Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-01-2004, 13:02   #1
nomad soul
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 09 2003

Domyślny Najmniejszy lag

Zwracam sie do uzytkownikow neostrady+
o porade. Wczescieniej mialem sdi, tibia chodzila wspaniale ! a teraz po zmianie na lepsze lacze okazuje sie ze mam qre..... lagi, nie wiem co jest grane :/. A wiec tak, moze macie juz wieksze doswiadczenie z wyborem serwow, wiec powiedzcie mi gdze bede mial najmniejszego laga?, wczesniej gralem na lanurze jeszcze z sdi, poz zmianie na neo okazuje se ze gra mija sie z celem, teraz wystartowalen na eterni, jest lepiej ale to dalej nie to samo... postacie co chwile hacza i co jakis czas trafia sie jakis mega lag.
nomad soul jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-01-2004, 14:18   #2
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez nomad soul
o porade. Wczescieniej mialem sdi, tibia chodzila wspaniale ! a teraz po zmianie na lepsze lacze okazuje sie ze mam qre..... lagi, nie wiem co jest grane :/. A wiec tak, moze macie juz wieksze doswiadczenie z wyborem serwow, wiec powiedzcie mi gdze bede mial najmniejszego laga?, wczesniej gralem na lanurze jeszcze z sdi, poz zmianie na neo okazuje se ze gra mija sie z celem, teraz wystartowalen na eterni, jest lepiej ale to dalej nie to samo... postacie co chwile hacza i co jakis czas trafia sie jakis mega lag.
No coz - Eternia z racji tego, ze jest teraz najbardziej obleganym swiatem (wczoraj padl rekord - 898 graczy zalogowanych, na razie pierwsze miejsce wsrod wszystkich serwerow) w weekendy jest najbardziej zalagowana. Moze nawet nie tymi ~850 graczami co juz sa online, ale tymi kilkoma tysiacami co w kazdej sekundzie probuja sie wbic. Poczekaj na dzien roboczy, albo zmien swiat (nie bez powody Eternia ma dopisek 'full' przy tworzeniu nowej postaci i wyborze serwera).
Polinik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2004, 14:33   #3
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez nomad soul
skoro masz lagi to tak jak powiedzial polin nie wybieraj zapelnionego swiata... mysle ze rozsadnie byloby na twoim miejscu zaczac gre od nowa na valorii czy hiberni, tam graczy malo, wbic sie da No i jeszcze 1 + nowych swiatow - nie ma tam takich duzych lvli - czyt. latwiej sie wybic
moze na sdi miales nastawione jakies wieksze pirorytety na ten port ( szczerze mowiac nie znam sie na tym, to tylko przypuszczenie )
stary 18-01-2004, 17:39   #4
zeus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 11 2003

Domyślny

Ja mam neostrade i żecz jest dziwna...
W ciągu dnia raz dziala bardzo wolno a raz super szybko...
Nigdy tak po środku...
Jak ktoś wie cos więcej to niech powie. Chętnie wysłucham.
zeus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2004, 18:27   #5
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Ja mam neostrade + i żadko mam lagi. JEśli w ogóle mam to są one malutkie, a b. rzadko duże- wtedy to nie dziie grać, ale ogółem jest OK
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2004, 19:20   #6
Clayde
Użytkownik Forum

Clayde's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2003

Stan: Na Emeryturze
Świat: Arcania
Domyślny

Ja też mam neske jest dobra ale mam czasem lagi ale znam powód mój braciak nastawia za dużo rzeczy do ściągania :/
Clayde jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2004, 19:50   #7
Alchemiko
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 09 2003

Alchemiko ma numer GG 1009770
Domyślny

ok, powiem, co wiem

- z NEO+ sa problemy po stronie TPs'y, wiecie jakie teraz promocja na nia sa, tymbardziej ,ze wiele osob bierze neo na 1 miesiac, a potem oddaje, lecz mimowszystko nie powinno byc problemow, to jest jedyne, co moze cie od strony TPs'y lagowac.

- Mozesz byc oddalony od Centrali o *, albo ** kilometrow [ 8) ] i sygnal sie w niewielkim stopniu "zatraca"

- Zainstalowales aplikacje dostepowa TPs'y
(... Tutaj wstawcie swoje epitety ...)
To co nazywa sie aplikacja dostepowa, jest aplikacja, utrudniajaca dostep

+ Spowalnia w pewnym stopniu lacze
+ Mala liczba konfiguracji polaczenia
+ Zupelnie Gratis SpyWare
+ Cos tam jeszcze z portami bylo (bynajmniej tak mi znajomy informatyk mowil)

- NEO+ + WinXP
Jest z tym tak, ze dziala raz dobrze, a raz zle (sypie sie OS) [u mnie tak jest] ale wystarczy jakies tam najnowsze uaktualnienia doinstalowac (BEZ SP*) i znowu gra jak powinno

W XP jest tez FireWall (ktory praktycznie nic nas nie chroni ) Polecam wylaczenie go, i zainstalowanie sobie innego (jezeli sie ktos boji )

To jest "raczej" (wiadomo, skleroza nie boli) wszystko co mi wiadomo o spowolnieniach w NEO+
Alchemiko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2004, 00:05   #8
targud
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 10 2003

Domyślny

A moj komp ostatnio dostal strasznej shizy!
Mianowicie kiedy wlanczam tibia rano (mam zloncze ISDN z Dialogu) mam straszne lagi nie da sie chodzic.
Z upływaem czasu lagi sie zmniejszaja a wieczorem 19,20,21,22,23 nie ma juz zadnych nigdy tak nie mialem! dopiero ostatnio sie to zaczelo!
targud jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania