|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 02 2012
|
![]() Witam serdecznie,
po raz pierwszy szukam pomocy na forum i mam nadzieję, że osoby które rozwiązały podobny problem , będą w stanie mi pomóc. Jestem posiadaczem Laptopa HP Pavilion dv6700. System operacyjny to : Windows Vista Home Edition.( Service Pack 2 ) DirectX: 9.0 c Procek : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual-Core Processor TK-57, 1900 MHz Pamięć: 2 GB Karta Graf: NVIDIA GeForce 7150M / nForce 630M Mój problem polega na tym że: Gram na OpenGL posiadając do 25 fps max, na Direct5 mam 2-3 FPS, a Direct9 gdy odpalam, mam 10 fps max, dodatkowo mam czerwone miejsca na wyświetlaczu, połowy rzeczy nie widzę typu drabinka itd. ale nie o to chodzi. Mam lagi gdy gram, ścina mi się gra, nie mocno, ale gdy chodzę, ścina mi się, przerywa itd. jest to niedopuszczalne , uniemożliwia mi to strasznie grę. Od razu mówię że : - Nowe sterowniki zainstalowałem ( żadnej poprawy ). - Directa próbowałem instalować nowego ( żadnej poprawy ). - Uruchamianie w zgodności z Xp/95/98 ( żadnej poprawy ). - Jako administrator również ( żadnej poprawy ). - Zmianę priorytetów na powyżej normalnego/poniżej , wszystkie opcje ( żadnej poprawy ). - Poprzez Mfconfig również wyłączałem niepotrzebne programy ( żadnej poprawy ). - Option>Advanced>Framerate na 30-40 ustawiałem ( żadnej poprawy ). - Próbowałem naprawdę wszystkiego co znalazłem w sieci... Szukałem w internecie odpowiedzi na ten problem, nikt nie znalazł złotego środka...Jedynie co ludzie doradzają przeinstalowanie na XP/7. Zrobiłbym to ale po 1 nie mam 100% pewności że lagi ustąpią, a po 2 szukałbym raczej pomocy w tym systemie którego używam. Dlatego zwracam się do osób które mają jakąkolwiek wiedzę w tej dziedzinie i pomogą mi w moim problemie. Za pomoc chętnie również w czymś pomogę i będę dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie ! ![]() |
![]() |
![]() |
|