|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 04 2009
|
![]() Mam pytanie mam telefon LG BL20 New Chocolate i próbuje odpalić Tibie ME . Żeby odpalić trzeba założyć gdzieś konto ? Bo ja jak wchodze na tibie ME i pisze new game (klikam ) gdy wpisuje tam i biore start game to tylko connecting i nic dalej . Pomóżcie co mam zrobić ale opiscie mi po kolei.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2010
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 134
Skille: 10/19
Poziom mag.: 71
|
![]() Nikt ci tutaj nie pomoże, to wszystko zależy od twojego operatora itp, poza tym na takim telefoniku to ty w tibięme nie pograsz. Symbian lub android a bez systemowce to tylko takie male z klawiaturka.
![]() |
#3 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Z tego co pamiętam nic nie trzeba konfigurować. Odpalałem tę grę na Iphonie i po prostu wszystko zrobiłem z poziomu aplikacji i zalogowałem się do gry. Pewnie masz jakiś problem z połączeniem internetowym w telefonie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 02 2011
Lokacja: Katowice
Imię: Velgarth
Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 100
|
![]() Testowałem kiedyś TibiaME na telefonie i powiem Ci tyle... nie trudź się jeśli Ci nie działa, po prostu nie warto w to grać... szkoda kasy za transfer oraz czasu na to badziewie. Poza tym i tak potrzebujesz zakupić tam Premium Account bo inaczej nie wyjdziesz z wyspy co ograniczy a wręcz zatrzyma Twój rozwój po 3-4 godzinach grania.
Jeśli jednak dalej chcesz zagrać to powiem Ci jak ja odpaliłem TibiaME u siebie na telefonie. Pierwsza rzecz to wejście na oficjalną stronkę i pobranie klienta gry. Waży jakieś 22 MB! (przynajmniej nie dawno tak było) Upewnij się, że pobierasz klienta dokładnie dedykowanego Twojemu telefonowi. Wybierasz więc: 1. Strona tibiame.com 2. Z Menu po lewej stronie wybierasz download (4 pozycja od góry). 3. Z "Manufacturer" wybierasz LG. 4. Z "Model" BL20. Po pobraniu klienta gry musisz go przegrać na telefon za pomocą Bluetooth lub kabelka USB (sorry, że piszę jak do dzieciaka, ale sam chciałeś przecież). Tam go instalujesz i uruchamiasz. Klikasz "New Game" i wybierasz sobie profesję: rycerz lub czarodziej. Wybierasz imię swojej postaci, login i hasło. Następnie się łączysz ze światem gry. Mnie działało w ten sposób aczkolwiek muszę przyznać, że czasami musiałem wyłączać kilkukrotnie grę i uruchamiać ponownie by móc się zalogować. Czasem po prostu pasek stanu logowania przerywał proces z niewyjaśnionych przyczyn ![]() Ja swojego klienta uruchomiłem na telefonie Nokia 5230. Operator telefoniczny - Orange. PS. Nie było lagów, co mnie zdziwiło trochę ![]() |
![]() |
![]() |