Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-06-2011, 14:25   #1
Pevu
Guest

Domyślny Pare Pytań Co Do Knighta.

Witam.
Mam parę pytań dotyczących Knighta.
Otóż, jakie skille powinienem miec na 25lv. żeby móc szybko i efektywnie expic.
Gdzie mogę dobrze skillowac? tak zeby nie lazic non stop po calej mapie.
Mam eq z wyspy przeznaczenia. Tylko bron inna. Dostalem od kolegi 12,5cc.
Co mogę za to kupic ? Chce wydac całą kase. Gram na Celescie.
Prosze o szybką odpowiedz
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-07-2011, 12:23   #2
Gokushino
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 06 2011

Domyślny odp.

Skille wystarczyłyby jakieś 80/80.
Gdzie? Zależy jakie masz skille tak do 50, możesz na rotach później dwarfy, i albo slime albo summon od kogoś monk/ghoul.
Eq? 25 z brass setem chodzisz? No dobra, knight armor, knighr legs, devil helmet/warrior helmet/crown helmet, dragon shield/tower shield, bohy/leather boot/zoan boots, scarf no i koniec. Pozdro.
Gokushino jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2011, 14:08   #3
Cinderella
Użytkownik Forum

Cinderella's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2010
Lokacja: Carlin

Stan: Początkujący
Profesja: Knight
Skille: 1/1
Domyślny

No cóż!
Czeka Cię mnóstwo żmudnej roboty.
Skil dla knajtka to podstawa.
25Lv na FAcc daje Ci niewiele możliwości.
Scyzoryk w garść i roty, dwarfy.
Soldów nie wytrzymasz.
Skile 65/65 to baza do expienia. Z mniejszymi zapomnij o polowaniu na dragi.
Od 65 do 82-83 slimy. To tragedia, ale niestety nieunikniona.
Później już leci z górki.
Choć nie zawsze!
Cinderella jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2011, 18:22   #4
Salorek
Użytkownik Forum

Salorek's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2010

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Wiesz szczerze mówiąc jeżeli chodzi o poziom umiejętności Twojego bohatera to jest każdego indywidualna sprawa jedni uważają, że na początku nie warto skillować dopiero później inni odwrotnie z własnego doświadczenia mogę Ci doradzić, że najlepiej na początku wbić tak skille 70/60 chociaż później to już z górki (heh) a co do ekwipunku skoro masz tyle złotych monet może warto zainwestować na początek w k seta?

Pozdrawiam.
stary 01-07-2011, 21:40   #5
Archistrateg
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 06 2011

Domyślny

Niedawno zacząłem grać knightem (przerzuciłem się na druida ale to już inna historia) i mogę jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytania.

1. Skillowanie - ze skillami 65/65 z łatwością możesz bić cyklopy/dwarfy (z lekkim waste nawet guardy), pojedynczy resp draga (chociaż nie wiem po co), elf fortress bez arcanistów, tomb pod mt. sternum, dark cathedral. Skille 65/65 to podstawa, nie zajmuje tak tragicznie długo wyskillowanie ich, a po dedzie strata to około 75% skilla, więc do przebolenia. Wyskillowanie 75/75 wiąże się już z dużym wkładem czasowym, a różnica na facc i tak nie będzie kolosalna, bo i tak będą się trafiały hity po 20-30 w mocniejsze stworki. Polecam stronę http://www.pskonejott.com/ - możesz tam obliczyć czas potrzebny na uzyskanie danego skilla oraz porównać osiągalne hity. Nie rozumiem po co na 25 lvl skillować 80/80, po dedzie, którego na facc bardzo łatwo złapać, jesteś o kilkanaście godzin do tyłu - nie potrzebne ci to. Jeśli przymierzasz się do kupna pacc, zalecam wyskillowanie 70/70, a potem tylko jeśli to konieczne, bo uważasz, że dalej jesteś za słaby.
Skillujesz na rotwormach, potem slimach - żadna filozofia. Do 70/70 da radę dociągnąć nawet tylko na rotach.

Odpowiedź - skilluj 65/65 - 70/70

EQ - Polecałbym zestaw - Knight armor, Knight legs, Crown helmet, Vampire shield, BOH, + broń i ew. Platinum amulet/Scarf. Na moim serverze cena takiego zestawu wynosiłaby około 7cc, nie opłaca się na tak niskim levelu kupować lepszych itemków bo różnicy nie będzie widać, a w wypadku deda żal po stracie pozostanie. Jeżeli chcesz, to na około 40-45-50 lvl możesz dokupić Demon shield i DSM, ale to już zależy od ciebie, myślę, że dla knighta facc to zbędny wydatek, lepiej uzbierać jak najwięcej kasy, żeby z paccem zacząć od ładnego PG, a nie od żmudnego bicia tarpit -2 na ghoulach dla zarobku.

Podsumowując, uzbrój się w cierpliwość i poświęc czas na wyskillowanie 70/70, odłoż sobie z 5cc, resztę przeznacz na EQ i doexpiaj w oczekiwaniu na PACC.

POZDRAWIAM!
Archistrateg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2011, 12:04   #6
Samter
Guest

Domyślny

ja tez mam takie pytanie jaki mam miec sword na 25 lvl? bo narazie mam two handed sword i nie wiem jaki mam miec lepszy ani gdzie go kupic.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2011, 17:39   #7
Cinderella
Użytkownik Forum

Cinderella's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2010
Lokacja: Carlin

Stan: Początkujący
Profesja: Knight
Skille: 1/1
Domyślny

Do Samter.

Najprawdopodobniej popełniasz błąd, który uświadomisz sobie nieco później.
Używanie broni dwuręcznej skutkuje brakiem nabywania umiejętności w obronie.
Inaczej mówiąc : nie rośnie Ci skill w shieldingu.
Chyba, że zamierzasz bawić się wyłącznie mieczami dwuręcznymi, ale siła ich obrony jest też zależna od skila..

Jaki miecz?
Odpowiem tak: jednoręczny właściwy dla Twojego levela do "ostrego" expienia i zwykły knife do zabawy z trolami, czy rotami.
Nie sil się na szybkie zdobywanie levela kosztem zaniedbania skili.
Raczej prędzej niż później będziesz tego żałował.
Cinderella jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania