Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-01-2010, 11:31   #1
Pacikowsky
Guest

Domyślny Nowy Pomysl Na Zapobieganie Hackom!!!

Witam!

Jestem tu nowy i nie wiedzialem gdzie wsadzic ten temat i moze juz ktos wpadl na taki pomysl ale co mi szkodzi napisac.

Chcialbym zaczerpnac waszej opinii na temat zrobienia czegos nowego dla tych ktorzy nie chca byc okradani przez innych graczy.

Otoz gralem w wiele innych gier MMORPG i zauwazylem pewien fajny pomysl otoz za przyklad podajac gre MU ONLINE idac swoja postacia do depozytu mozna zalozyc haslo! Czemu takiej opcji nie ma w Tibii? Moim zdaniem powinno byc cos takiego jak haslo w banku aby przy kazdym wyciaganiu i wplacaniu wirtualnych pieniedzy je podawac tak aby hacker ktory juz po tym jak zdobyl nasze passy nie mogl bez podania prawidlowego hasla uzyskac dostepu do pieniedzy w banku. Tak samo powinno byc w depo bo wkoncu depo to depozyt a do depozytu zawsze powinno byc jakies zabezpieczenie!

Prosze o wasze opinie! Nie oszczedzajcie na palcach!

Pozdrawiam Pacikowsky!

Ostatnio edytowany przez Pacikowsky - 31-01-2010 o 11:33.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-01-2010, 11:37   #2
Neverum
Użytkownik Forum

Neverum's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2009

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Olympa
Domyślny

Pomysł dobry z tego co pamiętam był już parę razy poruszany, ale CIPsoft ma gdzieś opinie graczy.
bylem dzisiaj u kolegi i mi pokazal jak wchodzic do czyis mieszkan. wpisywal jakis kod i go przenosilo przez sciany i mugl innym zabierac rzeczy. z tutoriala dowiedzialem sie ze na glownym kontynencie mozna miec swoje mieszkanie wiec jak przejde wsype rookgaard chcialbym tez tak umiec.
no i jak mozna zdobyc te rozne ulepszone stroiki a glownie zalezy mi na tej pelerynce co ma kolega. on mi powiedzial zebym sie sam dowiedzial jak jom zdobyc wienc pomozcie prosze
Neverum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2010, 11:38   #3
Shivek
CS Tibia.pl Team

Shivek's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2007
Lokacja: Gdynia

Stan: Niegrający
Imię: Nie
Gildia: graj
Świat: w
Poziom: ten
Skille: syf
Poziom mag.: !!
Shivek ma numer GG 1086148
Domyślny

Hahah, było 200 razy poruszane i 200 razy obalone.
Głupi pomysł, haksów nie da się oszukać na takie gziegno.

-------------------------
Rzehój
Ukryty tekst:
tekst przymiotnik lub rzeczownik określający niespecjalnie inteligentną osobę. Rzechóje zazwyczaj zawalają forum głupimi pytaniami i/lub głupimi odpowiedziami.
Shivek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2010, 11:45   #4
Xayan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 01 2010

Domyślny

Nie trzeba żadnego hasła. Aby zapobiec hackom, trzeba myśleć. Tyle wystarczy. Jeśli będziecie trzeźwo myśleć, nie potrzebujecie żadnego antywirusa ani innego programu.
Xayan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2010, 11:57   #5
Sidis
Użytkownik Forum

Sidis's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2009

Domyślny

A przepraszam, skoro "hacker" przechwytuje moje passy, to jak mam wpisać kod do banku/depo, żeby on go nie złapał?
Sidis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2010, 12:40   #6
Old_Game
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 05 2008
Lokacja: Polska
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Imię: Loneka
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 23
Skille: 60/60
Poziom mag.: 3
Domyślny

Tak jak Pan up

Więc idź z tym pomysłem ;/
Nie posiada on Spike Sworda, Brass Armor, Iron Helmeta;
nie walczył on z tarantulą, gulem ani minotaurem magiem;
nie jest GM'em, postacią Cipsoftu; nie znał Durina, Knightmare, Ducha Świętego czy Jezusa Chrystusa;
Old_Game jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2010, 15:17   #7
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko

Erverse ma numer GG 9055526
Domyślny

Ej mam lepszy pomysl!!! niech zrobio tibie na otcisk palca pszy monitoze, wtedy napewno nie zabiorom nam naszych kochanych pikselow w tibi!
Erverse jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2010, 15:44   #8
Seiferek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 02 2008

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 41
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Erverse Pokaż post
Ej mam lepszy pomysl!!! niech zrobio tibie na otcisk palca pszy monitoze, wtedy napewno nie zabiorom nam naszych kochanych pikselow w tibi!
Idź do szkoły i na korepetycje z języka ojczystego, a dopiero później wróć wyśmiewać się publicznie z pomysłów, których twój jeszcze mało rozwinięty mózg po prostu nie pojmuje.

@topic

Pomysł bardzo dobry chodź mało odkrywczy i możliwe, że nawet wałkowany wielokrotnie. Sporo osób uważa, że CipSoft nie podchodzi do propozycji graczy zbyt poważnie i po prostu je ignoruje. Moim zdaniem to wina support teamów oraz fun sitów. Dlaczego?
...a o tuż dlatego, że takie strony powinny zbierać pomysły od użytkowników na ulepszenie gry, następnie zbierać oficjalne podpisy graczy popierających ewentualne pomysły, a kolejnym krokiem byłoby już tylko przesłanie owej petycjo-propozycji do CipSoftu. Dlaczego miałoby to być bardziej skuteczne?
...ponieważ pod dobrym pomysłem podpisze się sporo graczy, również ci którzy aktualnie nie grają ze względu na niezadowalające dotychczasowe zmiany, a petycja od 5000 graczy (wszystkich powyżej co najmniej 8 poziomu doświadczenia, - a myślę, że serwisowi T.pl nie sprawiłoby to najmniejszego problemu) na pewno dała by do myślenia twórcą(?) gry, w której liczba aktywnych graczy wynosi zaledwie ~100.000. Gdyby taka ilość podpisów nie była by wstanie przekonać załogę CipSoftu zawsze można by stworzyć między supportową/funsitową akcję.
Teraz mnie pokarajcie swoją mało konstruktywną krytyką za publiczne wyżalenie się

@Sidis
Twój tok rozumowania jest co najmniej dziwny... Jak potencjalny hacker zdobędzie dostęp do twojego konta to masz po itemach i całej kasie.
W przypadku gdyby do depo jak i banku były hasła po odzyskaniu konta było by troszkę lub sporo mniej strat.
Seiferek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2010, 16:03   #9
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Seiferek Pokaż post
Idź do szkoły i na korepetycje z języka ojczystego, a dopiero później wróć wyśmiewać się publicznie z pomysłów, których twój jeszcze mało rozwinięty mózg po prostu nie pojmuje.
Chyba nie łapiesz, co miał na myśli, misiu.

Cytuj:
Pomysł bardzo dobry chodź mało odkrywczy i możliwe, że nawet wałkowany wielokrotnie. Sporo osób uważa, że CipSoft nie podchodzi do propozycji graczy zbyt poważnie i po prostu je ignoruje. Moim zdaniem to wina support teamów oraz fun sitów. Dlaczego?
'Idź do szkoły i na korepetycje z języka angielskiego, a dopiero później wróć' wypowiadać się publicznie używając tegoż.

Cytuj:
(...) o tuż (...) twórcą (...)
Polskiego zresztą też się naucz. Nie sądzisz, że wytykanie komuś celowych błędów, gdy samemu popełnia się elementarne błędy przypadkiem, jest śmieszne?

Cytuj:
Twój tok rozumowania jest co najmniej dziwny... Jak potencjalny hacker zdobędzie dostęp do twojego konta to masz po itemach i całej kasie.
W przypadku gdyby do depo jak i banku były hasła po odzyskaniu konta było by troszkę lub sporo mniej strat.
Jeśli "hacker" zdobywa dostęp do konta jest to spowodowane tylko i wyłącznie głupotą gracza. Dla tak mało wartych informacji nikomu nie opłaca się włamywać do Twojego komputera, zawsze sam dajesz mu passy/ściągasz keyloga. Jeśliś głupi, to cierp.

No i jeśli hacker dorwie się do Twoich passów za pomocą keyloga, to za pomocą tego samego keyloga dorwie się też do Twoich haseł do depo i banku.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 31-01-2010 o 16:04.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2010, 21:23   #10
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko

Erverse ma numer GG 9055526
Domyślny

Twoj mozg niestety nie pojmuje ironii.
Cóż - drogie nuby - zastanawiajcie sie dalej jakie zabezpieczenia wprowadzac do tibii, chociaz i tak zajmie wam to wiecej czasu niz po prostu zabezpieczenie komputera i nie wchodzenie na strony z free paccem. good luck.
Erverse jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2010, 12:18   #11
Shivek
CS Tibia.pl Team

Shivek's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2007
Lokacja: Gdynia

Stan: Niegrający
Imię: Nie
Gildia: graj
Świat: w
Poziom: ten
Skille: syf
Poziom mag.: !!
Shivek ma numer GG 1086148
Domyślny

Cytuj:
nie wchodzenie na strony z free paccem. good luck.
A to nie dziauaa??
@Seiferek
Się nie denerwuj! Zaparz se herbatkę!
Tak jak wspomniałem, wiele razy "wymyślany" pomysł przez wspomniane przez Everse'a dzieci fri paca, które nie wiedzą, co to kejloker dokuadneeeii. Ile razy mamy to obalać?

-------------------------
Rzehój
Ukryty tekst:
tekst przymiotnik lub rzeczownik określający niespecjalnie inteligentną osobę. Rzechóje zazwyczaj zawalają forum głupimi pytaniami i/lub głupimi odpowiedziami.
Shivek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2010, 12:56   #12
Sidis
Użytkownik Forum

Sidis's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2009

Domyślny

Seiferek:
Ktoś już za mnie odpowiedział, ale pewnie wolisz to usłyszeć ode mnie =] To zabezpieczenie byłoby tak samo skuteczne jak drugie hasło - po prostu jeden ciąg znaków więcej do wychwycenia w logu keyloggera.
Sidis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania