|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p
|
![]() Na wstępie zaznaczam że nie życzę tu sobie quest spoolingu i sam nie będe go uprawiał. Pozatym nie chce tym tematem nabić posta tylko przedstawić pewien paradoks. No to zaczynajmy:
Quest (misja) jest to w załozeniu zadanie zlecanie ci przez NPCa. Polega ono często na dostarczeniu jakiegoś przedmiotu i otrzymanie za niego nagrody. Zgadzacie sie? No to kontynłujmy. Jeśl jest tak jak stwierdziłem wyżej to każda wizyta u NPCa w celu sprzedanie czegoś to wykonywanie questu. Zobacz: mówisz że sell XXX jest to tak jakby pierwsze zagadanie do NPCa w celu otrzymania questu. Tak jak mówi się do niktórych NPC z questami "jakaś broń" itp. Podążacie za moi tokiem myślenia? No to przejdźmy dalej. Mówiąc YES po zaproponowanej przez NPCa wymianie przyjmujemy questa. Jeśli nie mamy danego przedmiotu questa nie uda nam się wykonać, jednak jeśli mamy otrzymujemy za niego nagrodę (w tym wypadku pieniądze). I quest wypełniony. Takie quest można wypełniać nieskączenie wiele razy. Co sądzicie o takim toku rozumowania? Może chcecie polemizować? Zapraszam do dyskusji. I prosze modów o nie kasowanie.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Hmm, i tak i nie, ponieważ:
Podchodzi do NPC i mówisz HI, potem QUEST dostajesz zadanie, robisz coś, wracasz mówisz HI i Cię NPC pyta czy masz to coś o co prosił, Ty mówisz YES i wtedy coś otrzymujesz w zamian. Jeśli coś sprzedajesz mówisz HI, potem co chcesz sprzedać np. SELL CHAIN ARMOR i potem YES, jako potwierdzenie. Konkludując wygląda to trochę inaczej i na czyms innym polega.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie do końca. Są NPCe u których trzeba walnąć całą fraze by dostać questa, lub powiedzieć słowo-klucz. Czemu takim słowem nie ma być sell?
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() No chyba, że tak - przecież nie ma tylko takich questów, polegających na przyniesieniu czegoś...
Ale ja pisałem odnośnie: Cytuj:
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 10 2003
![]() |
![]() nio interesujący temat ale po co robićjakiestam "Questy" o beznadziejne 500 gp?!
Ja tam osobiscie bym wolał zrobic questa z 4 demonami ... a tak pozatym moze pujdziemy dla zabawy zginac na tego questa bedzie zalewa ![]() ohh sie zaplumkałem ok koncze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#8 |
Buuuuu
|
![]() re: Up
Bramki na exp wprowadzili po update. W tej chwili: 1. Jest tam wiecej jak 4 demony ![]() 2. Moga tam wejsc max 4 osoby miedzy save servera. 3. Mozna tam dojsc tylko i wylacznie majac lvl 100+ 4. Podobno teraz jest lepsza nagroda (SoV miedzy innymi). ... bedziemy miec duzo martwych cial high lvl tam ![]() Zeby sie tak mozna przejsc i pozniej zaciagnac martwe cialo kolesia do domku (ale byl by szpan).
![]() |
#9 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
==CLICK== (zdjecie znalezione na forum WoT). W sumie na swiatach nonPvP nie jest wcale tak zle - wchodzi 4 sorcow z mana shield, kazdy puszcza 2-4 UE (ile da rade) i demony kwicza. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2003
|
![]() @kotomaniak
Niewiem co palisz ale jest lepsze od mojego.Niezle ciosasz glowe ![]() Quest to jest quest(misja jednorazowa), poza tym musisz sie troche poglowic zeby je wykonac no i oczywiscie spelniac odpowiedzie progi lvlu lub skilla. Demon quest jest od 60 lvl..Dostaje sie prawdopodobnie Golden armor i cos jeszcze ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 11 2003
|
![]() a Gdzie mozna dostać questa??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() @upup Nie byłem ... i tu terz trzeba się wyslilić (zabić potwora). Ja to daje jako ciekawostkę.
@up Twój poziom mnie zadziwia.
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
Sorry not posible a wiesz dlaczego ? Zauwaz ze UE to czar spontaniczny i musisz uzyc mane taki demon jak walnie combo zabierze sorcowi z pól mana shielda wiec moze mu nie starczyc na UE A jak 2 demony zuca sie na sorca to juz wogóle wiec to nie wypali
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Wracając do tematu....
Dark Ice pisze, że quest to misja jednorazowa. Otóż nie, są questy skrzynkowke polegające na "kto pierwszy ten lepszy" więc jedna osoba może go wykonać wiele razy (a może po update nie ma takich questów już). Według mnie teoria kotomaniaka jest fajna, aczkolwiek nie uważałbym jej za prawdziwą, bo CIPy nie zabraniają mówienia co gdzie i za ile możesz sprzedać, więc to nie jest quest spooling.
![]() |
#16 |
Buuuuu
|
![]() Roznica miedzy quest a sell:
- W sell dostajesz mniej wiecej tyle ile przedmiot jest wart (tyle o ile, watpie zeby ktos dal cokolwiek za niektore rzeczy ktore NPC kupuje). - W quest wymieniasz przedmiot bezwartosciowy (poza wartoscia dekoracyjna) na przedmiot cos warty lub kolejny przedmiot o wartosci dekoracyjnej. ...miedzy skrzynka questowa o lootem: - W skrzynce questowej dla kazdego przypada po jednym egzemplarzu lootu (przed update po 1 egzemplarzu na save servera) - W potworach to juz tylko zalerzy od szczescia. A co do tego czy wogule wolno rozmawiac o questach: Niewiem jak teraz, ale kilka lat temu za zapytanie sie o questa na jakiejs liscie dyskusyjnej pytajacy byl by flamowany na wegiel. Zasada prosta: - Pytajac o questa pokazujesz ze jestes (Cenzura) i powinienes isc pograc w FTP a nie RPG - Odpowiadajac na pytanie o questa psujesz zabawe innym ktozy nie sa (Cenzura) i chcieli by rozwiazac je sami. - Podpowiadajac na temat questa znowu psujesz zabawe osoba ktore nie sa (Cenzura) poniewaz dowolna osoba z pozytywnym IQ znajdzie rozwiazanie questa jesli wie gdzie go szukac (przynajmniej w tibi, poniewaz sa gry gdzie znalezc quest a znalezc rozwiazanie questa to dosyc spora roznica). ------ Edit W miejsce (Cenzura) wstawic dowolny przymiotnik okreslajacy osobe alternatywnie inteligetna.
![]() |
#17 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2004
![]() |
![]() Cytuj:
Przeczytaj sobie o demonach wiecej wysysa mane i ma ogromne ciosy pozatym wlasnie sorcom i druidom najmniej sie oplaca isc na taki quest ze wzgledu na brak mozliwosci odzyskiwania olbrzymiej ilosci many jak widzialem 1 filmik z tego questu to najlepszy team to 3 pali i knight ew.po 2 knightow i pali film pokazywal to z widoku pala i jak widzialem jak kolesiowi sie skonczyly bolty to nawet nie mial czasy nowych zaladowac... a mane stracil po okolo 2 sekundach dzieki mana shield...tak czy siak przezylo tylko 2 (pal i knight) i nagroda -SoV ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() Re: up
Nie wiem czy wiesz, ale wykonanie questa przez samych 4 sorcow na swiecie non-pvp bylo najekonomiczniejsze i najszybsze ze wszystkich. Ani jednego uha.... Weszli na mana shieldzie, spam ue i demony leza. Sorc na 100 lvl ma 2795 many, po odliczeniu 2 ue zostaje 1195 na zablokowanie ciosow, demony przez ten czas zdaza zrobic raczej niewiele. Film z tego byl naprawde imponujacy ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Świat: Aurea
|
![]() sorry ale ma ktos link gdzie jest film annihilator robiony przez sorcererów, o ile sorcerey zrobily annihilatora (chodzi mi wlasnie na non pvp zeby byly 4 sorcrery).
i nie mowcie uzyj szukaj bo nie znalazlem;/
![]() |
![]() |
#20 |
Buuuuu
|
![]() re: Up
Ciekawe jak szukales. Pozatym jesli chodzi o film to polecam poszukac w dziale filmy ![]() Btw. Na Antica tez zrobili ten quest w 4 sorcow... tyle ze uzywali stone skinn amuletow zeby sie nie pozabijac.