|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2005
|
![]() moze ktos napisac od czego (i jak bardzo) zaleza nastepujace rzeczy:
1. dmg z broni 2. skutecznosc ataku (trafienie) 3. szansa na blok 4. szansa na unikniecie ciosu (nie trafienie) 5. zmniejszenie dmgu i na koniec... 6. po co w broniach jest defens? on wogole cos robi...? bo ja (moim sorcem) jak zdejmuje np weapon zeby zrobic runa a mnie jakis potworek bije to i tak nie trafia... a jak trafia to i tak za tyle co by zadal jakbym mial bron... wszystkie liczby wzory itd mile widziane... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Formost Empire. Kraina mlekiem, miodem i krwią płynąca...
Stan: Niegrający
|
![]() 1. Od ataku broni, skilla i arma przeciwnika.
2. Od ataku broni, skilla i defa przeciwnika. 3. Od defa tarczy i shieldingu 4. ?? 5. Od arma 6. PRAWDOPODOBNIE słabszy def liczy się tylko wtedy, jak nie masz tarczy. Dokładne wzory są znane tylko CIPom, ale istnieje kilka w miare dokładnych kalkulatorów. Np. na http://www.tibianlibrary.abc.pl/ jest w miare dobry. ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2005
|
![]() nie no idiota nie jestem... wiem ze np demage zalezy od dmgu broni...:/ chodzi mi raczej o rzeczy typu... jak bardzo wplywaja skille na trafienie/blok itd bo ja jako sorc mam np 20 shielda moj kumpel knight 60 i wcale tak super czesciej nie blokowal mino guarda.. na pewno nie byla to trzykrotna roznica... mozliwe nawet ze nie dwukrotna... chodzi mi o powiedzmy bardziej szczegolowe informacje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Fallen Angel
|
![]() Cytuj:
![]() |