czas... Z czegoś przecież muszą żyć, co nie?

Peace, love, and ecstasy <= czyżby nowe hasło Owsianki?

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 18:08   #16
Slajt
Użytkownik Forum

Slajt's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2004
Lokacja: Szczecin

Slajt ma numer GG 2129575 Slajt ma login Tlenu defcom Adres Jabbera do Slajt
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rafal
No , ale Caritas zbiera pieniądze przez cały rok , a WOŚP ten jeden jedynyn raz w roku . @ Topic ja podziwiam Jurka Owsiaka za to co zrobił .A wy zamiast marudzić powinniście dać chociaż złotówka.Polaków jest 38 milionów , a rekord WOŚP 31 milionów .Gdyby Każdy polak zał po złotówce ile by tej kasy było?? A i tak to nie oznacza , że że 31 milionów ludzi dało kase ... Edit: opdziwiam nie tylko Jurka , ale i wolontariuszy . Spójrzcie za okno jaka jest pogoda . Tulko nieliczni odważyli by się wyjść w taką pogodę .Więc my mamy fajnie przed tym komputerem z gorącą herbatką . __________________
--> Buahhahaha
Owsiak bohaterem ?! Dla mnie to jeden <cenzura> oszust w okularkach. A dorobił się głównie na tej Orkiestrze (a czy coś bierze to nie wiem). Chodzi mi o popularność. A wiecie, że facet tyra księży i jest tym samym facetem, który "pomagając" w azji już niedługo będzie robił przystanek woodstok (czy jak to się piszę) gdzie wszyscy upiją się, zaczną brać dragi i jeszcze nie wiem co ... A tak offtopic to on mnie wkurza facet tym swoim jąkaniem, myśli, że edzie wyglądał bardziej niewinnnie ... -.-
@Tanatess:
To jest Polska, nie może być, że cała kasa idzie na biedne dzieci i nie rób sobie nadzei myśląc, że Owsiak siedzi w swoim studiu o chlebie i wodzie. Nie myśl, że samoloty latają na wodę. Obudź się wreszcie ! Qrde, sry że tak ostro :)
PS:A tych wolontariuszy to ja też podziwiam.
stary 09-01-2005, 19:28   #17
Dryb
Użytkownik Forum

Dryb's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005

Domyślny

Hmm...Podoba mi się sama idea. Od wielu lat pomagają noworodkom, ale zobaczcie ile ten Owsik (celowy błąd) za to bierze. Bo 2+2=4, a nie 22 ;P
@rafal<vaviec> tysiac to kosztuje jeden taki

Ostatnio edytowany przez Dryb - 09-01-2005 o 20:42.
Dryb jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 19:35   #18
Bebilon
Użytkownik Forum

Bebilon's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2004
Lokacja: Gdynia

Imię: Bebilon
Profesja: Elite Knight
Poziom: 312
Domyślny

Chcialem sobie cos kupic na allegro, ale nie akceptuja gp <zart>

W zeszłym roku bylo lepiej, licytowali jakies fajne rzeczy itp. w tym roku ehh ~

Bebilon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 19:46   #19
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tanatess
1. Oszusci, oszustami - zawsze beda, bo to gatunek ktorego wybic sie nie da, ale nie oskarzajcie o to ludzi, ktorzy wkladaja cale swoje serce w to by pomagac.

2.Sam przyznajesz, ze byli bez legitymacji. To na cholere im dawac? Przeciez legitymacja jest po to, by dzieki niej wiadomo bylo co sie dzieje.
Czy ja oskarżam? Ja oznajmiam, a to różnica... Pozatym dzieciakom bez legitki nie dawałem

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SHIZ
Chcialem sobie cos kupic na allegro, ale nie akceptuja gp <zart>

W zeszłym roku bylo lepiej, licytowali jakies fajne rzeczy itp. w tym roku ehh ~
A w tym roku o 20:00 u mnie na Zielonym Rynku będą "fajerwerki"(trochę nie w porę...) itd.

Cytuj:
Po prostu Caritas nie ma żadnego "finału", a zbiera mniej więcej tyle samo pieniędzy, męczy się cały rok, a ludzie i tak tylko "Oh! Ach!" jak zobaczą napis WoŚp...

@Topic
A kto myślał, że Owsiak to jest człowiek o tak ogromnym sercu, że za lata pracy nic nie będzie brał? Myślę, że nawet mu się należy, choć nie trzymam się reguły "złotówka dla nas, grosik dla poszkodowanych".
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 20:14   #20
Vacter
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 07 2004

Domyślny

Ja tam do owsiaka nic nie mam, wiem jaki jest, słyszałem o pijactwach itp. Ale nic do niego nie mam, ale mam do takiego rydzyka, który g**** robi, a ma pretensje do owsiaka, jedyne co rydzyk dobrze robi to mnożenie ilości mediów (gazety, telewizje itd) i kupowanie drogich zabawek, np. helikopter. Zresztą niech sie zajmie sobą,
Vacter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania