|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 04 2014
|
![]() Witam. Mam mały problem z klientem flash, a mianowicie.. Gram na stacjonarnym kompie i wszystko gra, bez żadnego problemu. A na laptopie za chiny nie moge odpalić. Loguje sie na stronce kilkam play ładuje, i gdy już ma mi pokazać "świat" to wyskakuje error (jeżeli to bedzie istotne jaki to error, przy kolejnym poście napisze) Kombinowałem na swoja głowe co mogłem, zmieniam przegladarke, chociaż nie wiem po co bo na stacjonarnym lata na chromi i na lapku tez mam chroma. Ale probowałem przez I.E, Firefox i tez nic. Usuwałem adobe flash palyera i instalowałem na nowo, z java to samo.. nic nie pomaga. Czy ktoś sie może spotkał z takim czyms i wie jak to rozwiazać ? A..i jezeli to bedzie istotne to kiedyś jak logowałem sie tak na upartego.. kilka razy z rzedu. Pokazał mi sie "świat" na może 2sec i odrazu ten error. Szukałem w necie pomocy i nie spotkałem sie z takim czymś nigdzie..
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2008
Lokacja: Płock
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura/Pacera
Poziom: 500
|
![]() Daj komunikat tego errora.
Jaki system? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() System XP.
I komunikaty sa dwa rozne i nie wiem od czego one zaleza.. Pierwszy: An internal error occurred (Code: -2.0). Additional debug information: Error: Error #2031 Drugi: An internal error occurred (Code: -2.0). Additional debug information: Error: ArgumentError: Error #2015 Stacktrace: ArgumentError: Error #2015 at shared.utility::BinPackedBitmapCache/put() at shared.utility: ![]() at tibia.appearances.widgetClasses::AsyncSpriteCache/cacheSprite() at tibia.appearances.widgetClasses::AsyncSpriteCache/getSprite() at tibia.appearances::AppearanceInstance/getSprite() at tibia.actionbar.widgetClasses::ActionButton/drawActionIcon() at tibia.actionbar.widgetClasses::ActionButton/updateActionProperties() at tibia.actionbar.widgetClasses::ActionButton/onTimer() at flash.utils::Timer/tick() Co to za link ? ;p nie lubie wchodzic w nieznajome linki (dziwnie wygladajace ;p) zle wspomnienia.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jaki link?
Wyczyść pamieć podręczną przeglądarek (ciastka, pliki tymczasowe, historia, itp.) z poziomu każdej przegladarki. Na koniec popraw wszystko jakimś programem do optymalizacji np. CCleaner. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() Już nie ma tego linku.. moderator to usuną ;p
Przeglądarki wyczyszczone.. (w zasadzie to jedna bo reszta usunięta). Wyczyściłem cały komputer CCleaner'em. Niestety żadnych efektów. Dalej ten sam error.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czyli zostało Ci tylko IE?
Odinstaluj flasha (są dwa, jeden pod IE, drugi pod inne przegladarki jak FireFox, itp.). Użyj do tego celu specjalnego deinstalatora. Wpisz w google "flash player uninstaller" i pierwszy link prowadzi Cię do oficjalnej strony producenta. Jest tam instrukcja, co prawda po angielsku, zastosuj się do tego. Po wszystkim ściagnij nowe Flash Playery (z poziomu IE i z poziomu np. FireFoxa). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() Jest mały problem ponieważ po użyciu tego uninstaller'a, na koniec pisze ze "usuniete" owszem.. ale wchodze na strone "flash player helper" i tam klikajac "check" pisze mi że "Flash Player is pre-installed in Google Chrome and updates automatically!" a za cholere nie moge znaleść go tam i nie wiem jak go w inny sposób z niego usunać.. Może usune całego chorma i zainstaluje od nowa ? ;>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chrome ma "wbudowanego" flasha.
Flash Player ActiveX - wersja pod IE Flash Player Plugin - wersja pod inne przegladarki (FireFox, Opera, itp.) Grunt żeby te dwa odinstalować i zainstalować od nowa. Chrome oczywiście możesz przeinstalować ręcznie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
|
![]() A "Adobre Reader X" co to ? Bo taki folder też znalazłem ? Takich dwóch jak Ty wymieniłeś na komputerze nie moge znaleść znaczy sie chyba już są usuniete.. Zastanawia mnie czy reinstalacja chrome coś mi do.. Jakby to była wina chroma to na IE by działalo albo na jakiejeś innej przegladarce które specjalnie sciagałem... no ale co mi tam.. spróbuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Adobe Reader to czytnik plikow .pdf. Masz Wersje X czyli 10, są już nowsze, warto zaktualizować przy okazji (do 11.0.6).
Reinstalować Chroma możesz. Ale też wydaje mi się, że problem leży gdzieś głebiej. Ściagnij inne przeglądarki, np. Opera, FireFox. Do tego wgraj Flasha (ściagnij go z poziomu IE oraz z poziomu innej przeglądarki, nie licząc Chrome). Może zadziała ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
|
![]() DZIAŁA ! Hah.. Wielkie dzieki za pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |