|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Kraków
![]() ![]() |
![]() Obok danego tematu, podana jest ilosc stron wypowiedzi w tym temacie. Jesli ilosc stron jest duza, sklala dochodzi tylko do cyferki '6' a potem jest wielokropek i napis 'ostatnia strona'. Co wy na to, aby obok 'ostatniej strony' byla liczba wszystkich stron? Czyli numer ostatniej strony. Msyle ze pozwalaloby to sie lepiej zorientowac w rozleglosci dyskusji.
Taka moja mala sugestia. Pozdrawiam Guma
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Po pierwsze, to radzę wszystkim zwiększyć sobie wyświetlanie postów na stronie. Wchodzimy w Panel Kontrolny Użytkownika > Zmień Opcje, wyszukujemy Opcje Wyświetlania Tematu, a potem w Liczba postów wyświetlanych na stronie ustawiamy Pokazuj 40 postów na stronie. Cieszy mnie czasem, kiedy widzę 'ten temat ma już 7 stron postów bez sensu', a ja jestem na drugiej;] Polecam zmianę tego ustawienia, wtedy nie ma takich problemów [są bardzo rzadko].
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2005
|
![]() Po. 1 nie jesteś administratorem lub moderatorem.
PO.2 Świetnie sobie radzimy bez takiej opcji ![]() ++++++++++++++Cut Topic+++++++++++++++++
![]() |
#4 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Super:
Ja najchetniej bym sobie ustawil jakies 100postow na strone bo 40 to i tak malo ![]() Nie wiem jak ludzie moga czytac forum z 10 postami na strone, przeciez to mordega w wiekszych topicach o.0 @topic: chyba zbyt duzo zabawy by z tym bylo w porownaniu do efektu, ten czas mozemy lepiej wykorzystac na ulepszanie strony ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nieobecny.
|
![]() Drom, a nie da sie powiekszyc ilosci postow/strone powyzej 40 ? Tzn dodac nowa opcje.. Bo tez by mi sie cos takiego przydalo.
I zwiekszyc default na 20 postow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Wg mnie uzywanie stron z 10 postami to serio musi byc mordega
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Myślę że 50 postów na default będzie ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Tu nie chodzi o to, czy sie da, bo dodać mogę i 10000, tylko że im więcej postów, tym większe obciążenie dla serwera baz danych. za każdym razem trzeba przelecieć tyle postów, ile jest do wyświetlenia, poszukac, jaki user każdego posta pisał, wyświetlić jakies info o userze, a przeważnie czyta się tylko którąś stronę, i nie potrzeba ci wszystkich postów od początku, bo nie bedziesz ich po raz 20 czytał. Dlatego też nie ma takiej opcji, żeby nie przeciążać serwera, który i tak ostatnio ledwo już chodzi
![]()
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nieobecny.
|
![]() Chyba tych trzech serwerów
![]() Ale opcja 50 byłaby przynajmniej sadysfakcjonująca.. I tak niewiele osób to zmienia.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Ja tam ciagle mam ustawione 10 postow na strone i to nic strasznego. O co wam chodzi, co?
![]() |
![]() |
#14 | |
Fallen Angel
|
![]() Cytuj:
![]() |