Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-01-2005, 23:44   #1
Catt
Użytkownik forum

Catt's Avatar

Data dołączenia: 11 01 2005

Pergamin Z Tibii zywcem wziete

Pally lvl 14 idzie z parcelem do depo, kolo najbardziej zatloczonego miejsca i krzyczy :

21:55 Kittiusha: please don`t take my parcel
21:55 Kittiusha: mine parcel do not take it
21:55 Kittiusha: please don`t take my parcel
21:55 Kittiusha: mine parcel do not take it

Nasz pally dotarl do punktu centralnego zbiorowiska.
Nastaje chaos ! Parcel zmienia miejsce 3 razy w ciagu sekundy.
Wszyscy gonia parcel. Wojna o parcel az palce bola od przesuwania mysz, niektorym mysz zjezdza z biurka.
Z kotlowaniny charow, wychodzi "szczesliwiec" z parcelem. Nie moze sie doczekac aby zobaczyc co jest w srodku. Klikniecie prawy guzikiem w parcel trwa wieki...
W pospiechu otwiera upragniana zdobycz... W parcelu nic nie ma, oprocz listu.
Goraczkowo go otwiera i jego pazernym oczom ukazuje sie tekst:

"SUCKER !!!
Zostełes zrobiony w wala"

Z oburzeniem rozglada sie i krzyczy z morderstwem w oczach
21:55 Maurine: kto to napisal?

Ktos wskazuje na naszego bohatera
21:56 Ventar Sigon: she...

"szczesliwiec" podchodzi do bohatera
21:56 Maurine: o Ty
21:56 Kittiusha: tak ja
21:56 Kittiusha: po prostu jestescie wszycy zlodzieje
21:56 Maurine: zlodzieje?
21:57 Maurine: czego?
21:57 Kittiusha: Daliscie sie zrobic w wala bo jestescie pazerni.

W tym momencie "szczesliwiec" i pare innych charow przesuwaja naszego bohatera jak najdalej zbiorowiska... i w ciszy wracaja na miejsca.

Wydarzenie mialo miejsce przed depo w Ab`dendriel na serverze Azura i oparte jest na faktach. Uwazam ze komentarz z mojej strony jest zbedny.
Catt jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-01-2005, 23:49   #2
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Od takich rzeczy jest tak itemat "Chcesz się z noobów powyśmiewać, pisz tu...." czy jakoś tak w dziale "inne".
To była standardowa akcja, nic nadzwyczajnego ani imponującego.....
Sam jak chce się pobawić i idę do depot to biorę po drodze jakis bag lub parcel i łacham się z gości którzy nie moga mi go odebrać, bo są za wolni, a jak odbiorą to ich szlag trafia, że z nich łacha zrobiłem.
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2005, 10:19   #3
Catt
Użytkownik forum

Catt's Avatar

Domyślny

I dokladnie o to chodzi, ze to jest standardowa zagrywka. Codziennie mozna takie rzeczy zobaczyc. A jednak te dzieci nadal sie nabieraja. Nie zalezalo mi na tym zeby z nich sie wysmiewac. Ja osobiscie chcialam zobaczyc jak to sie wlasciwie skonczy ? Czy mnie zabija ? Czy zaczna myslec ? Co najciewsze nie zabili mnie, tylko wzieli odsuneli moj char jak najdalej zeby na mnie nie patrzec, bo jestem synonimem "zrobienia ich w wala". Oni po prostu nie chca widziec jacy sa plytcy. Dobrze jest im w tym swiecie naiwnosci, pazernosci. Srednia wieku graczy w Tibie kazdy wie jaka jest. Dlatego tym bardziej sie dziwie, ze ci mlodzi ludzie (nie chce nazywac ich gowniarzami) sa pozbawieni wszelkiego idealizmu. Dzieciaki w takim wieku nie maja zbyt wiele do gadania w RL, a w Tibii owszem, poniewaz wiek tu sie nie liczy. A jednak z Tibi robia drugi RL, gdzie liczy sie tylko wiek, status spoleczny (lvl) i kasa. Rozumiem zezasiadajac przed blaszakiem mamy sie zamiar pobawic. Glowny celem grania w Tibieto jest rozrywka, ale ile razy rzuca sie mysza z drgawkami rak, bo znowu nam cos zabrali, bo znowu nas ktos PK`nol bez powodu ? Jakos malo przyjemnosci z tego sie ma. Czy naprawde zabicie lowlvl`a, okradanie, wysmiewanie, wyzywanie daje taka satysfakcje ? Nie chce zeby Tibia byla drugim kolkiem rozancowym, ale czy np pozbieranie zwlok nieznanego gracza i oddanie mu jego itemow, a tym samym zyskanie nowego kumpla, ktory UH`nie cie w krytycznej sytuacji nie daje wieszej satysfakcji ? Czy uwalenie razem z kumplami znanego highlvl`owca jest takie bolesne ? "Oczywiscie, ze tak, przeciez zyzykuje tym samym dead`a, exp`a, skille, eq itp. , na ktore tak ciezko pracowalem". (sic !) To przeciez rzeczy nabyte, jutro moze juz ich nie byc, jutro moze wam sie Tibia znudzic. Kto pamieta kogo wczoraj zabil ? Kto pamieta coukradl tydzien temu ? Powiem wam co ja pamietam, a bylo to z dobry rok temu. Razem z kumplem bylismy na huntach i zaatakowal nas PK. I krzycze do kumpa "uciekaj stary ja go przyblokuje", a on na to "nie, spoko zostane". Padlismy oboje, ale to byl najprzyjemniejszy dead jakiego zaliczylam. I jakos nie moge sobie przypomniec ile exp`a stracilam i co mialam w bp i czy PK wyzywalal nas od noob`ow.

Gdzies po drodze zgubilam konkluzje tego mini wywodu, ale to niewazne. W kazdym razie spodziewam sie teraz tekstow w stylu: spier... noobie, jak ci nie pasuje to niegraj, pograj sobie w pasjansa, oklepany temat, sa serv non-PvP, wykop sobie ****i dolek i sie w nim zakop itp. Mam nadzieje ze sie myle
stary 12-01-2005, 13:12   #4
Karlos
Użytkownik Forum

Karlos's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
Domyślny

Catt chcialbym zeby kazdy gracz Tibii mial taka postawe jak Ty
Btw. Jaki masz nick na azurze? zaprawszam na galanke
stary 12-01-2005, 14:40   #5
Kredi
Użytkownik Forum

Kredi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Catt
I dokladnie o to chodzi, ze to jest standardowa zagrywka. Codziennie mozna takie rzeczy zobaczyc. A jednak te dzieci nadal sie nabieraja. Nie zalezalo mi na tym zeby z nich sie wysmiewac. Ja osobiscie chcialam zobaczyc jak to sie wlasciwie skonczy ? Czy mnie zabija ? Czy zaczna myslec ? Co najciewsze nie zabili mnie, tylko wzieli odsuneli moj char jak najdalej zeby na mnie nie patrzec, bo jestem synonimem "zrobienia ich w wala". Oni po prostu nie chca widziec jacy sa plytcy. Dobrze jest im w tym swiecie naiwnosci, pazernosci. Srednia wieku graczy w Tibie kazdy wie jaka jest. Dlatego tym bardziej sie dziwie, ze ci mlodzi ludzie (nie chce nazywac ich gowniarzami) sa pozbawieni wszelkiego idealizmu. Dzieciaki w takim wieku nie maja zbyt wiele do gadania w RL, a w Tibii owszem, poniewaz wiek tu sie nie liczy. A jednak z Tibi robia drugi RL, gdzie liczy sie tylko wiek, status spoleczny (lvl) i kasa. Rozumiem zezasiadajac przed blaszakiem mamy sie zamiar pobawic. Glowny celem grania w Tibieto jest rozrywka, ale ile razy rzuca sie mysza z drgawkami rak, bo znowu nam cos zabrali, bo znowu nas ktos PK`nol bez powodu ? Jakos malo przyjemnosci z tego sie ma. Czy naprawde zabicie lowlvl`a, okradanie, wysmiewanie, wyzywanie daje taka satysfakcje ? Nie chce zeby Tibia byla drugim kolkiem rozancowym, ale czy np pozbieranie zwlok nieznanego gracza i oddanie mu jego itemow, a tym samym zyskanie nowego kumpla, ktory UH`nie cie w krytycznej sytuacji nie daje wieszej satysfakcji ? Czy uwalenie razem z kumplami znanego highlvl`owca jest takie bolesne ? "Oczywiscie, ze tak, przeciez zyzykuje tym samym dead`a, exp`a, skille, eq itp. , na ktore tak ciezko pracowalem". (sic !) To przeciez rzeczy nabyte, jutro moze juz ich nie byc, jutro moze wam sie Tibia znudzic. Kto pamieta kogo wczoraj zabil ? Kto pamieta coukradl tydzien temu ? Powiem wam co ja pamietam, a bylo to z dobry rok temu. Razem z kumplem bylismy na huntach i zaatakowal nas PK. I krzycze do kumpa "uciekaj stary ja go przyblokuje", a on na to "nie, spoko zostane". Padlismy oboje, ale to byl najprzyjemniejszy dead jakiego zaliczylam. I jakos nie moge sobie przypomniec ile exp`a stracilam i co mialam w bp i czy PK wyzywalal nas od noob`ow.

Gdzies po drodze zgubilam konkluzje tego mini wywodu, ale to niewazne. W kazdym razie spodziewam sie teraz tekstow w stylu: spier... noobie, jak ci nie pasuje to niegraj, pograj sobie w pasjansa, oklepany temat, sa serv non-PvP, wykop sobie ****i dolek i sie w nim zakop itp. Mam nadzieje ze sie myle
Ten post jest najbardziej poruszającyym postem na forum...

PS: Ja na azurce mam nick Kredi
Kredi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2005, 16:05   #6
japa21
Użytkownik Forum

japa21's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2004

Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 29
Skille: 71/58
Poziom mag.: 14
japa21 ma numer GG 3258200
Domyślny Smutna prawda

Tak to niestety w Tibi jest. Pazerność i jeszcze raz pazerność. Można zrobić by jakiś serwer, na którym żeby założyć chara, trzeba wypełnić test albo coś w tym stylu . Ale wiem, że to raczej nierealne.
stary 12-01-2005, 16:09   #7
Catt
Użytkownik forum

Catt's Avatar

Domyślny

Uwielbiam sie mylic

Moj nick masz w pierwszym poscie glowny bohater to ja, sadzilam, ze bedzie to bardzie wciagajace jezeli nicki beda prawdziwe
stary 12-01-2005, 17:18   #8
Saku de'war
Guest

Domyślny Wy... temat

Widzales ile bylo obejrzen 300 iles wiekszasc z tego nie przeczytala calego bo sie przestraszyla ze to nastepne nudne opowiadnanie (ja prawie tez). Ale jednak tak nie bylo wyrabisty temat ale i tak ale watpie zeby to cos pomoglo.Niekturzy sobie to oleja i powiedza"Inni tez kradna wiedz ja tez bede kradl" to jest wlasnie ch... bo bioro to na powaznie ta gre i nie nawidze takich co marnuja pol zycia przed tibia to na boku
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2005, 17:19   #9
Saku de'war
Guest

Domyślny

o i zapomailem dodac bardzo poruszajacy temat chyba pierwszy ktury widze na forum polecam WSZYSTKIM DO PRZECZYTANIA W CALOSCI TEGO TEKSTY
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2005, 17:48   #10
TiTuS
Użytkownik Forum

TiTuS's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2004

Domyślny

ja przeczytałem całe jeśli chodzi o ten text to niestety duża część garczy w Tibi taka jest
TiTuS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-01-2005, 21:15   #11
Catt
Użytkownik forum

Catt's Avatar

Domyślny

Ja jestem pod wrazeniem waszych reakcji. Sadzilam ze zostane wysmiana i wyzwana od noob`ow. To dowod tego ze niektorzy mysla. Dzieki !

Zgadzam sie co do servera to raczej jest nierealne, chyba ze wypuszcza Tibia server Home Edition , to mozna by sobie postawic wlasny serwerek, ale nie sadze zeby Cipy na to poszly. Mozna by takze zmienic system members`ow np. na taki jak w Ultime, ale to by zmniejszylo ilosc graczy (mniej graczy, mniej kasy)

Faktycznie ludzie zbyt na powaznie traktuja ta gierke, wszyscy chca byc najlepsi, wszyscy chca Rox`ic. To jest chore. Przeciez kazdy z graczy jest tylko 0 i 1 na Cip`owskim servie, jestesmy bezmyslnym motlochem, wiec nie rozumiem skad taka postawa. Jezeli sami nie bedziemy siebie szanowac, to kto bedzie ? To jest tylko i wylacznie wina graczy, przeciez nie tak dawno Cip`y wprodzily system skull`i, wiec taka rozgrywka jaka my prowadzimy nie do konca odpowiada zalozeniom gry.

Gracze rozbestwili sie do takiego stopnia, ze w srodkowisku gier on-line, Tibia nie jest zbyt wysoko ceniona. Jezeli bym miala dostawac dolara za kazdym razem kiedy widzie "Tibia SUX" to bym zostala milionerem. Dla przykladu przytoczetu rozmowe 2 kolesi gadajacych o Tibii na serverze Ultimy, do ktorych podchodzi moj znajomy. Pyta sie "co to wlasciwie jest ta cala Tibia" , a jeden z kolesi mowi "To gra w ktorej sie oszukuje, kradnie i zabija". Moj znajomy prawdopodobnie do tej pory mysli ze to gra gangsterska

Ostatnio zaczelam sobie zadawac pytanie "dlaczego znowu gram w Tibie ?". Juz troche poznalam gierki MMORPG, nawet z mezem kiedys mielismy server Helbearth i musze przyznac ze pod wzgledem technicznym Tibia jest prostacka. Wiele gier oferuje skille crafterskie, co tygodniowe krucjaty, ciekaszwy system skilli, stawianie i budowanie wlasnych domkow , ciekawsze towarzystwo itp. Ale co w Tibii najbardziej lubie to ta garfa. Inne gierki stosuja juz nowoczesne grafy, nawet 3D, ktore wygladaja realistycznie i ladnie, ale nie moge sie oprzec tibijnej gaficzki granatem od C64 oderwanej. Jest bardzo klimatyczna. Klikanie tym malym ludzikiem w ta kolorowa scenerie jest niepowtarzalne. Moze to nie jest najlepszy powod dla ktorego powinno sie grac, ale zawsze jakis

Dla tych ktorzy nadal po ludzku graja i sie PK i zlodzieja nie daja BIG <respect>

Big LOL wlasnie koncze sobie pisac tego posta i mi sie maz na GG odzywa i sie pyta co robie, a ja my na to ze gram w Tibie a on : "trzeba miec nasrane zeby w to grac, ale juz sie przyzwyczailem"
stary 12-01-2005, 21:39   #12
Angelus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 01 2004

Król

Masz moje pełne poparcie w tej sprawie ...
Ludzie grają rycerzami , palladynami , czarodziejami i druidami ...
a zachowują się często jak prymitywne małpiszony ,
które kradną i zabijają wszystko co znajdą na drodze ...

Ale winny jest tu głównie niski wiek graczy ...
Ludzie około 18 -stki i powyżej są już znacznie poważniejsi ,
i umieją zachowywać się w grze na odpowiednim poziomie.

Jest taki temat w poradniku dotyczący tibijskiej etykiety ...
Co wypada robić , a co jest niedopuszczalne ...

Często gracze nie wiedzą , że dane zachowanie jest naganne ...

Dawno temu to było , ale jeszcze pamiętam ...
Wychodzę z rooka , patrzę dwaj kolesie trenują ...
dodatkowo walą ich dwa bugi ...
I co ja zrobiłem ??? W trosce o ich zdrowie zabiłem te robaczki ...
A potem musiałem się tłumaczyć ...
Angelus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2005, 01:03   #13
_talen_
Użytkownik forum

_talen_'s Avatar

Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: oświęcim

_talen_ ma login Tlenu bkrzemien
Domyślny

nas nie ma wcale choć jesteśmy tłumem
nam nie potrzebny żaden niemy krzyk
choć obcujemy z nieomylnym rozumem
żaden z nas nigdy nie stanie sie zły

wszyscy byliśmy już po tamtej stronie
gryząc sobie wargi do słodkości krwi
nasze blade serca zamieszkują dłonie
i nie ma tu nigdzie zatrzaśniętych drzwi

jesteśmy tacy śmieszni starając się przeżyć
jesteśmy tacy mali starając się pisać
ale u was po prostu już nie ma w co wierzyć
u was tylko nocami można stukać w klawisze...

i co ludzie? będzie zryw? to że się przeczyta posta, wstawi koment, że kul post, to jeszcze nic nie zmienia. zacznijcie żyć tak jak mówicie.

z tego co widzę na azurze przynajmniej to polacy są zaraz po brazylijczykach, a może na równi z nimi najgłupszą nacją na tibii. a pomysłowość na debilizm nie zna granic. thiefowanie, rzucanie mięsem, PA. cała polska. jak pod blokiem . sam wiem jacy jesteśmy - sam wiem, ilu z polskich plejerów chciało wyłudzić ode mnie pacca. a dziś nawet jeden koleś powiedział mi na gygy, że jakiś palant podszywając się pode mnie na Celseście oferuje pacce po 30k. hej, bycie honorowym naprawdę nie boli.

Kittiusha - dla mnie najlepszy polski char na Azurze w tej chwili.
_talen_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania