|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: W bloku ;p
![]() ![]() |
![]() Nie wiem jak wy, ale ja jestem strasznie ciekaw jakie skille ma np taki hunter w Distance?? Albo Mino Archer?? Ma lepsze od niego skille czy gorsze?? Jak myślicie??
![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
|
![]() Nie wiem jakie skile ma w distance hunter , ale chyba wysokie.Przekonalem sie o tym dzisiaj , razem z kolega spotkalismy huntera , on 19 level sorcerer a ja 21 palladyn
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() hehe ja raz widziałem gościa lvl 40 zabitego przez huntera -_- ale z drugiej strony huntery rzadko występują po 2-3 a ja spotkałem w piątek 3 archery
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Po krótkich wyliczeniach można dojśc że hunter ma skill distance gdzieś około 90, jego max hit na człowieku to 180, minotaur archer ma skill distance około 75, ponieważ jego hit na człowieku nie wyniesie więcej jak 125. Oczywiście żadko zdarzają się takie uderzenia, ale oba te potwory potrafią wymiatać amunicję w taki sposób że na jedną serię wystrzeliwują 4 naboje, co powoduje dość efektowne wyniki, szczególnie kiedy gracza blokują 2 inne potwory zabierając mu cały shielding.
Potwory takie jak cyclops mają skille 60-70 ataku i 30-50 shieldingu. Moim zdaniem najpotężniejsze skille ma Black Knight oraz Demon i Yeti, a najsłabsze szczur, który uderzając max 10 hp gracza na levelu 1 ma skill 10. Myślę że na skillach opiera się praktycznie cały sysetm walki konwencjonalnej w Tibii, a skille potworów nie są zdradzane, aby gracze mogli sami szacować swoje szansę z danym stworem. Logiczne jest pzreciez to, że jeżeli nasza obrona jest większa od ataku potwora, będzie zadawał on mniejsze obrażenia, a nasz atak większy od jego obrony, będziemy mu zadawać większe obrażenia. To gólna filozofia systemu walki w Tibii, który zapewne wielu z was zna. Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 24-01-2005 o 20:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2004
|
![]() Ja huntera swobodnie rozwalam palkiem spearami(+tarcza) po prostu ustawiam na walke z miejsca i rzucam on strzela wygrywa lepszy czyli zawsze ja
![]() ------------- edit ![]() Straty na archera i scouta srednio 50 hp na huntera 120-150 hp. Pamiętam tylko jak się zdziwiłem jak archer zaczął mi zabierać po 200 hp potem się okazało że go wzmocnili ale po kilku dniach wróciło do normy. Ostatnio edytowany przez kokos - 01-02-2005 o 20:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() mała korekta- Hunter w jednej turze wywala 3 strzały zabierające od 0 do 100HP. Tyle samo zabiera Mino Archer, ale on nie a chyba określonej ilości boltów na ture. Tak mi sie wydaje bo ostatnio z nim sie lalem(tzn. on lał mnie) i walił po jednym, dwóch gdzieś.
@up a jaki masz level?
![]() Umiesz rysować? WEJDŹ! http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=35552 Mój film z Amazon Camp Film Mój film z Draga, niestety ze śmiercią blokera ![]() Film Ostatnio edytowany przez Raistlinek - 24-01-2005 o 20:57. Powód: a po co robić dwa posty obok siebie ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
|
![]() @kokos
Podales swoje skile , ale mozesz mi powiedziec jaka masz tarcze I zbroje ? Powiedziales ze zawsze z nim wygrasz w 1 na 1 , ale jepiej powiedz jakie przy tym dostajesz obrazenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() i ile uh'ow zużywasz
![]()
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2004
Lokacja: Wrocław ;)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vesh
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Do Dupy :(
Świat: Iridia
|
![]() Cytuj:
![]()
-nZo- mą jedyną miłością... -nZo- mym przeznaczeniem... -nZo- mym jedynym pRo klanem... Powiem Wam coś w tajemnicy... NIECH ŻYJE ODBYT !! Ostatnio edytowany przez Hellraider - 17-02-2005 o 21:27. Powód: A co was to obchodzi?? ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2004
Lokacja: Wrocław ;)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vesh
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Do Dupy :(
Świat: Iridia
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() No najlepiej Huntera zabiś szybko0o i zabardzo0o mnie podchodzić ja preferuje SD'ki bo jak sie podejdzie to Hunter może walnąć tak zwaną wiązankę czyli kilka hitów na raz (combo) i można nie kliknąć na UH'a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Venore
|
![]() Mówicie że Arche ma 75 skila jak ja moim knight skile 54/54
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2003
Lokacja: Iława
![]() |
![]() SD to dobre i złe rozwiązanie bo z jedne strony nie zdąży ci nic zrobić ale z drógiej strony marnujesz 220 gp.Ja pamiętam ja się bawiłem w rozwalanie huntera.Brałem fb i czekałem aż sie spali ale raz zostałem na tej skale(feromon hils)i hunter wylazł a miał reda i walił dużo mocniej 1 2 3 i 23 hp masz ty
![]()
ETERNIA-przyszły sorcer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
ciekaw jestem jaka bron i jakie skile ma zerg;] mysle ze potwory maja tez takie cos jak eq lepszy lub gorszy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() heeh parsi
![]() a jeszzce co do broni to popatrzcie sie jak np zabijacie trola - popatrzcie na niego tak jakby to byl czlowiek jakis i wlasnie go zabiliscie. wypada z niego jakas czesc eq + bag (tak jak w przypadku czlowieka mzoe on byc albo nie ![]()
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() ale popatrz z innej strony wezmy na przykladzie zerga
jest on przedstawiony jak czlowiek loot z niego generowany jest losowo ale niektore przedmioty z jego eq sa niezmienne i nie wypadaja np zerg wali z halberdy ma skila okolo 80 i widzi czlowieka jako potworka wiec sie zgadza wali max do 150 jako ze wali z halberd nie ma tarczy tez takowa nie wypada z niego wiec zerg ma malo defa zerg po ostatnim update posiada tez pacc ![]() co wy na to? jak dla mnie tak moze byc naprawde... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
unblockable- cios ktorego nie zblokujesz nawet majac skile 200/200 ale potwory nie wala ciagle unblokow np stojac w golden armor rh c legi boty bs demon shield i platinum amulet dostalem od gsa za 245 co jest dosc sporym hitem.. Jednym slowem unblok |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Niewazne...
|
![]() Cytuj:
![]() ------ Edit by Gremlin Przypominam ze temat jest na temat skilli potworow a nie "Na jakim lvl zabiles huntera" - odstepstwa BEDA karane Ostatnio edytowany przez Gremlin - 25-01-2005 o 18:35. |
|
![]() |
![]() |