|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2004
Lokacja: Bydgoszcz RULEZ
|
![]() Ruszył XIII Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy-
Co o niej sądzicie? ? Wypowiadajcie sie tutaj... Według mnie, to jest szczytny cel,ponieważ kazda 1zł moze pomóc, A wiec zapraszam was, zebyscie wrzucili cos do tej skarbonki. ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Moria
|
![]() Mi też WOŚP się podoba!
Naprawdę jedna z nielicznych organizacji które naprawdę chcą pomóc!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() A tak z drugiej strony to ciekawe ile dla siebie biorą, bo nie wierzę, że wszyscy w 100% są tam WOLONTARIUSZAMI. Ciekawa jest też sprawa, że Unia Europejska dała taką samą kwotę na ofiary w azji jak Sandra Bulock ... Niech się walną w głowę ...
![]() |
#4 |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Slajt@
Wyobraz sobie ze nikt, nic dla siebie nie bierze. Sama jestem wolontariuszka Wosp. Moze masz jakies pieprzone zapedy by grabic i brac od wszystkiego procent, ale nie posadzaj o to innych, ktorzy wkladaja cale sily by choc troche pomoc. Wszystko w wosp jest datkiem. Transmisja tv i studio sa darem od tvp, puszki sa wykonane za darmo przez pewna firme papiernicza, rusztowania na wszystkie sceny sa pomoca firm budowlanych z calego kraju. Dlaczego zamiast pomoc raz w roku chociaz symboliczna zlotowka, ludzie mysla czy aby przypadkiem ktos na tym nie zarobi? Rok temu chodzilam po ulicach zbierajac pieniadze. Podbiegla do mnie mala dziewczynka (z 7 latek), wrzucila nam troche drobnych i dala pluszowe serduszko, na ktorym byly recznie wyhaftowane literki WOSP. Powiedziala, ze pomogla jej w tym mama i czy mozemy to sprzedac. Nawet nie wiecie jak taki gest mi sie spodobal. To bylo niebo w porownaniu do tego, gdy ludzie w naszym wieku zamiast pomoc, mijali nas lub co gorsza wyklinali. Kazda zlotowka sie liczy, wiec pomozcie. PS. Owo serduszko sprzedalismy za okragla sumke jakies 15 minut pozniej ksiedzu z pobliskiej parafii. PS2. Samego Owsiaka nie lubie, ale praca, ktora wlozyl i caly czas wklada w taki szczytny cel jest niesamowita.
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
@Topic Mój kolega to nazwał "Wielka Orkiestra świątecznej nie mocy/przemocy(jak kto woli", dlaczego? Dla tych głupich gówniarzy, którzy udają wolontariuszy... Oosobiście myślę, że gdyby nie WoŚp to by było znacznie gorzej.. EDIT: @Up A jak wytłumaczysz fatk, że spotkałem już kilku oszustów rok temu? Czyli takich co chodzą z puszeczkami bez tej "legitki" i biorą sobie wszystko do domu? Chodzi mi tu o oszustów, którzy nie mają nic wspólnego z wolontariuszami... To też jest chore :l .. Ostatnio edytowany przez Thero - 09-01-2005 o 12:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
|
![]() Cytuj:
2.Sam przyznajesz, ze byli bez legitymacji. To na cholere im dawac? Przeciez legitymacja jest po to, by dzieki niej wiadomo bylo co sie dzieje.
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2004
Lokacja: Bydgoszcz RULEZ
|
![]() Takich oszustow trzeba napukac gdy sie spotka, cala polska daje z kilka milionow a tu łebki zabieraja, ale co roku jest juz lepiej.
Dlatego jak bedzieciie dawac kaske lepiej lookac na wolontariusza i legitke czy nioe przypadkiem jest oszustem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Jak powiem swoje zdanie, to od razu się będziecie pytać: "A czemu nie? Przecież WOŚP to takie super, pomagają itd". Wypowiadałem się już chyba rok temu na ten sam temat...
Ech...
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
Stan: Na emeryturze
|
![]() WOŚP robi to co powinno robić państwo!!!
Przecież na zachodzie nie ma takich akcji bo państwo za wszystko płaci!!! Chociaż trzeba przyznać że Polacy umieją pomóc drugiemu głównie przez takie akcje, tak więc Orkiestra sama w sobie jest "zjawiskiem" pozytywnym...
![]() |
![]() |
#10 |
Nieobecny.
|
![]() A na przykład Caritas robi to samo, i jakoś nie potrzebuje rozgłosu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2004
Lokacja: gdynia
![]() |
![]() Cytuj:
@ Topic ja podziwiam Jurka Owsiaka za to co zrobił .A wy zamiast marudzić powinniście dać chociaż złotówka.Polaków jest 38 milionów , a rekord WOŚP 31 milionów .Gdyby Każdy polak zał po złotówce ile by tej kasy było?? A i tak to nie oznacza , że że 31 milionów ludzi dało kase ... Edit: opdziwiam nie tylko Jurka , ale i wolontariuszy . Spójrzcie za okno jaka jest pogoda . Tulko nieliczni odważyli by się wyjść w taką pogodę .Więc my mamy fajnie przed tym komputerem z gorącą herbatką .
świat-Valoria nick-vaviec profesja-sorcerer lvl-26 ![]() mglvl-36 ![]() skille-19/23 ![]() uhmaker-8drut mglvl-3mglvl ![]() Ostatnio edytowany przez rafal<vaviec> - 09-01-2005 o 14:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Niektórzy są tak zapatrzeni w Jurka i jego organizację, że szok... Boli mnie brak obiektywizmu u niektórych...
@Scor: piękne podsumowanie; popieram, podpisuję się odiema nogami i lewą ręką
![]() |
#13 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Ja słyszałem wiele pogłosek na temat "machlojek" Owśiaka, np:
Kase którą uzbiera w danym roku wrzuca na konto, % bierze do kieszeni a rok puzniej reszte "oddaje"... Albo chocby "Przystanek woodstok 9czy kaj to sie pisze), nie żebym miał coś przeci ale ile na to idzie kasy ?? A mogli by tak ten szmal na WOŚPA (ewentualnie Caritas) przekazać a nie robić imprezke vice wersa obok równie porytego (moim zdaniem) "Przystanku Jezus" A wogule ile kasy idzie na taki "Finał" przecierz każdy coś ciągnie.
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 01 2005
|
![]() na 100% coś idzie na ten zasrany woodstok
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nieobecny.
|
![]() Nah, szybcy jestescie...
Każda fundacja funkcjonuje w ten sposób, że zbierają kaśe, wpłacają ją na konto i ogłaszają przetarg na cośtam. Zanim rozwiążą przetarg i wyłonią zwycięzcę, to kasa procentuje, a oni potem jadą na tym procencie cały czas... Z czegoś przecież muszą żyć, co nie? Peace, love, and ecstasy <= czyżby nowe hasło Owsianki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Owsiak bohaterem ?! Dla mnie to jeden <cenzura> oszust w okularkach. A dorobił się głównie na tej Orkiestrze (a czy coś bierze to nie wiem). Chodzi mi o popularność. A wiecie, że facet tyra księży i jest tym samym facetem, który "pomagając" w azji już niedługo będzie robił przystanek woodstok (czy jak to się piszę) gdzie wszyscy upiją się, zaczną brać dragi i jeszcze nie wiem co ... A tak offtopic to on mnie wkurza facet tym swoim jąkaniem, myśli, że edzie wyglądał bardziej niewinnnie ... -.- @Tanatess: To jest Polska, nie może być, że cała kasa idzie na biedne dzieci i nie rób sobie nadzei myśląc, że Owsiak siedzi w swoim studiu o chlebie i wodzie. Nie myśl, że samoloty latają na wodę. Obudź się wreszcie ! Qrde, sry że tak ostro :) PS:A tych wolontariuszy to ja też podziwiam.
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
|
![]() Hmm...Podoba mi się sama idea. Od wielu lat pomagają noworodkom, ale zobaczcie ile ten Owsik (celowy błąd) za to bierze. Bo 2+2=4, a nie 22 ;P
@rafal<vaviec> tysiac to kosztuje jeden taki Ostatnio edytowany przez Dryb - 09-01-2005 o 20:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2004
Lokacja: Gdynia
Imię: Bebilon
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 312
|
![]() Chcialem sobie cos kupic na allegro, ale nie akceptuja gp
![]() W zeszłym roku bylo lepiej, licytowali jakies fajne rzeczy itp. w tym roku ehh ~
![]() |
#19 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
@Topic A kto myślał, że Owsiak to jest człowiek o tak ogromnym sercu, że za lata pracy nic nie będzie brał? Myślę, że nawet mu się należy, choć nie trzymam się reguły "złotówka dla nas, grosik dla poszkodowanych". |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2004
|
![]() Ja tam do owsiaka nic nie mam, wiem jaki jest, słyszałem o pijactwach itp. Ale nic do niego nie mam, ale mam do takiego rydzyka, który g**** robi, a ma pretensje do owsiaka, jedyne co rydzyk dobrze robi to mnożenie ilości mediów (gazety, telewizje itd) i kupowanie drogich zabawek, np. helikopter. Zresztą niech sie zajmie sobą,
![]() |
![]() |
![]() |