|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2011
|
![]() Tak jak w temacie - czy bonus obrony przy broniach białych daje aż tak dużo? Ponieważ wczoraj, będąc na Orc Fortress zrobiłem małe porównanie. Mam palka na 54 lvlu, moja tarcza to MMS,a shielding wynosi 63. Mój kolega, który ma knighta na 44 lvlu, ma Medusa Shielda i shielding równy 54. Patrzyliśmy, jak bije nas obu Orc Leader. Okazało się, że mnie, jako palka, potrafi walnąć nawet za 2 razy mocniej niż knighta, dlatego się zastanawiam, czy to efekt tego bonusu obrony z broni białej knighta, a może to jakaś pasywna umiejętność knighta, którą Cipsoft im dał, a nam o niczym nie powiedział? A może jeszcze jakaś inna, dziwna sztuczka?
Proszę o wszelkie sugestie ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Tarcza i bonus od broni nie wpływa na wielkość otrzymywanych obrażeń, a tylko na szansę zablokowania ciosu. Na te pierwsze ma wpływ to, o czym powiedział druidek123 - pancerz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2011
|
![]() Dzięki, pewnie macie racje.
Tak na marginesie - dziś widziałem filmik, na nim jakiś 330 sorc huncił jakieś ostre mobki i zamiast różdżki miał SoV'a - Sword of Valor ( czyli po prostu Magic Sworda ). Jak myślicie, to ma sens? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2009
|
![]() Cytuj:
Większy niż wand na pewno ;p
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Biorąc pod uwagę, że obrażenia miecza są zależne od levela (a przy tym są darmowe), a różdżki - nie, to na pewno od któregoś tam poziomu ma to sens. Na 330 też bym nosił, choćby dlatego, że fajniej wygląda, a różdżka i tak już żadnej różnicy nie robi.
Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 23-07-2011 o 23:54. |
![]() |
![]() |