![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms
Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
![]() |
![]() Bry Dzień Do.
![]() Chciałbym Wielu z Was (zapewne wielu innych także ją zna) zaprezentować świetną grę taktyczną - Tictac..ee..TacticsArena! W dziale "Szukaj" nic nie znalazło, więc śmiem sądzić, iż takiego tematu nie było. =P Zresztą publiczne egzekucje już nie w modzie. Oficjalna strona to http://www.tacticsarena.com Gra polega na bitwie Waszych armii z armią przeciwnika na dość małej planszy. Mamy do dyspozycji z początku podstawowe jednostki (które zresztą dobrze wykorzystane potrafią wywołać totalną destrukcję, ale o tym później). Tylko posiadacze Gold Account (jest ich stosunkowo niewielu, GA kosztuje ~5USD = ~15zł) posiadają mocniejsze jednostki. Z tego powodu walczą oni zazwyczaj tylko między sobą. =] Gra posiada system turowy. Aby wygrać, musimy dobrze ustawiać jednostki, znać każdą z nich, zakres ataku i obrony, perfekcyjnie opanować wszystkie "Secrety" i stosować zabójcze taktyki. Szachy na drzewo! Zaczynamy od wejścia na stronę TA, klikamy pod obrazkiem tekst "Click here to play Tactics Arena Online", czekam chwilę, następnie ponownie w taki tekst i czekamy na załadowanie się gry. Klikamy "Play" i naszym oczom ukazuje się ekran do logowania. Zaznaczamy server na którym chcemy grać (Polecam Great Lakes) i korzystamy z niewiarygodnie prostej Rejestracji - Account name i password. To tyle. Wbijamy się i gramy. P.S Jeżeli chcecie ustawić swoje jednostki na swojej "połowie" planszy, po prostu wejdźcie do działu Settings. Tam także można zmienić swój avatar na inną jednostk (przeciągamy wojownika z planszy na pole "Avatar"). Postanowiłem także wkleić kilka zdjęć ![]() Tradycyjna bitwa z moją Witchką na czele =P Hail. ![]() Ulubiona jednostka - Assasin. Szybkość i siła. ![]() "Secret move", nazywany też techniką ostatniej szansy w wykonaniu Assasina ![]() ![]() Życzę wysokich "ranków" (aczkolwiek gra się dla zabawy, rank psuje wszystko) i wielu wygranych. ![]() Wi Nia Dze Do ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms
Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
![]() |
![]() -Bump- >.<"
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() ja w to kiedyś już grałem. nie pamiętam nicka
![]() tutaj zamieszczę tabelę co zadaje jaki damage innym jednostkom(tylko podstawowe) destr znaczy że niszczy daną jednostkę Cleric ma 24 życia, i zero obrony. witch niszczy go jednym strzałem. reszta potrzebuje 2,3. witch :assassin-21 ![]() :knight-18 :scout-22 :lighting-20 :witch-24 assassin :witch:18 ![]() :knight-14 :scout-17 :lighting-0 :assassin scout :knight-14 ![]() :asasin-16 :lighting-0 :witch-18 :scout-17 piro :asas-13 :knight-11 :lighting-12 :witch-15 :scout-14 ![]() knight :assasin-19 ![]() :witch-22 :scout-20 :lighting-0 :knight-17 lighting ![]() :witch-30 destr :asasin-26 :scout-28 :knight-23 :lighting-25 |
![]() |
![]() |