|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() Zamierzam niedługo spróbować zabić DS na solo (wiem, że się nie opłaca, ale blokuje on przejście w pewnym miejscu a chciałbym zwiedzić dalej
![]() Więc tak: słyszałem, że do zabicia DS trzeba skille 60/60 - to prawda? Jeśli tak, to jak walczyc? Def, balance, offence? I ile UHów pójdzie? A może lepiej brać na klate i walić z HMM? Czekam na odpowiedzi.
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
|
![]() Lepiej se chodz na zerki albo lidert Ds'y sa nieoplacalne i nieda sie ich blokowac tak jak np>ghuli i szkieletkoff=]
bo wysysaja zycie a nie wala fizycznie. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2003
Lokacja: I co z tego że nie USA?
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Wiec jeśli sprawa do DSa
Jeśli mówisz o DSie w Hell Gate, który blokuje wejście do komnaty...Knightem go nie zabijesz(tylko Pallek może, nie wiem czemu ale próbowalem) Poza tym DS to nie jest najlepszy potworek dla knighta a zabić ze skillami 60/60 owszem sie da jesli nie szkoda ci paru uhów.....no chyba ze biegasz w super sprzecie
#4 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Cytuj:
@Duriel - to samo. @Owoc Wal go na balanced i wspomagaj sie hmm. W ten sposob powinno Ci pojsc maksymalnie 2-3 uhy (zakladam ze masz pyzynajmniej FSa i Dragon shield). Co do pytania jakis skile na DSa - praktycznie nie ma to znaczenia. Nawet na 70/70 bedziesz obrywal stanowaczo za mocno by to bylo opacalne (przyklad sprawdzony).
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Buuuuu
|
![]() re: Top
Ostatnio zszedlem sobie do DS w Ghoustland. Przy skillach ~70, vampire shield i bright sword stalem na full defense i niewiele mi robil (ja mu nic), na balanced zaczelem trafiac, ale on tez. W sumie przeliczajac na gp najbardziej mi sie oplaca stac na full defense i bic z HMM - 0-1UH, ~3 runy HMM. Jesli z reki go bic to chyba tylko i wylacznie 2 reczna bronia.
#6 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
![]() knightem na twoim lvl i skillach mozna go zabic wlasciwie jedynie z pomoca HMM ( w sposob jaki podal gremlin ), a przy jakims lagu moga byc spore klopoty ... @Owoc podaj dokladnie swoj sprzet, i jesli to nie jest wielka tajemnica to miejsce ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przestań czepiać się sprzętu! Mam nowe zabawki:
K-armor W-helmet G-shield Co do miejsca to nie ma pola do manewru i trzeba przyjmować ciosy DSa. Dlatego nie moge uciekać i walić z HMM, najwyżej mogę brać na klate i walić z HMM.
#8 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Z autopsji: ze skilami ~69/67 zużywa się 1-2 uhy. Wiem, że nie masz miejsca, żeby krążyć, ale jeśli by tak było (na przyszłość), to można spróbować go załatwiać jak dwarfa guarda - na zasadzie: podbiegasz, żeby go uderzyć i momentalnie się cofasz. Nie zawsze zdąży Ci oddać. Właściwie, to wtedy dostajesz 1/3 - 1/2 ciosów, które byś oberwał stojąc przy nim. Oczywiście, skuteczne, gdy lagów nie ma i jesteś dość szybki, a stworek dość wolny (własnie ds albo dg)
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
![]() |
![]() zabić ds'a zabijesz ale będziesz miał problemy :/
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: PT
Stan: Na emeryturze
Imię: Kargax
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Endless Shine
Świat: Nova
Poziom: 134
Poziom mag.: 77
|
![]() Przy sprzecie DSM RH GL SB z GS na 110 lvl calkiem przyjemnie sie rozwala dsy
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2003
|
![]() Ja takze zamierzam w najblizszych dniach solowac dsa, skille mam 71/70, sprzet: K-set, warrior helmet, fs i crown shield. Zastanawia mnie czy dobre by nie bylo bicie dsa na defie, on by mi nic nie bral, ale nie wiem czy ja bym mu cos 'hital'
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dzisiaj zabiłem DSa, nawet nieźle poszło. Pomagałem sobie z EF (dureń czły czas w nim stał
![]() ![]() ![]() ![]() Odpowiedź już padła i problem rozwiązany, więc może zamknijcie temat?
#14 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Niech tak sie stanie.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |