|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2011
Lokacja: Słubice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ayszek
Profesja: Elite Knight
Świat: Isara
Poziom: 91
Skille: 86/83
Poziom mag.: 7
|
![]() Witam was drodzy tibijczycy.
Od początku mojej historii w tibii, mam dziwne lagi. Kiedyś mi tak nie przeszkadzały, ale teraz jak mam styczność z lepszymi potworami jest to trochę irytujące :|. Wygląda to troszke jak freez, występuje równo co 55sec-1min min.Trwa on max 5-7 sec, podczas freeza nic nie rusza się na ekranie, lecz gdy wciskam np. potiona to po freezie go wypije. Proszę was o pomoc, komputer wcale nie jest taki słaby, Windows Vista jeżeli to ma jakieś znaczenie. Udzielajcie się ludzie, wszystkie propozycje mile widziane!! Pozdrowienia, Pjona! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Puść sobie ping, wpisz w "start" komende "ping www.onet.pl -t" i jeżeli podczas freeza będziesz miał coś w stylu "upłynął limit czasu żądania" to to wina neta.
Ostatnio edytowany przez Rybzor - 06-03-2011 o 09:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Przecież ci pomogłem, dałem rozwiązanie na tacy. Nie moja wina, że lubię śmiać się ze śmiesznych tekstów, a takowym był tamten w którym zawarłeś takie piękny paradoks : (
Ja zawsze pomagam, tylko niektórym nie podoba się w jaki sposób! Ale pomoc to pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zapomniałem dodać, że internetu używają 2 inne komputery w tym domu i nie mają czegoś takiego.
Gdy chciałem zrobić jakiegoś otsa, <dawno temu> też tak miałem, a do własnego otsa gdzie gram tylko ja o ile mi wiadomo nie trzeba internetu. Wina internetu? Ok, ale czy internet odlicza specjalnie dla mnie, że co 55 sec jest lag/freez?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Laguje mi się tylko tibia. Powiedziałem, że net mi śmiga więc to nie wina neta.
Super, że nabijacie sobie posty, ale ja tu szukam poważnej odpowiedzi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Opowiem wam pewną historyjkę.
Obudziłem się rano, zrobiłem konto na forum.tibia.pl i zapytałem o fachową rade. Odpisał mi ziomek, który za wszelką cenę próbuje mi wpoić, że te moje krótkie lagi to wina neta, choć napisałem, że internet jest w porządku... Moim zdaniem twoje wypowiedzi są tutaj zbędne. Nabiłeś sobie posty, w ogóle nie pomagając. Jeżeli ktoś ma pisać coś o internecie, niech tego nie robi. Ps. Udzielajcie odpowiedzi, a ty Rybzor już nie nabijaj sobie postów swoimi co najmniej dziwnymi teoriami, bardzo cię o to proszę. Ostatnio edytowany przez Ayszek - 06-03-2011 o 18:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Masz w pełni rację. Powiem szczerze, też miałem kiedyś takie lagi... To wina sprzętu, musisz wymienić procek i kartę graficzną. Jeżeli ci wystarczy kasy, to dokup pamięć (nie dysk twardy).
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Nie kłócić się tutaj proszę.
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Chciałem dobić chociaż do tych 8 tysięcy ; /. Btw - co to znaczy co najmniej dziwne teorie? Twoim zdaniem teoria, że to wina neta na podstawie wysokiego pingu jest "co najmniej dziwna"? Napisałbym gdzie powinieneś sobie zrobić kuku, ale Slythia tak ładnie prosiła, żeby być tu grzecznym. Ostatnio edytowany przez Rybzor - 07-03-2011 o 09:03. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Człowieku.. Napisałem, że raz na 55 sekund podskakuje mi ping nawet do kilku tysięcy. Ale taki ping posiada tylko 1 linijka w tym onet~~
Internet wymieniałem z resztą dosyć niedawno i lagi są dalej. Wystarczy ? btw, też jestes za sprzętem. Jest to bardziej prawdopodobne niż internet... Skoro to internet, to dlaczegóż to 2 inne osoby grające w tibie nie mają tego samego problemu? A co do tego "piszcie odpowiedzi i wybiorę sobie najlepszą". Gdyby kto inny niż rybzor pisał w tym temacie, to byłoby dobrze sprawdzić wszystkie propozycje, im więcej ich by było to szybciej znalazłbym problemik ![]() Ps. Mam laptopa :d Ostatnio edytowany przez Ayszek - 07-03-2011 o 14:59. Powód: Automerged Doublepost |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Masz laptopa? Jeszcze mi powiedz, że łączysz się z netem bezprzewodowo. Albo nie, lepiej nie mów, bo chyba każdy wstydziłby się przyznać ;<. Jak dla mnie koniec tematu.
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Rybzor - 07-03-2011 o 16:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() ![]() Pamiętaj, nigdy nie nazwałbym nikogo kretynem bez powodu. Ciebie nazwałbym kretynem stulecia, bo takiego ewenementu nie spotkałem tutaj na forum od 6 lat. Ostatnio edytowany przez Rybzor - 07-03-2011 o 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Lmao. Co może być przyczyną skakania pingu jeśli nie internet? Możesz mieć naodpalane milion programów, co i tak nie powinno zwiększyć twojego pingu, co najwyżej zmniejszyć fps, więc po jaką cholerę brniesz, że net jest w porządku?
@ryba czego nabijasz sobie te posty, masz prawie 8 tysięcy i jeszcze Ci mało? |
![]() |
![]() |