|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2004
|
![]() Spytać się chcę o to czy tibia ma jakies wymagania specjalne co do internetu. Bo było tak: tibia mi spoko działała wszystko , później neta szlag trafił na 10 dni na święta. jednego dnia tata zmienił ustawienia karty. pomniejszył szybkość karty z 2mb na sekunde na 1mb na sekunde. i net działał. ale... tibia i inne gry co się gra na świecie NIE. co jest dziwne.
myślę, że admin sieci zablokował jakieś porty albo co, ale nie jestem pewien. dlatego pytam. tylko traktujcie to poważnie. nie wywalajcie mojego posta. chcę się dowiedzieć i tyle. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala
![]() ![]() |
![]() @Topic
Nie @Serio serio Ja bym po prostu spytal admina (tak jak ja to robie), jesli wina nie lezy po jego stronie (a raczej lezy) to moze format c? Dobry na wszystko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() no nie wiem czy coś da. mam dwa windowsy. pod obydwoma nie działa. mam xp i 98. format raczej nic nie da. moze tibia potrzebuje 2mb na sekunde albo co?????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan
Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Tibii wystarczy nawet prędkość 128kbit cos kolo tego mialo SDI które miałem do niedawna (teraz mam neostrade 512
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2004
|
![]() Sprawdź jakie aplikacje blokuje Twój firewall (jeśli masz). Są tam zazwyczaj programy które chcą uzyskać dostęp do sieci - czyli m.in. GRY
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2004
Imię: Guard'Thallus
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 29
Skille: 71/58
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Ehh, i tak jesteś szczęśliwcem w porównaniu do mnie. Ja mam SDI 128 kb/s, około 15 ludzi w sieci (ale przeważnie naraz jest około 6,7,8 kompó). Rano Tibia chodzi przepięknie, ale po południu i później wszystko sie psuje. Takie lagi, że tylko trenić
![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2004
|
![]() Szybkosc lacza nie ma wplywu na gre. Ja mam 64 KBit/s i normalnie gram. Jezeli ktos tu zawinil to admin cos namieszal. Zreszta ostatnio sa straszne lagi i kicki wszedzie wiec to moze wina CIP-ow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
|
![]() CIPów to wina nie jest, bo u kumpla próbowałem i działało wszystko ładnie pięknie. A firewalla nie mam, więc na 100% coś namieszał admin. Gostek nie ma pojęcia, a wziął i się zaczął bawić. LOL. Zmienił, a nie powiedział i neta nie miałem przez 10 dni! No cóż, jakoś sobie będę radził, poczekam z tydzień, jak się nie zmieni to wyśle mu maila albo co. THX for ALL.
![]() |
![]() |
![]() |