|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Mam pytanie... mianowicie na wielu filmach z tibia.pl druidzi i sorkowie noszą przy sobie 2 tarcze... po każdej w jednej ręce... i tu rodzi się pytanie - "Czy rzeczywiście zwiększa to def?? Nie chciałem eksperymentować bo z racji że mam słabego druidka 20 defa przy zdjęciu D-Hammera mocno naraża mnie na co silniejsze ciosy... Coś czuje że w tym temacie zrobi się gorąco bo ilu osób się pytałem to każdy miał inne zdanie... Mówcie, piszcie itd.
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2005
Lokacja: Białystok
Stan: Na emeryturze
Imię: Bride Of Death
Profesja: Sorcerer
Gildia: Spektrum
Świat: Celesta
Poziom: 41
Skille: 20/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: Tam, gdzie ludzie widują smoki...
Stan: Niegrający
![]() |
![]() O ile wiem liczy siętylko 1 tarcza. Ta z większym defem. Druga nie jest brana pod uwagę. Dawniej było inaczej... Może oglądałeś starsze filmy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Louner ma rację , liczy sie tylko ta tarcza która ma więcej defa , więc nie ma sensu zakładać dwóch .
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: CalmerA
Stan: Aktywny gracz
Imię: Warrior of abyss
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 68
Skille: 83/82
Poziom mag.: 7
|
![]() Ta ... liczy sie def. lepszej moj kumpel testowal w jednej mial demon shielda a w drogiej bh
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Mnie się wydaje, że 2 tarcze jednak coś dają....
Czemu da się wziąć do rąk 2 tarcze ale 2 broni się nie da? Jeśli liczy się tylko def lepszej tarczy, to czy tak samo nie powinno byc z bronią, gdy walczymy dwoma? Moi kumple mówią, że widzieli różnicę gdy mieli w rękach jedną tarczę, a gdy dwie.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() A jesli ma sie w obu rekach 2 tarcze ktore maja tyle samo defa ? :>
![]() ![]() To chyba tez nic nie da co ? ![]()
"Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy błądzi, kto wędruje, nie każdą siłę starość zniszczy, korzeni w głębi lód nie skuje, z popiołów strzelą znów ogniska, i mrok rozświetlą błyskawice. Złamany miecz swą moc odzyska, król tułacz wróci na stolicę..." J.R.R Tolkien
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Ciosy idą raz na 1 rękę raz na 2. Tarcze zwykle mają większy def niż broń, więc posiadanie 2 tarcz daje rezultaty. Wyjątkiem są bronie z defem 0 wtedy ciosy idą tylko na tarcze i blokujesz tylko 1 potwora. Jak ma się łuk to nic nie blokujesz, wszystko idzie na pancerz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() 2 tarcze mozna miec ale ta z słabszy defem liczy się jak broń a 2 broni nie wiem czemu się dać nie da ale to moje zdanie na ten temat
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() To co teraz powiem może być troche zagmatfane :
Jeżeli mam 2 tarcze w ręce to zadaje jakieś obrażenia (wynikało by to ze wcześniejszych postów że zadaje obrażenia jedną z tych tarcz) to te obrażenia idą do jakiego skilla do fist czy shildinga? |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Etso
Profesja: Knight
Świat: Xerena
Poziom: 21
Skille: 67/67
Poziom mag.: 4
|
![]() Mam dwie ręce, prawda? Tak.
W jednej mamy Jakąś rzecz(club,axe,sword, jakąś tarcze) z defem 15. W drugiej mamy Tarcze z defem 30. Zawsze będzie się liczyła ta tarcza z z 30 defem. Nigdy sie to nie z sumuje.
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Przeczytaj sobie co napisałem.
Choć jak walczysz z 1 potworkiem może rzeczywiście liczy się mocniejsza tarcza. |
![]() |
![]() |